Fordulat: Schmitt Pál nekimegy a kormánynak! Garanciát vállalt a nyugdíjkárosultakért

 

Ezek szerint megvan a megoldás. Be kell váltani a garanciát, hiszen egy éven belül még egy politikai ígéret is garanciális kell legyen, - főleg, ha írásba adták. A törvényjavaslat általános vitája hétfőn kezdődött el az Országgyűlésben, szerdán már szavaznak is. Még nem késő levélben fordulni a Magyar Köztársaság elnökéhez, hogy ígéretéhez híven akadályozza meg a nyugdíjlopást.

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

A Magyar Országgyűlés ma tárgyalja a "szabad nyugdíjpénztár-választás lebonyolításával kapcsolatos egyes törvénymódosításokról" szóló törvényjavaslatot. A benyújtott törvényjavaslat a magyar magánnyugdíj-pénztári rendszer felszámolását és hárommillió magyar állampolgár mintegy háromezer-milliárd forint értékű magánvagyonának államosítását célozza. Ön az idei országgyűlési választási kampányban, január 20-án kelt levelében személyesen vállalt garanciát arra, hogy pártja választási győzelme esetén megőrzi a nyugdíjak értékét és megvédi a magánnyugdíj-pénztárakat is.

 

E garanciát beválta kérem Önt, úgyis mint a polgárok érdekeit szem előtt tartó Emberek Emberét, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel akadályozza meg, hogy a ma tárgyalt törvény életbe lépjen. Mivel a törvénytervezet számos ponton sérti a Magyar Köztársaság Alkotmányát, ne írja alá a törvényt, hanem kérjen alkotmánybírósági normakontrollt! Közjogi jogosítványai mellett pedig vesse latba tekintélyét, és vegye rá az Önt megválasztó egykori párttársait, hogy vonják vissza a Magyar Köztársaság polgárait megalázó, szégyenletes törvényjavaslatot!

tiszteletttel, 
 

aláíró

Az e-mailek az alábbi címekre küldhetők (jobb, ha mindegyikre elmegy, biztos, ami biztos):

Ha a KEH esetleg nem reagál az e-mailekre, vagy kiderül, hogy elnökünk bármi okból nem az E-mailek Embere, szépen ki kell nyomtatni az eredeti garancia-levelet, levágni a garanciát, és egy néhány tízezren felsétálni a Várba, hogy kézbesítsük Schmitt Pálnak. Biztosan segíteni fog, hiszen írásban olyan szépen megígérte.

Ő igaz ember, mindenkit szeret, ezért biztos, hogy nem így gondolja a garanciát:

a film forrása: orulunkvincent.blog.hu

Címkék: fidesz garancia nyugdíj schmitt pál

2010.11.28. 23:42 · 1 trackback 23 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr762480112

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kockázat nélkül nincs rizikó 2010.11.29. 20:10:45

Sok szó esik manapság arról, hogy a magánnyugdíjpénztárak rosszul sáfárkodnak a pénzünkkel, tőzsdére viszik ahelyett, hogy a biztonságosabb(nak vélt) állampapírokban tartanák.  Az ellenoldal érvei között szerepel, hogy hosszú távon historikusan...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.11.29. 09:23:43

Toväbrra sem ertitek, könyörgöm olvassätok mär ujra! Azt irja, hogy GyF privatizälni akraja az ÄLLAMI nyugdijpenztärat!!!!

A privatizäcio magänkezbe adäst, magänositäst jelent, vagyis, hogy ami eddig ÄLLAMI volt, az MAGÄNkezbe kerül.

Ennek ellentete az ÄLLAMOSITÄS, illetve az ÄLLMAMI KEZBEN TARTÄS!!!

Nezzetek mär meg, mi van a garanciän! "Garanciät vällalunk arra, hogy törvenyben fogjuk megtiltani a nyugdijpenztärak PRIVATIZÄCIOJÄT" Nem az ällamositäsät, a PRIVATIZÄCIOJÄT.

hajráargentína 2010.11.29. 11:51:28

@aesculus:
Sajnos értjük. A nyugdíjpénztárak helyett a mi vagyonunkat privatizálta. Ti tényleg ennyire hülyék vagytok, vagy ezért fizetnek?

timarg · http://sas2.elte.hu/tg 2010.11.29. 13:06:01

Azt megígérték, hogy nem hagyják magánkézbe adni, de azt nem, hogy nem államosítják.

hajráargentína 2010.11.29. 13:45:49

@timarg: Valóban. Azt se ígérte meg, hogy nem lőnek főbe. Így, ha mégis lelőnek, kijelenthetjük, hogy a kormány pontosan teljesítette igéreteit... Más nem jut eszünkbe.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.11.29. 14:04:33

@hajráargentína: nem, csak tudunk szöveget ertelmezni.
"mi vagyonunk" az mnyp-k vesztesegeit az ällam evente többmilliärddal volt kenytelen kompenzälni-"a mi vagyonunkbol"
www.nol.hu/velemeny/lap-20090430-20090430-35

hajráargentína 2010.11.29. 15:22:19

@aesculus: Attól tartok, nem megy még az a szövegértelmezés. Az állam semmit nem kompenzált az mnyp veszteségekből. Ezt bizony a tagok nyelik be. Ha az állami garanciavállalásra gondolsz a későbbi kifizetésekre, azt nyugodtan el lehetett volna venni önmagában. De a FIDESZ-t jól láthatóan nem a társadalmi igazságosság izgatja, hanem a felhalmozott vagyon. Azok akik most tiltakoznak és maradnának, pont azt gondolják, hogy a magyar állam semmit nem tud garantálni évtizedes távlatokban. Max a 120 éves nyugdíjkorhatárt. Erről a garanciáról szól a video.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.11.29. 15:37:01

@hajráargentína: mi, akkor megis vesztesegesek? :DD
Eddig ugy tudtam, hogy az mnyp maga volt a nyereseg, a fenntarthatosäg, az öngondoskodäs.

GG81 2010.11.29. 15:38:45

@aesculus: index.hu/gazdasag/magyar/kkvtabla/
csak, hogy ki mennyit és mikor fizetett, azaz mennyit vontak el tőle... nettó hüjeség, hogy a mnyp tag után csak a munkaadója fizetett, pl.

ez nem most fog bedöőlni, arra lesz jó az einstandolt pénz... hanem amikor odajutnál, hogy te, mint jelenleg dolgozó kapj valamit... akkor lehet majd kopogtatni a viktormauzóleum ajtaján...

nyúlfejű balambér 2010.11.29. 16:45:42

@aesculus: volt év, amikor veszteségesek voltak (tavaly). De hosszú távon nem veszteségesek, és ha jól tudom, garancia van arra, hogy minimum a befizetések inflációval növelt értékét visszakapod, amikor nyugdíjba mész, ha fene fenét eszik is.

A fenti szöveg egyébként tényleg nem arról szól, hogy Incitatus meg akarná védeni a magánnyugdíjpénztárakat az államosítástól, épp ellenkezőleg. És nem nekünk, járulékfizetőknek lett címezve, hanem a mostani nyugdíjasoknak. Most őket vakítja a fidesz, bár eddig inkább csak fikázták őket, merthogy ők voltak a szoci bázis. De olyan sokan vannak, hogy most már meg kellett őket piszkálni, mert hátha különben nem lett volna meg a kétharmad. Én kérdőívet kaptam "tisztelt nyugdíjas"-nak címezve, bujkált is bennem a kisördög, hogy beleírom, hogy számomra az egyik legkomolyabb problémát a munkahelyem megőrzése jelenti, de aztán úgy döntöttem, hogy inkább mégsem állok szóba ezekkel, mert nem tudnék a tükörbe nézni utána. És milyen igazam volt.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.11.29. 17:16:06

@nyúlfejű balambér: szerintem akkor nem lett volna meg a ketharmad, ha az elözö kormäny kicsit kevesebbet lop, es csak egy kicsit kormänyoz jobban. Akkor talän nyerhettek is volna. Igaz, akkor nem is lenne ekkora ällamadossäg es hiäny...kicsit "populista" komment, de kb összefoglalja a lenyeget.

hajráargentína 2010.11.29. 18:03:37

@aesculus: Nem csak a szövegértéssel van baj, a helyzetértékeléssel is. Én azért szavaztam a FIDESZ-re, mert a szocik nem kormányoztak, és sokat loptak. Ezzel ez az ügy le van rendezve.
A fentieknek semmi köze az mnyp kérdéshez. Csak a legelvakultabbak gondolják, hogy a szocik 8 éves tevékenységre bármilyen baromság végrehajtására felhatalmazza a FIDESZ-t. A 8 év miatt megnyerték a 2/3-ot. Most már ők vannak kormányon, ezek az ő baromságaik, nem kell a mutogatás.

Azt meg ugye nem akarod eldönteni helyettem, hogy jó-e nekem az mnyp? Csak ennyit kérünk Orbánéktól is.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.11.29. 20:14:01

@hajráargentína: ha annyira jó neked az mnyp...senki nem gátol meg, hogy maradj :DDD

hajráargentína 2010.11.29. 20:44:03

@aesculus: Látom a szövegértelmezési képességednél csak a humorérzéked fejlettebb. Javaslom még nézzél be valamelyik lakáshiteles fórumra és poénkodj egy kicsit a forintárfolyamon is.

tarkanyuszi 2010.11.29. 23:52:07

"minden körülmények között meg kell őrizni a nyugdíjak értékét" : ez felelőtlenség. Annyit kell szétosztani, amennyi van. Ha nincs elég pénz, akkor csökkenteni kell a nyugdíjakat, nem újabb kölcsönöket felvenni az imf-től vagy megadóztatni a kisebbségben lévő, dolgozókat, sőt meglopni őket.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2010.11.30. 00:36:58

@hajráargentína: látom ez az első kommentem a szövegértelmezésről eléggé érzékeny pontot érintett, hogy huszadszorra próbálod visszaadni.
Sowieso a választási szórólapok elég primitívek, ezt sem nehéz értelmezni.
De segítek:
"Toväbrra sem ertitek, könyörgöm olvassätok mär ujra! Azt irja, hogy GyF privatizälni akraja az ÄLLAMI nyugdijpenztärat!!!!

A privatizäcio magänkezbe adäst, magänositäst jelent, vagyis, hogy ami eddig ÄLLAMI volt, az MAGÄNkezbe kerül.

Ennek ellentete az ÄLLAMOSITÄS, illetve az ÄLLMAMI KEZBEN TARTÄS!!!

Nezzetek mär meg, mi van a garanciän! "Garanciät vällalunk arra, hogy törvenyben fogjuk megtiltani a nyugdijpenztärak PRIVATIZÄCIOJÄT" Nem az ällamositäsät, a PRIVATIZÄCIOJÄT."
bocs a német billenyűkért

judy7 2010.11.30. 09:54:57

@aesculus: Ja így tényleg egészen más. Megvédték a felét (a fene se kérte őket rá) azért, hogy most lenyúlhassák az egészet..
Vagy most is megvédik? Csak ezúttal tőlem?

nyúlfejű balambér 2010.11.30. 19:37:39

@aesculus: szerintem meg ebben maga a fidesz se hitt igazán, különben nem lett volna szüksége rá, hogy felelőtlen ígéreteket tegyen a nyugdíjasoknak, és emiatt idióta, jogokat és magántulajdont sértő intézkedéseket kelljen hoznia....

Mellesleg, azért erre magyarázatot adhatna valaki:
index.hu/gazdasag/magyar/2010/11/30/matolcsy_sajat_penzet_a_penztarakra_bizta/

nemecsek ernő áruló 2010.11.30. 19:53:45

@aesculus: "Megállítjuk a közpénzek elszivárgását! - Nos ezt az igéretet végül sikerült teljesíteni, mert már nem szivárgásról, hanem özönvíz-szerű ömlésről beszélhetünk."

Kata78 2010.11.30. 22:34:52

@aesculus: azt gondolnám, itt ott, kissé cinikus vagy... mondd kérlek, hogy jól látom .....

dobravoda 2010.12.03. 21:36:21

@aesculus:
mit kellett itt privatizálni?
A nyugdíjpénztárak így is 51%-ban állami tulajdonban voltak.

A visszalépés lehetőségét megadni nem rossz ötlet, sőt
akár állami propagandával is.

Sok embernek meg is érni a visszalépés.

de sokaknak nem.

És az ő érdekeikkel nem foglalkozik a Fidesz.

Állítólag az emberek felhatalmazása alapján döntöttek, de nagyon úgy tűnik hogy a farok csóválgatja a kutyát.

Sysyie 2010.12.04. 03:14:11

@aesculus: te jol latod, cikk iroja eltevedt. ezert nem ertem az alabbi levelet

captain morgan 2011.01.01. 14:48:54

Ez a cucc a mostani nyugdíjasoknak szólt, nem nekünk. Nekik adtak garanciát. Nekünk semmire sem fognak. Pontosan tudják, hogy 15-20 év múlva -legkésőbb- borul a bili.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása