Kedves Viktor! Anyámat hagyd ki a játékból!

 

Tegnap arrról írtunk, hogy Rogán Matolcsyékat leiskolázó kommunikációját csak Orbán Viktoré lesz képes túlszárnyalni. És tényleg. Ma bemutatták a miniszterelnök nyugdíjasoknak írott levelét.  Orbán elképesztő pofátlansággal kifinomult profizmussal próbálja szembefordítani a jelenlegi 2,8 millió nyugdíjast a kormány által kisemmizni készült 3 millió nyugdíjkárosulttal.

A levélben azt írja a nemzet miniszterelnöke a nyugdíjasoknak, hogy "a kormány biztonságba helyezte a nyugdíjakat". Úgy fogalmaz, hogy az előző kormány a szakadék szélére sodorta a nyugdíjrenszert, ezért ők késlekedés nélkül meghozták azokat az intézkedéseket, amelyekkel hosszú távon garantálják, hogy a nyugdíjak fedezetét jelentő befizetéseket csak nyugdíjra lehessen fordítani.

A levelet Szijjártó Péter ismertette a sajtóval, aki elmondta, hogy a bátor döntést azért is kellett haladéktalanul meghozni, mert az emberek már nagyon nyugtalanok voltak, mivel az elmúlt években mindenfajta „magánbefektetőknek, a nyugdíjtőzsdén szerencsét próbáló spekulánsoknak, üzletembereknek játszották át a nyugdíjcélú befizetéseik egy jelentős részét”. A miniszterelnök szóvivője szerint nemcsak a nyugdíjasok, de a fiatalok számára is világos, biztonságos és kiszámítható nyugdíjrendszert hozott létre azzal, hogy megteremtette az átlépés lehetőségét az állami rendszerbe. A leveleket a jövő héten kézbesítik.

Kedves Viktor!
Most, hogy a pénzemet biztonságba helyeztétek, arra kérlek, hogy anyámat hagyják ki a játékból! Neki ne mondjátok 170 millióért, hogy nem kapna nyugdíjat, ha tőlem nem rekvirálnák el a 13 év alatt összegyűlt megtakarításomat, mert ideges lesz. Tudod, ő még emlékszik rá, hogy gyerekkorában egy kopasz bácsi ugyanezt mondta a családunknak: nem tudnánk fizetést adni, ha nem vennénk el a kulákoktól és nép többi ellenségétől a vagyonukat, amit a dolgozók zsírján hízó feketézők, spekulánsok és ügyeskedők segítségével évek alatt összeszedtek. Tudod, akkor is a magántulajdonunkat vitték el a végén.

Egyébként néhány hónapja valaki megpróbálta megpróbálta megtéveszteni az embereket, azzal a nyilvánvaló hazugsággal, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntartható.  Ráadásul a Fidesz soraiban megbúvó árulóról van szó:
 

Orbán Viktor kérdésre azt mondta, lényegében egyetért azzal a kormányállásponttal, amely szerint a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntartható, nincs szükség drasztikus beavatkozásra. Nem szükséges más modellekre áttérni, a mostani szisztémával el lehet menni még körülbelül 30 évig - jegyezte meg. "Tehát fenn akarják tartani azt a rendszert, hogy a központi költségvetés rendre, évről évre kiegészíti a nyugdíjkasszát?" - hangzott el a kérdés, amelyre a pártelnök közölte: "nem tudunk mit csinálni".

http://gazdasagiradio.hu/cikk/41242/


Akár a mostani levélben foglalt, akár a februárban előadott orbáni álláspontot tekintjük is igaznak, a másik szükségszerűen hazug, cinikus, a választókat szándékosan megtévesztő nyilatkozat. Ha másért nem, ezért legyünk minél többen ma 14.00-kor a Hősök terén a tüntetésen!

 

 A kép forrása: http://szarvas.tumblr.com/

Címkék: orbán fidesz hazugság nyugdíj levél nyugdíjas nyugdíjtőzsde

2010.12.11. 19:45 · 2 trackback 306 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr162509600

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Indul a kormányzati spam 2010.12.12. 12:46:02

 Ma, az internet korában, amikor az írott levelek másodrendűvé váltak, egyre nagyobb jelentőséggel bír majd a régi dalocska első sora:”Jóska, levelet hozott a posta!”. Márpedig ez egyre több, majd minden családban megtörténhet a közelj...

Trackback: Kedves Viktor! Anyámat hagyd ki a játékból! 2010.12.12. 12:42:24

Tegnap arrról írtunk, hogy Rogán Matolcsyékat leiskolázó kommunikációját csak Orbán Viktoré lesz képes túlszárnyalni. És tényleg. Ma bemutatták a miniszterelnök nyugdíjasoknak írott levelét. Orbán elképesztő pofátlansággal kifinomult profizmussal próbálj…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2010.12.12. 10:52:03

A fidesz a fiatal középosztály pártjából lassan a nyugdíjasokat képviselő párttá válik. Ideje lenne szervezni egy új jobboldali pártot, ami az aktív munkavállalók érdekeit képviselné.

NemzetköziKockázatközösség 2010.12.12. 11:00:26

30 éve előre nem lehet megtakarítani. Háború, válság, hiperinfláció jöhet (történelemóra). Ezt a hazugságot éppen ideje volt felszámolni, egy csomó ártatlan és naiv embert csaptak be vele. Pár ember pár évre nyerhet a befektetésein komolyan is, az összes ember nem. (Persze az alapok tulajdonosai és adminisztrátorai biztosan megélnek belőle.) Érdemes megnézni a jelenlegi hozamokat, kezelési költségeket.

De tegyük fel, hogy megmarad a pénzed. Ha majd 30 év múlva 10% lesz az aktívak aránya, akkor minden megtermelt egy kiló kenyérből 10 deka jut annak, aki megtermeli. Kit fog akkor érdekelni, hogy egy bankban milyen szám van a számlád mellé írva? Odaadja majd neked a paraszt ezt a kenyeret a számért cserébe?

Nem adja. Vagy polgárháború és nyugdíjasmészárlás/éhenhalatás lesz, vagy kenyérjegy mindenkinek, szolidaritási alapon. Ezen az se segít, ha aranyat rejtesz a párnádba 30 évig, mert el fogják rabolni, vagy elértéktelenedik, megenni semmiképpen sem lehet.

A nyugdíj szolidaritási dolog, az egyetlen tisztességes formája az *adó*. Hülyék a Fideszesek, mert ezt kellene nyilvánvalóvá tenniük. Mindeközben pedig a valós gazdasági problémákra kellene koncentrálni: a munkahelyteremtésre, befektetésekre például.

És ez független az éppen uralkodó kormánytól, sőt Magyarországtól is.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 11:15:14

@NemzetköziKockázatközösség: "30 éve előre nem lehet megtakarítani. Háború, válság, hiperinfláció jöhet (történelemóra). "

És íme, elvált a szar a májtól. Ez lesz majd a magyarázat, amikor majd a másik típusú magánszámláról viszi el a pénzt.

A történelemóra arról szól, hogy amikor a magánvagyonra a zállam ráteszi a kezét, akkor utána népirtás jön.

A nyilasok is ezt csinálták, a komcsik is ezt csinálták.
Orbán meg kezdi.

Decadurabolin 2010.12.12. 11:18:06

hehe:) hihetetlen demagóg blog. persze ilyen is kell, úgyis fene nagy diktatúra van :)

zizizuzu 2010.12.12. 11:19:48

@NemzetköziKockázatközösség:

És a háború, hiperinfláció idején mit csinál az állam okos? Majd biztosan folyósít nyugdíjat mi? Ha elkúrtátok az utolsó lehetőséget, 2 év múlva mi lesz?
Felzabáljuk a gyengéket? Vigyázat, azok már a nyugdíjasok lesznek!

guderian 2010.12.12. 11:21:09

@NemzetköziKockázatközösség: Az én legnagyobb partnerem egy olyan cég, akik 70 éve vannak a piacon. Ennek a cégnek a tulajdonosát kellene győzködnöd, hogy nem lehet 30 évre tervezni. 3./4. generáció építi már a családi céget. Régebben is voltak olyan hírek, hogy 1929-ben elfelejtett részvényeket találtak otthon és gazdag lett egy adott család. Több százéves pénzügyi alapok léteznek.
Keress rá erre:
"Winterthur Biztosító zRt.

A Winterthur Csoport több mint 130 éve tevékenykedik a biztosítás és az előgondoskodás területén. "

ha fogadnom kellene, hogy ezek a biztosítók, előtakarékossági intézetek omlanak legközelebb vagy ez a fos magyar állam akkor 1000000000 az 1 hez venném fel a téteket, hogy a putri ország dől be előbb.Szóval az öszödi hazugságságot egy újabb báb újabb hazugsága követte. Ennek ellenére oltjuk az égő házat, de az ettől még néhány évtized és lakhatatlan lesz.

sárkányfő 2010.12.12. 11:21:55

Ha egyszer Don Corleone azt mondja, nála "biztonságban van" a pénzed, akkor az úgy is van. Ne idegeskedjetek már annyit...

Különben is, olyan szépen kéri... meg szabad választás van... dönthetsz úgy is, hogy megtartod a pénzed, és továbbra is fizetsz nyugdíjadót... amiért cserébe nem kapsz majd semmit, mert nem vagy tagja a magyarok közösségének... mi ez, ha nem szabad választás?

Don Corleone szeret téged.

kaes 2010.12.12. 11:23:32

Máig én sem értettem, miért kell ezt e mizériát csinálni, de ma megértettem, emlékeztek, hogy kb 1-2 éve megjelent egy cikk, hogy néhány éven belül lesz 500 ezer frissnyugdíjas, akit a rendszerváltás idején kirúgtak a munkahelyéről vagy éppen megszűnt a munkahelyük? Ők azóta sem találtak rendes munkahelyet, ezért aztán feketemunkát vállaltak, és ezután nem lehet nyugdíjat számolni. Tehát félmillió ember szakadna a társadalomra, akik kényszerülten lopni, rabolni fognak, hogy megéljenek valahogy. Ennek elkerülésére teszi ezt a fidesz és reménykedik, majd csak lesz valahogy. Tehát az is igaz, hogy a múlt öröksége és az is , hogy kényszerpálya vagy rendőrállam, ami szintén többe kerülne, mint ezt a lépést megtenni. Csak ezt ugye nem lehet nyilvánosan kommunikálni. Ez tehát az én változatom, aminek én sem örülök jó ötven évesen.

Kerek négyszög 2010.12.12. 11:26:47

Az egész nyugati világ egyik legnagyobb fejfájása éppen a bizonytalan nyugdíjjövő. Németország, Franciaország drákói szigorításokkal próbálja egyensúlyba hozni a nyugdíjügyet. És még ez sem a végső megoldás.

Magyarország populista demagóg kormánya szembe megy az egész fejlett világgal, rövidtávú hatalmi céljait a jövő generációinak kisemmizésével oldja meg.

Nem jó a manyup rendszer? Akkor nekem hogyan duplázták meg a befizetéseimet?

Nem biztonságos? A befizetések oroszlán része állampapírban van, az állam használja ezt a ménkű nagy pénzt most is. Ha a magánbyugdíjpénztári vagyon nincs biztonságban, akkor az állampapírok valamiért wc-papír értékűek lettek. No, akkor meg az állami nyugdíj sem lesz többé.

Egy dolog biztos: pár évtizeden belül a befizetők és a befizetett nyugdíjjárulékok drasztikusan vissza fognak esni, ellenben a nyugdíjasok egyre többen lesznek. Mi következik ebből?

Az állami nyugdíj egy tökéletes piramisjáték. A piramisjátékok addig működnek, amíg a piramisba belépők száma fenntartják az egész konstrukciót. Mi szokott történni, amikor a piramisba belépők fogyni kezdenek?
Ugye tudjuk a választ, nem egy ilyen piramisjáték látványos összeomlását hallhattuk a médiákban.

Az állami nyugdíjpiramis a közeljövő 5-10 évében kezdi elveszteni a megfelelő számú új belépőket. Vajon meddig lehet ezt a roskadozó rendszert egyensúlyban tartani?

Köszönöm szépen, de én nem kívánok az összeomlás (tehát az időskori elszegényedés) részese lenni.

Vajon au EU miért készül büntetni azokat a tagországokat, amik ilyen államosításra vetemednének?

Vajom Matolcsy miért lett önként manyup tag, és miért nem akart soha visszatérni a tiszta állami rendszerbe?

El kéne egy kicsit gondolkozni ezeken, és jót nevetni Orbánék görcsölésén, azon a sok sületlen, önmaguknak is ellentmondó propagandájukon.

Egy kis emlékeztető a fenti véleményem alátámasztására:

"MEG FOGJUK VÉDENI A MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁRAKAT"

figyelmeztetés 2010.12.12. 11:27:29

@kolbászoszsömle: Nem hiszem, hogy népirtás lesz, de hogy a nyugdíj-előtakarékossági számlákat is államosítják a következő választásokig, az szinte biztosra vehető. Folyamatosan kétpilléres nyugdíjrendszerről beszélnek (állami + önkéntes), ebből az következik, hogy a NYESZ is fel lesz számolva.

Irány Ausztria és Svájc, el lehet innen menni. Még.

sárkányfő 2010.12.12. 11:28:17

@NemzetköziKockázatközösség:
" Háború, válság, hiperinfláció jöhet (történelemóra)."

Ja, ja. És ki fog stabilan állni a nagy válságközepén? Hát a magyar állam. Ugye? Arra nem hat a "háború, válság, hiperinfláció". A magyar állam áll a viharban keményen mint a cövek.

Pl. a devizában felvett államadósságunkra miért is hatna a hiperinfáció? Hogy az államadósságunk két hét alatt 80%-ról felmegy mondjuk 80.000%-ra a hiperinfláció miatt? Miért is lenne ettől államcsőd, amikor nemhogy a nyugdíjakat, de semmilyen bért, rezsit nem tud fizetni az állam, nem igaz?

Szép próbálkozás volt kedves Szijjártó úr, ne hagyja abba.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2010.12.12. 11:28:58

Pedig nem kapna.
Annyi adósságot halmoztak fel a spannjaid hogy beszarik alatta az ország, miközben ettől függetlenül ketyeg alatta a demográfiai bomba. Enélkül nincs növekedés, egyensúly, semmi.
Sok sikert a hatástalanításhoz, én inkább gyereket csinálok.
Úgysem tudtok összefüggésekben gondolkozni úgyhogy teljesen felesleges ennél összetettebb érvekkel előjönnöm.

Elég naív vagy hogy elhitted hogy az a te pénzed.
Nem dönthettél róla hogy fizeted vagy sem, nem te döntötted el mibe fektetik, sokáig nem kontrollálta senki hogy mennyi költséget vonnak le a vagyonkezelésért, nem nyúlhattál ahhoz a pénzhez csak a távoli jövőben. Senki nem mondja hogy az állam ne támogassa a hosszó távú megtakarításokat, de akkor azt önkéntes alapon, adókedvezménnyel tegye, amire ott van pl. a TBSZ vagy az önkéntes pénztár.
Tudod mi volt ez? Egy pilótajáték amiben elhitették veled hogy a nyugdíjjárulékod egyik része a tiéd. Elhitették veled hogy egy összedőlt korfájú társadalom ki tudja majd neked fizetni 30 év múlva az akkorra ténylegesen bóvlivá váló állampapírjaidban megtestesülő követelésed. Elhitted hogy lesz akkor aki megtermelje ennek a költségét? Vagy azt hitted neked kifizetik, a többi 4 millió aki veled egyszerre megy majd nyugdíjba, az meg majd néz nagy szemekkel? Szerinted mennyit ér 30 év múlva az állampapír? Pont annyit mint a mögötte levő állam. Mennyit ér majd a részvény? Amennyit a mögötte levő vállalat. Ha lesz egyáltalán aki még dolgozik akkor a gyárakban... 2 millió aktív 8 millió inaktívat semmilyen konstrukcióban nem tud eltartani, ez az alapigazság.

Ami a pénztárakat illeti, elég közelről láttam hogy nem vitték túlzásba az optimális befektetési politikát és vagyonkezelést. Most ugyan felébredtek a nagy kényelemből, prüszkölnek az életükért, de évekig aludtak a pénzen, jó vastag költségek mellett. Pontosan a tagi kontroll hiánya miatt a pénztárkezelők tulajdonosai, azok a nagy pénzügyi intézmények, akiknek bankjuk, befektetési alapkezelőjük is volt, értelemszerűen azokban a befektetési formákban nyújtottak alacsony költség mellett hatékony vagyonkezelést ahol volt tényleges verseny, a pénztárakat fejőstehénnek használták.

Lehet démonizálni Orbánt, biztos nem mindenkinek jön be a stílusa, de nem hülyegyerek, és Matolcsy sem.
Belátták hogy ez a kisebbik rossz, és egy elfuserált konstrukció helyett jön most a svéd modell, bárhogy is keresztelik majd el. Ha marad a "bevált" recept, a következőket jelentette volna:
- nyugdíjkorhatár emelés 2-3 évvel
- nyugdíjbefagyasztás (micsoda szoci huhogás volt már a gondolatára is, emlékszel?)
- adó és járulékemelés, megszorítások
- eközben, ennek ellenére tovább stagnáló gazdaság
- újabb és újabb hitelekkel refinanszírozott államadósság, az IMF lélegeztetőgépén csüngés.
Ha te még mindig elhiszed a Békessy-Bokros-Surányi vonal penészes, rég meghaladott dogmáit, az a te bajod, de szerencsére egyre többen vannak akik ki tudják dugni a fejüket ebből a rántotthús alakú biliből, és a lejárt naptárt leakasztották már a falról...

Bepes Elek 2010.12.12. 11:31:04

@NemzetköziKockázatközösség:

Te se álltál kétszer sorba, mikor az észt osztogatták. Felhívod a megtakarítás értelmetlenségére a figyelmet a demográfiai deficit miatt, de a nyugdíjcélú adó az ok. Te nagyon okos, 10%-nyi aktív (a példádnál maradva)adója fogja finanszírozni 90% ellátását?

kis_bálna 2010.12.12. 11:31:36

húsz éve amikor jött a demokrácia meg hasonló finomságok,látom nem voltál ott.Akik szavaztak azok azt látták, hogy odaát azaz a sógoréknál (mindenki) jobban él ha akar.( aki nem ingyenélő és tolvaj és here).Most szerinted a nagy átlag jobban él? Na köszi. Ennyit az államról a kormánypártokról meg a hülye nézetedről.Mert az aktuális kormány nyugdíjat ad neked ha nyugdíjas leszel. Szép hit de fenemód nem úgy tűnik az elmúlt 20 évből , hogy igaz legyen.Ja és a magántulajdon az biza magántulajdon ha tetszik neked ha nem. Ahhoz sem az államnak sem anyádnak semmi köze hozzá(NEM ÁLL MÓDJÁBA ELVENNI)

guderian 2010.12.12. 11:34:01

@Karmadealer: ez tiszta sor, de miért kell hazudozni? Nem mindenki olyan egyszerű, mint a való világ résztvevői, de ott fönt ezek a közgazdaságilag igen képzetlen srácok azt hiszik, hogy mindent beveszünk.

morden2 2010.12.12. 11:35:18

Amúgy akik a nyugdíj ellopásáról blogolnak, azok tételesen hitelt érdemlően forrásokat felhasználva be tudják bizonyítani azt, hogy valóban ennyi pénz volt, ennyi megy az államkasszába, és ennyivel kevesebb nyugdíjam lesz 5-10-30 év múlva. Gondolom nem tudják, csak az index álltal megírt lázító cikkekből tájékozódnak és azt tekintik alap forrásnak. ( az index álltalában 90%ban téved ha néhány napnál előrébb kell látnia)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 11:35:39

@figyelmeztetés: Sokan nem hittek sok mindent.
Pl. nem hiték, hogy a huszadik század végén, Európában egy kvázi jóléti államban egymást fogják irtani az emberek.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 11:38:59

@Karmadealer: Milyen demográfiai bomba?

Az országban a foglalkoztatottság 50% körüli.

Akkor élnénk jobban, ha lenne még kétmillió eltartandó henyélő, vagy akkor, ha nem lenne, csak feleennyi munkás?

Nyugdíjkárosultak · http://nyugdijkarosultak.blog.hu/ 2010.12.12. 11:39:04

@guderian: Olvasd végig a blogot! Forrásnak elsősorban a Parlamentnek benyújtott törtvénytervezeteket, a kormánypárti politikusok nyilatkozatait és a komolyan vehető gazdasági lapok és elemzők véleményét tekintjük. Voltunk már Fidesz-bérencnek is kikiáltva, amikor elküldtük a búsba azt a 8 ballib közgazdászt, akik felelőtlenül hülyeséget beszéltek:
nyugdijkarosultak.blog.hu/2010/12/03/menni_vagy_maradni_kire_hallgassunk_nem_tudjuk_de_megmondjuk_kire_ne

kaes 2010.12.12. 11:39:04

@Karmadealer: Nagyon tetszik amit írsz egyet is értek vele.

flimo13 2010.12.12. 11:40:26

Én örülök annak, amit Viktor csinál. Ennél jobb motiváló erő nem is kell a vizsgaidőszak elején, hogy tanuljak és egy jó diplomával elhúzzak innen.

Dirty Harry 2010.12.12. 11:42:06

@agyvihar: sok helyen olvasni, hogy kéne egy új polgári-liberális pártot csinálni, de valahogy senki se akar előállni vele :(
pedig igény az lenne rá.

Link Elek 2010.12.12. 11:42:37

a biztonsag ott kezdodik, hogy szlovak ceg svajci bankszamlaval.

high up 2010.12.12. 11:43:26

Az index blogok mára már a funkcioális analfabétizmus gyüjtöhelyei lettek.
Szóval 1000-szer elhangzott a médiában, valódi (nem ballibsi hasraütös) nyugdíjszakemberek is megírták a tanulmányokat arról, hogy a mynaup pénzek nem magánmegtakarítások hanem az államtól 13 éven át magánszámlára elprivatizált bevételek. Ami után az államnál mintegy 3.500 md forint államadósság keletkezett. Ennek a törvénybe iktatott lopásnak vége, az államadósságot a végén be mindieg be kell tömni. Most itt az ideje, mert az elkúrt 8 év után látszik csak igazán, hogy mennyi pénzt loptak ki a kasszából(manyup, völgyhidak, BKV stb). Ha senki nem akarja, hogy az IMF újabb gyúrtcsányi-oszkói hadisarcokat sózzon az emberekre, akkor a kasszát rendebe kell tenni, ebben benne van a manyup lopás berekesztése is.

Várúr 2010.12.12. 11:47:19

A blogíró nem nyögdíjkárosult, hanem agykárosult. Nemtom, létezik- e számára orvosi segítség. Ennyi hülyeséget egy helyen rég olvastam.

Indriq 2010.12.12. 11:47:27

Értsétek már meg, Orbán Viktor NEM HAZUDIK, ne idézgessetek régebbi nyilatkozatait, azt a komcsik megtévesztése miatt tette...
Amúgy ne magyarázzátok a bizonyítványát, Ovi is, Matolcsy is szégyenletesen hülye, kapkodnak és koncenpiótlanok, kicsinyesek, és kistílűen hozzák saját magukra a törvényeket.

stratez 2010.12.12. 11:47:35

@kolbászoszsömle: hogy te milyen szűk látókörű,tanulatlan seggfej vagy!!!!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 11:50:50

@stratez: Azért az indoklásra kíváncsi lennék.

Pl. azért vagyok tanulatlan, mert tudom, hogy amikor az állam elkezdi a magántulajdont rekvirálni, akkor -a középkori zsidópogromoktól, a kommunista kuláküldözésig- eddig a rekvirálás után a kivégzések jöttek, vagy azért, mert ezt ki merem mondani?

Dr Kangörény 2010.12.12. 11:51:28

@NemzetköziKockázatközösség: Ó, te barom, egy államnak kb 1 hónappal lenne tovább pénze egy hiperinfláció esetén, mint egy cégnek.

A szeretett paraszt nem adná a kenyeret krach esetén, csak extraprofitért? Ki nem szarná le?

Tudod mi az a kockázatközösség? Azért vagyunk tagjai az uniónak, ha jön egy krach, akkor a nagy piacról biztonságosabb az ellátás, mint egy kicsiről.

Egyébként miért is mondjátok magatokat jobboldalinak? Hiszen ti vérkomcsik vagytok baszod!

Várúr 2010.12.12. 11:52:18

@Karmadealer:
Nem mellesleg: pár napja olvastam egy PSZÁF-os megállapítást: a magánynyögdíj pénztárakat kötelezni kellett, hogy szíveskedjenek a befizetéseket legalább 60 napon belül jóváírni. MIvel voltak, akiknek 10 hónap (!) alatt sem könyvelték, de addig természetesen a pénz a kezelőknek kamatozott.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2010.12.12. 11:53:36

@high up: Pont így van.
Ugyan még nem derült fény a pontos érdekhálózatra ami az index teljesen nyilvánvalóan koncepciózus és propagandisztikus blogszerkesztési gyakorlata mögött áll (mert olvasottsági / reklámbevétel alapon egyébként semmi logika nincs egy nagy társadalmi támogatottságú kormány ilyen dühödt és elkeseredett ekézésére három és fél évvel a következő választások előtt) de a beszerkesztett bloggerekre tényleg ez jellemző, automata droidként böfögik vissza a félművelt de öntudatos belvárosi értelmiségi megmondóemberek és kockafejű nördök jól hangzó de megalapozatlan sületlenségeit.

guderian 2010.12.12. 11:53:36

@Nyugdíjkárosultak: Az a végtelen szomorú a storyban, hogy vártam, hogy a töketlen szoci vezetés után menjünk végre határozottan egy irányban. Azt gondoltam, hogy a 8 év pihenőt nem arra használják fideszék, hogy átbeszéljék ki milyen koncot kap, hanem koncepciókkal jelentkeznek. Erre átveszik a hatalmat Görögországhoz hasonlítják az országot és ideges kapkodásba kezdnek, hogy elkerüljék az államcsődöt és közben mindenfélét hazudoznak. Talán konstruktív ellenzékként kellett volna viselkedni, pl. nem megfúrni a vizitdíjat és most az egész fogászatot kivezetni a TB rendszerből, nem állandóan szocialista sajátosságként reklámozni a megszorításokat és hasonlók.
Az ország hazugság és adósságcsapdában van. Megy minden a szőnyeg alá, ami már olyan púpos mint a Himalája.
UI: Az aztán meg mindennek a teteje, hogy megvédik a nyugdíjak azoktól a pénztáraktól, akik rosszul gazdálkodtak, igaz, hogy a tagok 97%-a adót kell(ene), hogy fizessen a nyereségei után.Bár a magyar állam gazdálkodnának ilyen rosszul.

Ebzon 2010.12.12. 11:56:53

Aki gyurcsányozik, meg ballibezik, azon csak nevetni tudok, ennyi szűklátókörű barmot... Szted orbán apád hol volt amikor azt a pénzt ellopták ?Ott ült bent a parlamentben és várta hogy vmi neki is csordogáljon.Nevetséges, hogy egyesek még hisznek a többpárt rendszerben, 1 párt van, az pedig a pénz. Miért lett meg 2/3 a fityesznek, mert túl sokan féltek a "komcsiktól"(vagy tom is én hogy szoktátok nevezni:ballibsi,zsidó stb) na gratulálok a magyaroknak, mert saját maguknak szavaztak meg 1 kommunizmust, asszem 21. században ez tehetség. Egyeltalán van itt egyeseknek fogalmuk, hogy orbán hogy megszedte magát amikor hatalmon volt, csak úgy családostúl. Érdekes szomszéd judtka néni még mindíg havi 40e-ből jön ki, mi alatt az orbán családnak megye méretű földjei és ingatlanjai "keletkeztek", persze asszony nevén, meg kitudja még kién. Az hogy gyurcsány mennyit lopott, az nem érv azért hogy egy orbánt megint elszabadítsunk, de hát ennyi memóriája van az itt lakóknak, mit lehet tenni ?...

Ebzon 2010.12.12. 11:56:53

Aki gyurcsányozik, meg ballibezik, azon csak nevetni tudok, ennyi szűklátókörű barmot... Szted orbán apád hol volt amikor azt a pénzt ellopták ?Ott ült bent a parlamentben és várta hogy vmi neki is csordogáljon.Nevetséges, hogy egyesek még hisznek a többpárt rendszerben, 1 párt van, az pedig a pénz. Miért lett meg 2/3 a fityesznek, mert túl sokan féltek a "komcsiktól"(vagy tom is én hogy szoktátok nevezni:ballibsi,zsidó stb) na gratulálok a magyaroknak, mert saját maguknak szavaztak meg 1 kommunizmust, asszem 21. században ez tehetség. Egyeltalán van itt egyeseknek fogalmuk, hogy orbán hogy megszedte magát amikor hatalmon volt, csak úgy családostúl. Érdekes szomszéd judtka néni még mindíg havi 40e-ből jön ki, mi alatt az orbán családnak megye méretű földjei és ingatlanjai "keletkeztek", persze asszony nevén, meg kitudja még kién. Az hogy gyurcsány mennyit lopott, az nem érv azért hogy egy orbánt megint elszabadítsunk, de hát ennyi memóriája van az itt lakóknak, mit lehet tenni ?...

NemzetköziKockázatközösség 2010.12.12. 11:57:41

Úgy látszik, itt senki sem gondolkozik.

Ha 10% lesz az aktív, akkor nyugdíjaskorunkra megdöglünk. Akár van magánszámlánk, akár nincs. Illúzió, hogy ezen a magánszámla vagy Orbán vagy Gyurcsány segít. Az öregember kiszolgáltatott. PONT.

Öngondoskodó 80 éves: a röhej csúcsa. Meg kell nézni, hogyan kínozzák meg a mai öregeket pár fillér megtakarításukért.

szárny 2010.12.12. 11:58:20

@Kangörény_: Írod: "Tudod mi az a kockázatközösség? Azért vagyunk tagjai az uniónak, ha jön egy krach, akkor a nagy piacról biztonságosabb az ellátás, mint egy kicsiről..."

Na, pont ezt mondta a te két apád is, Sztálin meg Rotmanó, amikor belenyomták Kelet-Európát a KGST-be...

Persze, értem én, hogy tíz körömmel véditek az uzsorára összerabolt "családi vagyont"... De az enyémet nem kapjátok meg többé. Bár jöttök ti még stukkerrel is, ahogy a fajtátokat ismerem...

Kommunista meg a fajtád. A blogtárs nevében is.

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2010.12.12. 11:58:54

javítsatok ki, ha tévedek, de te, xy, mint munkavállaló egy kanyi forgalomból kivont 2 ft-ost se fizettél a mnyp-ba. azt a munkáltatód tette, a semmin kívül nincs sok közöd hozzá. vagy valamit rosszul tudok?

Várúr 2010.12.12. 12:00:01

@légycsapó:
Legalább ne hazudozz. Pár napja jelentette ki az EU, hogy a magánnyögdíj-pénztárak felszámolását n e m bünteti. Már csak azért sem, mert ez az eszement hárompilléres konstrukció (állami, önkéntes, magán-állami vegyes) sehol se létezik az EU centrumállamaiban.

ohh_vazze 2010.12.12. 12:00:04

Rosszul vagyok attól, hogy a törvényesség látszatát keltve meglopnak. Rosszabb vagyok, mint az elefánt... Ezt soha nem fogom elfelejteni. Ráadásul még ki is akarnak rekeszteni a nemzetből? Hát kérem ez tényleg kár, hogy nem volt benne a választási programban. De sebaj, hiába nem lesznek emiatt annyian az utcán, lesz itt még fülkében szavazás és lesz bukta, méghozzá jó túrós, mert igencsak tele van a fasza itt nagyon sok mindenkinek. Az a baj, hogy hiába csinál -remélhetőleg- majd jó dolgokat. Meglesz a protesztszavazat rendesen. Az elefántok pedig nehezen felejtenek, pláne ilyen megalázást... Politikusnál azt se hiszem el, amit kérdez, nemhogy rábízzam a pénzem.... vazze...(ja, és csak a netes droidok tartják jónak ezt és azok, akik ezért pénzt kapnak...szánalmas...)

nemecsek ernő áruló 2010.12.12. 12:01:42

@agyvihar: Nagyon ideje lenne, mert ilyen párt még nem volt Magyarországon.

szárny 2010.12.12. 12:02:08

"Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése"
Minket, magyarokat már meg sem kérdeztek?

sárkányfő 2010.12.12. 12:04:50

szerintem jó üzlet, hogy cserébe azért, hogy a nyugdíjrendszer összeomlik kb 20 év múlva, ezért cserébe most Orbán 3-4 évig kényelmesen ellesz.

aki szerint ez nem jó üzlet, irigy, rossz ember.

és most hallgassuk meg együtt az "Utánam az vízözön" című slágert!:

www.youtube.com/watch?v=NBJpIGZf6qE

Orbán Viktor ajánlásával!

NemzetköziKockázatközösség 2010.12.12. 12:05:00

Ha a gyerekeinket szolidárisra neveljük, akkor adnak majd nekünk enni. Ha nem, akkor kinyírnak, bármilyen ürüggyel. Akármennyi van a magánpénztári számlánkon. Tessék már felébredni.

nemecsek ernő áruló 2010.12.12. 12:05:01

@Várúr: Hazudsz! Nem ezt mondták! Azt mondták, hogy MOST MÉG nem büntetik, de ha valaki ezek után csinálna ilyen revíziót, akkor igen. Ne csak a "nonstop imazsámolyt orbán viktor felé" nézd, és akkor megtudod, hogy mindössze arról van szó, hogy az EU tisztában van a jogállamiság alapeszméivel, és nem hoz visszamenőleges törvényeket. Másfelől Csehországban most fognak áttérni a három pilléres rendszerre.

dr kíváncsivagyok 2010.12.12. 12:05:51

@Várúr: Nagyon nem jól tudod : az UNIO bünteti, de Mi ( hála Orbán gyors lenyúlásának) nem esünk bele, mert csak a Miutánunk következőket büntetik...!!!

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2010.12.12. 12:07:15

@ohh_vazze: komolyan kérdezem, milyen pénzedet lopták el?? nincsenek illúzióim a politikusi tisztességről, a mnyp-ak ellehetetlenítésért sem fog teréz anya kezet csókolni az orbánnak, de ez egy olyan játék, hatalmi harc, amihez épp most semmi közünk nincs. a mnyp-ak szerinted nem sápoltak le téged?:) 1 Forinttal nem fogsz se jobban, se rosszabbul járni, azt a pénzt nem te fizetted, a nyugdíjpénztárba kellett volna landolnia, ezt anno kiprivatizálták, most visszavették. ha privatizáció van, az a baj, ha államosítás, az a baj. van sapka, nincs sapka. Szomorú tény, de ettől se jobb se szarabb nem lett élni itthon, mert annyira mindegy...

Ebzon 2010.12.12. 12:08:16

Különben meg sikeresen versenyezhetnénk a: melyik ország hasonlít a leginkább Amerikára? c. műsorban(ha lenne ilyen). Gyakorlatilag 2 párt van (mondják ők), ami igazából egy, és ringlispil módjára cserélgetik egymás között a tagokat.Na nálunk ez megy csak kicsiben.

sárkányfő 2010.12.12. 12:08:17

@NemzetköziKockázatközösség:
most épp minek a hatása alatt állsz?
heroin?
kokain?
alkohol?
orbán?

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2010.12.12. 12:09:03

@NemzetköziKockázatközösség: Igen, ha a könyvelői bullshitet lehántod, ilyen alapvető igazságok maradnak mögötte.

jet set 2010.12.12. 12:15:19

Kit semmiztek ki?
Csak visszacsinálták a nyugdíjreformot. Olyan, mintha nem történt volna meg 10+ éve a magánnyugdíjpénztárak létrehozása.
Az más kérdés, hogy a jelenlegi felosztó-kirovó rendszer fenntarthatatlan. De az állam jelen helyzetében nem képes kipótolni a kieső nyugdíjjárulékokat.

birorichard36 · http://cinemablog.blog.hu/ 2010.12.12. 12:15:31

@kíváncsivagyok: ok, de akkor is őszintén, szerintetek tényleg van ennek jelentősége, értelme? kicsit belegondolva, egy generációval arrébb, te nem elfogadnád nyugdíjasként a munkaképesek mynp pénzét? nem azért, hogy 2 helyett 3 alkalommal menj egy évben nyaralni, csakhogy mint átlagnyugdíjasként egyáltalán megélj. magasról szarnál más megtakarítására, mikor rólad van szó, mint mindenki.

ez egy olyan kurva nagy probléma, amit sem ezzel, sem másfajta reformnak nevezett maszatolással nem fognak tudni megoldani, globálisan is, kisebb-nagyobb kilengésekkel, de pont megfelelünk annak az országnak, amire gazdasági, katonai szövetségeseinknek kell. ez van, ha élhető nyugdíjaskort szeretnél, irány külföld.

dr kíváncsivagyok 2010.12.12. 12:15:48

@ohh_vazze: Csak úgy elgondolkodtam : UGYAN MI LENNE , HA MOST TARTANÁK A VÁLASZTÁSOKAT.....hát 2/3 biztosan nem !

Ebzon 2010.12.12. 12:16:13

Neked szükséged van a bankokra, mnyp-ra, tőzsdére? Nem nincs, elhitették veled, hogy van. De annyira, hogy most már igaz is. Megkéne fordulni és kicsit visszamenni az időben(nem is kicsit), és onnan újra kezdeni, gondolkodni, hogy mi is kell igazán.(ja és mellőzzétek a:akkor most mennyé' vissza a barlangba. kezdetű kommenteket köszi)

Várúr 2010.12.12. 12:16:15

@Gerzsonka:
Az utánunk következőket büntetik majd, jövő ősztől, ekkor-akkor, stb... Vaqyis most nem. Ez számít, nem a rinya, mivel az EU is pontosan tudja, hogy a vegyes magán/állami nyögdíj mekkora kamu és micsoda veszélyekkel jár. Előbb írta egy kommentárs: tíz év alatt másfél milla alaptőkére jár neki 79.000 Ft.- hozam, ráadásul pár hónap befizetését "elfelejtették" lekönyvelni. Kérdi, hogy lehet? Zavart válasz: bocs', egyelőre mi sem tudjuk...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 12:17:21

@jet set: Jaja!
Csak a katolikusoknak tud adni milliárdokat, meg Kósának stadiont, meg a rokinyuggereket fizetni csukott szemmel.
Csak erre képes.

dr kíváncsivagyok 2010.12.12. 12:17:30

@birorichard: És az a 2 millió , aki ÖNKÉNT LÉPETT BE....? Azokat ki erőltette ?Azokat nem lopták meg ?

sárkányfő 2010.12.12. 12:18:19

@jet set: ja ja... de 500 milliárdos adócsökkentésre képes, ugye? :)

a magántulajdon nevű különös fogalomról amúgy hallottál már?

Knorr 2010.12.12. 12:19:04

FIDESZESEK !

"Orbán Viktor kérdésre azt mondta, lényegében egyetért azzal a kormányállásponttal, amely szerint a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntartható, nincs szükség drasztikus beavatkozásra. Nem szükséges más modellekre áttérni, a mostani szisztémával el lehet menni még körülbelül 30 évig - jegyezte meg. "Tehát fenn akarják tartani azt a rendszert, hogy a központi költségvetés rendre, évről évre kiegészíti a nyugdíjkasszát?" - hangzott el a kérdés, amelyre a pártelnök közölte: "nem tudunk mit csinálni"."
(gazdasagiradio.hu/cikk/41242/)

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 12:19:33

@Ebzon: Ha elkezdünk visszalépni, akkor hirtelen azt találjuk, hogy van tőzsde, van bank, és nincs nyugdíj.

dagiiron 2010.12.12. 12:19:48

Ne haragudj, de a maradék esélyed a Stabilitás kb. olyan szinten mozog a jogi érveiben, mint egy béna kacsa. A legszebb érvük, hogy azért sérti az alkotmányt az új szabály, mert ha én, s a haverjaim visszalépünk az állami nyugdíjba, akkor te is rá leszel kényszerítve, mert a pénztár az én és a haverjaim befizetéséből levont költségek hiánya miatt nem fog tudni működni, s ezért neked se lesz más választásod. Az az a Stabilitás szerint az nem gond, ha engem és a haverjaimat törvény erővel kényszerítenek a MNYP tagságba, csak az, hogy te szar helyzetbe kerülsz, ha mi kilépünk onnan, mert a pénztár bezár... Menjenek a jó édes a.. ba..

sárkányfő 2010.12.12. 12:20:05

azszem nagy baj lehet, ha ennyire beriadóztatták a fidesz bérkommentelőit... csak úgy nyüzsögnek kimagyarázni az állam rablással összekötött zsarolását és fenyegetését...

dr kíváncsivagyok 2010.12.12. 12:20:25

@birorichard: De hát nem a nyugdíjasok kapják !! A magasfizetésűek adókiesésére , meg a költségvetés befoltozására kell.....

dr kíváncsivagyok 2010.12.12. 12:22:11

@kolbászoszsömle: A Tőzsde, az Oligarcha , a Bank csak akkor ellenség.....ha nem Fideszes...undorító !

sárkányfő 2010.12.12. 12:22:14

@kolbászoszsömle: a stadion meg a pénz az egyháznak csak apró :)

itt a nagy tételek:
- adócsökkentés: -500 mrd
- reformok elmaradása: -6-800 mrd

de a reformok ráérnek... majd jövőre...

benkoo 2010.12.12. 12:23:09

áprilisban volt valami választás.... sokan jelezték nem biztos, hogy jobb lesz mint a szocik.... a politikus bűnözők.... hát....hát...hát...egyébként meg orbibaba eddig is csak a nyugdíjasokból táplákozott igazán, mert őket lehet riogatni a gaz magántőkével... neki is állami kőbányái vannak.

sárkányfő 2010.12.12. 12:23:40

@ó jaj: ezt kihagytam:
pálinkafőzés szabadsága miatt kieső jövedéki adó: 30 milliárd ft.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 12:24:55

@ó jaj: Az adócsökkentés az kellett!
Milyen hülyén nézett volna ki, ha a saját fizetését emeli fel a kormány?

dr kíváncsivagyok 2010.12.12. 12:25:34

Valaki találja már ki , hogy tartsunk egy erőviszonyokat felmérő választást. na nem olyat, amiket nap mint nap hallunk a Fidesz-közvéleménykutatóktól....valódit .

Ebzon 2010.12.12. 12:26:51

@kolbászoszsömle: Számítottam ilyesmire, akkor visszamehetsz a sötétközépkorba is, sőt a kőkorszakba is.... Ugyan már ne vicceljünk, ha nem kötekedni akarsz csak, akkor értened kellett volna mire gondolok...A pénzel fizetek rendszer nem működik, fentarthatatlan ebben a formájában, azon vitatkoztok hogy: ez ennyit lopott; a másik meg ennyit. Hát közlöm veled amedig lesz magántulajdon, addig lesz lopás, és itt kezdj el gondolkozni, hogy ki is a hibás? Te aki lopsz hogy megélj, vagy a rendszer ami kikényszeríti?Lehet, hogy utópiában gondolkozom, de ti meg azon gondolkoztok, hogy lehet igazságos egy rendszer, ami soha nemlehet az, hát grat mindenkinek.

dr kíváncsivagyok 2010.12.12. 12:28:31

@ó jaj: Ezen a "pálinkafőzéses " húzáson nagyon meglepődtem , ugyanis nem emlékszem sorozatos tüntetésekre a parlament előtt : "követeljük a pálinkafőzés legalizálását" ! Értelme sincs nagyon...

burguzu 2010.12.12. 12:30:17

@agyvihar: Nekem is egyre inkább így tűnik. Nemrégiben még az volt az elterjedt nézet, hogy az mszp, az szdsz az oligarchák és az eltartott réteg pártja,a fidesz pedig az adózóké.
Akkor is elegem volt abból, hogy örökké szolidaritást kérnek, de mára addig jutottunk, hogy már nem is kérik, hanem követelik.
Most valószinűleg Rákosivityáék osztottak-szoroztak és rájöttek, hogy szavazatmaximalizálás szempontjából jobb, ha az irigy prolik-nyugdíjasok-minimálbéresek-segélyesek-élősködők pártjává alakulnak, innét több voks jöhet.
Az is érdekes, hogy ellenzékben a fideszbolsevista párt még arról is népszavaztatott volna, hogy Aigner Szilárd milyen nyakkendőt vegyen a másnapi időjárásjelentésnél, most meg érdekes módon 3 millió,- az államot és a rajta csüngő eltartottakat pénzelő polgár véleményére tojnak nagy ívben...
Ha elfogy a 3000 milliárd-, mert elfogy 1-2 éven belül, akkor kiváncsi leszek mihez nyúlnak, szerintem akkor jön a magámbankbetét-életbiztositás-lakáskassza biznisz államosítása, előbányásszák csúnyafogazatú tescosszarka kolléganőt majd és elmagyarázzák, hogy az is jobb helyen leszek az állam feneketlen bendőjében és így védik a zemberek érdekét.

Ebzon 2010.12.12. 12:31:07

@kolbászoszsömle: amikor ezt megkérdezed vkitől milyen választ vársz ?
1, igen az vagyok
2, anyád a komcsi
? Mert gondolom csak erre vagy felkészülve

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 12:31:16

@kíváncsivagyok: A pálinkafőzés legalizálása egy konstruktív és előremutató lépés volt!
Ez miatt lehet, hogy majd pár éven belül nem kell a Vajdaságba menni, ha rendes pálinkát akar a zember, meg nem kell otthon sutyiban főzikélni, fosva attól, hogy felnyom a szomszéd.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 12:34:19

@Ebzon: Igazából konstatáltam, nem kérdeztem!

Tényleg meglepődtem, hogy ilyen esszenciális kommunista ideológia lelhető fel a XXI. században.

tlantos 2010.12.12. 12:37:01

Az egesz mnyp rendszer egy elhibazott lepes volt.
Eleve kivette az allami rendszerbol a penz jelentos reszet, raadasul eleg nagy koltseget engedelyezett. Ha nekem megengedik, hogy 5% koltsegem legyen masok befizeteseibol, akkor bizony meg is lesz. ha nem jon ossze annyi, akkor majd csinalok koltseget (masik cegemen keresztul), es kiveszem. Ne mondja senki, hogy nem ezt csinaltak a penztarak.
Csak onkentes penztarat lett volna szabad csinalni, es mindenki eldonthette volna ,hogy akarja vagy sem. Az oda befizetett osszegre adhattak volna adokedvezmenyt (ahogy adtak is), eleg ennyi osztonzo.
Meg persze nem artott volna bevezetni a nyugdijmaximumot se. Mert emelik evente, azoknak is, akik tobbszazezret kapnak. Aki meg minimalnyugdijat (<30e ft), az pisloghat.

stratez 2010.12.12. 12:38:31

Látom, van pénz dögivel az mnypénztáraknál, telik a járulékfizetők pénzéből, hiszen nyugdíjt még egy fillért sem fizettek 12 év alatt, csak kaszáltak saját zsebbe a szoci pénztárosok és a külföldi bankárok, nem csak a tévéreklámokra, hanem a nagy bloggerbevásárlásra is telik, elvégre karácsony van. Csak keményen fiúk, a pénzért meg kell dolgozni...

Ebzon 2010.12.12. 12:43:22

@kolbászoszsömle: Igazából nem akarlak megsérteni, de aki ennyiből leszűr bármit is az 1 egoista tapló!!

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2010.12.12. 12:44:20

Oszd meg es uralkodj!
Tobb ezer evig mukodott, akkor most miert ne mukodne?

Knorr 2010.12.12. 12:44:51

@stratez: "Látom, van pénz dögivel az mnypénztáraknál, telik a járulékfizetők pénzéből, hiszen nyugdíjt még egy fillért sem fizettek 12 év alatt"

Minek fizettek volna ha még egy tagjuk sem ment nyugdíjba? A fidesz központban kopi pasztézitek ezt a hülyeséget? mindenhova be van írva.

NaP · http://nagyek.blog.hu 2010.12.12. 12:45:10

A magánnyugdíj pénztári pénz magántulajdon.
Azért, hogy a józan életű, de tájékozatlan emberek is megbizonyosodhassanak erről, adok egy linket az idevágó törvényről:
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700082.tv

"1997. évi LXXXII. törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról"

Érdemes megnézni a "Működési alapelvek, alapvető rendelkezések" részt, ahol a 4. paragrafus, 5. bekezdés része:
"...A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona..."

NemzetköziKockázatközösség 2010.12.12. 12:46:46

@zizizuzu: "És a háború, hiperinfláció idején mit csinál az állam okos? Majd biztosan folyósít nyugdíjat mi?"

Miféle állam? Sorba fogod koldulni a házakat 60 évesen kenyérért. És hogy lesz-e, aki ad, az a mostani attitűdön múlik. Hogy mit tanul a gyerek, akitől majd kérsz: öngondoskodást vagy szolidaritást.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 12:47:33

@Ebzon: Figy,

1, elvárod, hogy kitaláljam a gondolataid, hiszen gondolkodó embernek tartasz;
2, a pénzt, mint univerzális értékmérőt elutasítod,
3, az egyének cselekedeteit a rendszer bűneként kezeled.

Miért NE gondolnám, hogy komcsi vagy?
Mi az a társadalomfilozófiai elmélet a kommunizmuson kívül, amikbe ezek beleférnek?

Surko 2010.12.12. 12:48:52

@NemzetköziKockázatközösség:
" De tegyük fel, hogy megmarad a pénzed. Ha majd 30 év múlva 10% lesz az aktívak aránya, akkor minden megtermelt egy kiló kenyérből 10 deka jut annak, aki megtermeli. Kit fog akkor érdekelni, hogy egy bankban milyen szám van a számlád mellé írva? Odaadja majd neked a paraszt ezt a kenyeret a számért cserébe? "

Ki nem szarja le, hogy hányan termelnek és mennyit? Ma sem magyar tejet veszek, hanem lengyelt, vagy szlovákot. Ha nem termelnek majd Magyarországon, akkor a saját pénzemért, majd vásárolok külföldről származó importot.

Mert tudod, ameddig valakinek van vagyona addig azt ki fogják szolgálni. Belföldről, vagy külföldről, az mindegy.

Az, hogy 1 termel, 9 meg arra vár, hogy elvegye a termelő terményét, az az állami rendszerben van. Amikor az én befizetésemet és magánnyugdíjamat veszik el tőlem, hogy kifizessék az 1 millió rokkantnyugdíjast például...

Az 1 termelő nem fog testvériesen osztozni a jövőben sem, hanem annak fogja eladni a terményét, aki képes lesz azt megfizetni.

Néhányan meg majd éhenhalnak. Szarok rájuk. Nekem lesz saját megtakarításom, mert nem lépek vissza a ti "nemzeti kockázatközösségetekbe".

Ebzon 2010.12.12. 12:49:48

Ja és még vmi, azt az embert a legkönnyebb rabigába hajtani, aki azthiszi ebben a rendszerben hogy szabad, ergo bárkit pl. téged is. Ja és semmi kommunista eszme nincs abban amit mondok, ezt csak te látod bele, de tessék légyszíves világosíts fől, hogy a monetáris rendszer hogy lesz igazságos (valaha is), fentartható amíg világ a világ ? Igazad van télleg kitalálták párezer éve, hogy 1 aranytallér két csirke, te még mindíg ebben a rendszerben élsz, csak mára már olyan kacifántos az egész, hogy ottfognak átbaszni ahhol nem szégyelik, és ők bizony nem szégyelik.

bigthereal 2010.12.12. 12:54:20

miből semmizi ki, idióta...

az a pénz nem a tiéd, ha azt gondolod, hogy igen, akkor sem.

az az állam pénze, amit odaadott használatba (privatizálta) a piaci szereplőknek.

Surko 2010.12.12. 12:55:03

@tlantos:
" Meg persze nem artott volna bevezetni a nyugdijmaximumot se. Mert emelik evente, azoknak is, akik tobbszazezret kapnak. Aki meg minimalnyugdijat (<30e ft), az pisloghat. "

Az igazi szocialista demagóg.

Tudod azért kap valaki több száazezres nyugdíjat, mert ő a több százezres legális, adózott fizetése után kapja a nyugdíját.

Vagyis ezeknek a kulákoknak a befizetéseiből fizették ki korábban 2-3 nyugdíjas nyugdíját...

Miközben az általad sajnált 30 ezres nyugdíjas vagy nem dolgozott, vagy szimplán adót csalt. De igazad van, adjunk inkább annak, aki csaló, mint annak aki be is fizetett a közösbe.

Kádár gyermekei. Egy igazi szar szocialista néplélekű ez az ország.

Elvenni a gazdagtól, odaadni a szegénynek. Ja, elvenni még többet attól, aki legálisan dolgozik és adót fizet, azért, hogy odaadjuk azoknak, akik feketén dolgoznak, adót csalnak.

Baszki itt senki nem ismeri a tücsök és a hagynga történetét?

Ti a hangyát akarjátok kifosztani azért, hogy a 'szegény' here tücsköt tápláljátok.

OK, de legalább ne legyetek álszentek és mondjátok, hogy mindezt az igazság nevében teszitek. Mondjátok ki, hogy egy utolsó szar szocialisták vagytok!

stefan75 2010.12.12. 12:56:15

Miféle nyugdíjról beszéltek? Ezt a pénzt Széchenyi-tervre fogják költeni, nem nyugdíjasokra. Már ami az államadósság felértékelődése után marad belőle...

egyszerüen 2010.12.12. 12:57:02

Fideszdroidok

Ez a pénz amit el akarnak lopni nézzük is meg hova megy

1. Állampapir bezuzása
2. Mol megvétele
3. Debreceni stadion épitése
4. nemzeti stadion épitése
5. A fantasztikus adocsökkentés (orbán fiziemelése) fedezése
6. ami marad azt meg haveroknak átjátszani

Innentől miről is beszélünk?? Hol a felelős kormányzás???
1 év alatt seggrepacsizzák a pénzt amiket fenn irtam. UTÁNA HONNAN LESZ PÉNZ??

A kiadások ugyanugy maradnak. Ez a pénz nem az adoságokra megy hanem arra amit fenn irtam

Lámák vagytok, meg is érdemlitek amire szavaztatok. Kedvenc pártotk miatt a valuta az egekbe (hogy örülnek a devizehitelesek), az energia benzin az egekbe (gondolom nem számit hogy 10-15% áremelkedés jön januártol), A lényeg hogy a Führer majd egyenesbe hozza az országot

Gondolom 1 év mulva elveszik a lakáskaszát az önkéntes nyugdijat meg majd a betéteket
Aztán eltolják a választást is

Kapunk még 2 leminösitést és a valuta vagy 50-60 ft-al feljebb megy, ergo lesz itt még 400 ft-os benzin is

Nem igaz hogy ennyire trollok vagytok

bigthereal 2010.12.12. 12:57:10

@Surko: " az én befizetésemet és magánnyugdíjamat veszik el tőlem,"

a te befizetésed az, ha a nettó jövedelmedből teszel félre, az a te befizetésed. teszel félre, okoska?

a bruttó jövedelmedből LEVONT nyugdíjjárulék, nem a tiéd.

ha ezt fel tudnád fogni, előrébb lennél kicsivel...

bigthereal 2010.12.12. 12:59:47

@egyszerüen: " miatt a valuta az egekbe (hogy örülnek a devizehitelesek"

talán egekbeN...:D

megmondanád, mennyi volt az euro árfolyama 2009 februárjában? és mennyi ma?

nézz utána, okosodj, tanulj, és utána kommentelj idiótaságokat

egyszerüen 2010.12.12. 13:00:41

Elöször talán a kiadás oldalt kellene csökkenteni, mert az egyszeri pénz nem old meg semmit, föleg hogy nem kiadás csökkentésre megy nagy része

Na ja de ahoz program is kellene ami a fidesznek nincs. Egyszerübb a pénzünket ellopni. DE LEGALÁBB ÜGYESEN HAZUDJANAK, mert BÁRMIT MONDANAK AZ MEGDÖL

Orbán apámnak is fog irni?? gondolom igen. Apám csak egy mondatot mondott
KÖTELET NEKIK

Nekem meg Selmeci luvnya ne irjon föleg hogy kiflilopo. Kiflire nem telik hát akkor lopunk nagyot. Nekem itt a papir hogy évente hogy állok, ugyhogy a pofáját befughatja

Surko 2010.12.12. 13:00:45

@bigthereal:
"az az állam pénze, amit odaadott használatba (privatizálta) a piaci szereplőknek. "

Te miről beszélsz? Az államnak SEMMI pénze nincsen. Minden pénz az embereké és a vállalkozásoké. Az államnak onnan lesz pénze, hogy ezt elveszi tőlük: ADÓ.

Az állam bármit ad bárkinek, azt nem a sajátjából adja, hanem abból, amit elvett másoktól.

Erre épül a csodaszép közösségi társadalom. Elvenni persze csak attól lehet, aki dolgozik és becsületesen fizeti az adóját.

A milliós minimálbéres adócsaló nagypofájú vállalkozóktól nem lehet elvenni. Ehelyett a szabáélyokat betartó, legálisan foglakoztató multi alkalmazottaktól, meg persze maguktól a multiktól lehet elvenni.

Az MNYP vagyonom tehát az enyém. Mert én dolgoztam meg érte.

Nem az állam pénze, hiszen ha én nem dolgoznék meg érte, akkor az állam egy fillért sem látott volna belőle.

PErsze én vagyok a hülye, hogy legálisan dolgozom és fizetem ennek a piranha társadalomnak az adómat, ahelyett, hogy én is adótcsalnék, és a saját feketejöüvedelmemből svájci bankszámlán gyűjtögetnék öregkoromra.

Ehelyett azt hallgatom egy ilyen gyökértől, hogy az ÉN nyugdíjjárulékom nem is az ebyém, hanem az ÁLLAMÉ.

Persze, miután az elveszi tőlem.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 13:02:33

@bigthereal: Akkor ezen logika szerint az ÁFÁ-t sem kell fizetnem, hiszen az az enyém.

bigthereal 2010.12.12. 13:04:13

@Surko: fogalmad nincsen, hogy működik a felosztó-kirovó rendszer...

az a pénz nem a tiéd, az állami járulék, az állam diszponál felette, nem te.
az a tiéd, amit megkapsz az adók és járulékok levonása után.

ezt még érted? mert innen lehet elindulni.

ha a saját pénzedből teszel félre, ahhoz nem nyúlhat senki!
de az adók és járulékokról az állam rendelkezik, és dönthet úgy is, ahogy most tette.

Surko 2010.12.12. 13:04:14

@bigthereal: " a bruttó jövedelmedből LEVONT nyugdíjjárulék, nem a tiéd "

Hát kié?

Én dolgozom meg érte. A munkáltatómnak ezt is ki kell fizetnie, ha igényt tart az én munkámra. Azaz a égnek ki kell termelnie azt is, nem csak a nettó béremet.

Az az enyém.

Az egy másik kérdés, hogy hiába én dolgozom meg érte, azt az ÁLLAM egy mozdulattal ELVESZI tőlem.

Azért tőlem veszi el, mert én LEGÁLISAN dolgozom azokkal ellentétben, akik ADÓTCSALNAK.

Tehát hogy is van ez? Aki adót csal, annak a sajátja minden jövedelme, de nekem, aki legálisan dolgozom, az általam fizetett adóm és járulékom nemes egyszerűséggel az államé?

Persze, miután ELVESZI azt tőlem.

De attól még az az enyémn.

Ha ugyanis nem dolgoznék, akkor az állam egy rohadt fillért sem látna tőlem.

Igaz Magyar 2010.12.12. 13:04:21

Mit kell ezen csodálkozni, ehhez ért a nyomorult, összeugrasztani embereket és ellopni a vagyonukat.
Ez a kommunikáció kísértetiesen hasonlít a borsodi cigánybűnözőkre.
Ha rajta kapják elkezdenek hazudozni és a tulajdonosokat egymás ellen kijátszani.

Hungeralien 2010.12.12. 13:05:35

Apám két rendszerben, két évezredben megélt már államosításkat.

bigthereal 2010.12.12. 13:05:49

@Surko: akkor minek dolgozol?
állj bosszút az államon, és ne dolgozz... hahahahaha

retardált

Dr. Antekirtt 2010.12.12. 13:09:15

@bigthereal: "(4) A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, illetve az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap és a központi költségvetés tartozik helytállni." - 1997. évi LXXXII. törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról

Tehát az enyém. Ennyi.

salamander 2010.12.12. 13:09:49

Na ez a cikk a legócskább, amit az utóbbi időben olvastam a "Viktorellopodapénzemet", "Anyámathagyaddkivazze" fajtából.

Ezt leírni, hogy "Viktor azért ír levelet Anyámnak, merthogy nem kapna nyugdíjat ha tőlem nem rekvirálná el Rákosi Viktor és Orbán Mátyás..." Elképesztő...

1. rekvirálni csak azt lehet ami a tiéd. A kötelező magán nyugdíjat kezelő alapokhoz befizetett pénzek, nem tartoznak a te tulajdonodat képező dolgok közé. (Ez nem önkéntes magán nyugdíj!)Itt az állam által adott/vállalt jogkeletkeztető hatás az, amely lehetővé teszi, hogy bizonyos rendelkezéseket végre hajthatsz az összeg felett semmi más.

2. Sajnos igen: Anyád és Te fogod a kárát látni ha a nyugdíjkasszából "önkényesen" kihasított összeg nem kerül vissza, mert a meglévő nyugdíjak csökkenek, az te adód meg emelkedni fog.

Ilyen egyszerű.

Az 1998 január elsején életbe lépő rendszer 3000 milliárdos lyukat vágott a költségvetésen, amit nagyon drága hitelekkel foltozgatott a moszkovitákból európéerekké átvedlett csapat.

Az már csak a többiek fantáziájára bízom - nem mintha a cikk írójának fantáziájában kételkednék, de feltételezem, hogy egy MSZP-SZDSZ Fannal van dolgunk -, hová vándorolt a KISZ káderek által vezetett magánnyugdíjpénztárak pofátlanul magasan kiszámított költsége.

Igaz Magyar 2010.12.12. 13:10:23

"A politikus szerint az ügy tanulságaként szükséges lenne felülvizsgálni bizonyos jogszabályokat, de arra nem tért ki, hogy melyeket és miért. Az ügyet úgy értékelte, hogy az áruház dolgozói emberi méltóságában sértették meg."

Hja, lex Selmeci + alkotmánymódosítás és minden éhbérért dolgozó tesco alkalmazottat adóztassanak 800%-osan.

Mocskos komenisták ezek mind!

Surko 2010.12.12. 13:11:12

@bigthereal: A jövedelmed a tiéd.

Az már egy következő lépés, hogy annak egy részét a TÁRSADALOM elveszi tőled.

De a jövedelmed a nulladik lépésben a tiéd, hiszen azt a te munkád hozza létre. Te termeled meg a saját jövedelmedet. Nem az állam és nem is a társadaslom.

Ezt érted?

Ha igen, akkor léphetünk tovább.

A társadalom - amit a baloldali mozgalmak 'jóléti' társadalomnak neveznek - oda vezetett az elmúlt száz évben, hogy a társadalom selejtjeinek eltartása miatt egyre többet és többet vesznek el a dolgozó aktív, sikeres és jogszabálykövető emberektől.

A Robin Hood-i rendszer lényege, hogy a legálisan dolgozó embereket adóprésbe fogják, hogy az államn szavazatvásárlási osztogatásait elvégezhesse.

A jövedelmem az enyém, mert én munkám termeli meg. Ennek ma 50%-át elveszi tőlem a TÁRSADALOM, azért, hogy a selejtnek, a társadalom söpredékének adják oda.

Ez a lopás legális formája.

Ahogy az
- 1 millió rokkantnyugdíjas is csaló,
- meg az 1,8 millió minimálbéres 70%-a is csaló

A lúzer meg fizeti az adüt meg a járulékot, amit te nemes egyszerűséggel az állam tulajdonának nevezel.

Mi is az állam? Az emberek összessége.

Tehát mit állítasz te?

Azt, hogy más embereknek istne adta joguk van az én munkám által előállított jövedelmem egy részére.

Tehát az én kötelességem, hogy dolgozzak és termeljek, mert másoknak JOGUK van az én munkám gyümölcsére, ők birtokolják az én jövedelmem egy részét.

Ebzon 2010.12.12. 13:11:43

@kolbászoszsömle: Na látod ez a legjobb fegyvere az embereknek, kategorizálás(boszorkányégetés). Szóval te meg azt mondod, hogy ez a rendszer jó, csak néhány változtatás kell(mondom ezt úgy, hogy azt képzelem kiállsz a mostani rendszer mellett). Én azt mondom, hogy a pénz(főleg mivel lekövethetetlen) elavult eszköz, komolyan gondolod, hogy amit már 5000, vagy istentudja hány ezer éve találtak ki, az működik a mai világban, hát persze hogy nem.

1,annyi pénzt lehetetlen forgalomba hozni, hogy minden értéknek fedezete legyen.

2,neked a pénzből nemjut(persze munka függő, de álltalában átutalással kapja a lóvét már mindenki(kivéve swartz)), mert kapsz a bankszámládra 1 összeget(számokat, aminek valós értéke nincs) amit a nemzetközi piac akkor értékel le amikor csak akarja, mert NINCS értéke, csak a számítógépben létezik.Ha lekéred ezt a pénz megsarcolják(kezelési költség)
Szóval a munkádért cserébe kapsz egy adag papírt, amivel max a segged tudod kitörölni.A mégszomorúbb, hogy igazából olyan pénzért dolgozol ami nem is létezik, de ha neked ez jó(ugye boldogok a lelkiszegények)
A focista csávó nem véletlenül akarta rábeszélni az embereket,hogy vegyék i a lóvét, nem is hülyeség amit csinált, de 50e ember az lófing 1 banknak. Csak azt képzeld el ha mindenki kivenné a pénzét, akkor bumm, kiderülne hogy nemtudnak kifizetni....

ZéBé 2010.12.12. 13:17:55

@kolbászoszsömle: A pálinkafőzés fogja megoldani a nyugdíjasproblémát, mikor az évi 50 lityi pájinkától 65 éves korára kipurcan a bácsik és nénik mája.

Mellesleg a nyugdíjaskérdés valódi megoldása nem a pénzügyi szférában, hanem az egészségügyben van. Ez a nyugdíjrendszer nem a 70-80 éves korukig élő idősekre volt kitalálva, hanem az 50-60 évesen bakancsot feldobókra. Ugyanide tartoznak a betegen született, és egész életükben eltartásra szoruló csecsemők. Ha csökkentjük az egészségügyi ellátás színvonalát, akkor majd helyrejönnek az arányok. Mire én 60 éves leszek, le fog csökkenni az átlagéletkor, és akkor minden szép lesz, minden jó lesz, minden aktív munkavállaló meg lesz elégedve.

egyszerüen 2010.12.12. 13:18:05

@bigthereal:

Akkor okosodj:DD

Mikor bajnai kormányzott 240-ről lement a dollár 193 Ft-ra
Most vajon mennyi?? TE OKOS

ÉS egekbe , mivel megy még feljebb is

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 13:19:51

@Ebzon: Nem igazán értelek!

Ha nincs pénz, hogyan hasonlítjuk össze a sajtos kroászánt a pezsgősüveg tetejére való dugóleszorító dróttal, és ezeket egy Honda Prelude-del?

Surko 2010.12.12. 13:20:13

@salamander:
"1. rekvirálni csak azt lehet ami a tiéd. A kötelező magán nyugdíjat kezelő alapokhoz befizetett pénzek, nem tartoznak a te tulajdonodat képező dolgok közé. "

Mi az, hogy nem a tiéd?

Hát kié?

Szerinted ki hozza létre azt az adót és járulékot, ha nem a te munkád?

Az nem csak úgy 'van'. Az a járulék nem a természet által keletkezik. Azt a járulékfizető munkája hozza létre.

Ha a járulékfizető nem dolgozna, akkor az a járulék nem jönne létre.

Márpedig a munmkám által előállított jövedelem az ENYÉM. Hiszen én dolgoztam meg érte.

Az egy másik kérdés, hogy a munkám gyümölcsét az állam, a társadalom elveszi tőlem.

Régen roissz, ha elhangozhat egy olyan kijelentés, miszerint az adó amit fiuzetsz, nem a tiéd. Igen, rendelkezni nem tudsz felette, mert le KELL, hogy mondj annak elköltéséről.

De attól még az a tiéd, hiszen te vagy annak forrása, te hozod létre. Nélküled az nem létezne.

Az ember munkájának gyümölcse az embert illeti.

Az egy másik dolog, hogy a 'társadalmi szerződés' értelmében az emberek lemondanak jövedelmük egy részéről.

Nem i8s ezzel van a gond. Ez a szolidaritás.

A gond azzal van, hogy ma Magyarországon kurvára nincs szolidaritás.

Milliós tábora van a rokkantnyugdíjas csalóknak - a szomszédos feleakkora Szlovákiában 25 ezer rokkant van. Itthon tehát lehet legálisan kb. 50 ezer rokkant. De nálunk 1 millió van! Ezek mind nyugdíjcsalók.

És mi van a minimálbéres adócsalókkal? Ők talán kiveszik a részüket a szolidaritásból? Rájuk miért nem mondja itt senki, hogy jövedelmük egy része "nem az övék, hanem az államé"???

Na?

Ma Magyarországon az adófizetőt 4,3 milliós táborából 1,8 millió minimálkbér után fizet adót és járulékot. Az 34%.

Szlovákiában ugyanez az arány 14%.

Ennyit a közteherviselésről meg társadalmi szolidaritásról.

Magyarorsazágon van egy szűk 2,5 milliós aktív, dolgozó és valóban adót fizető réteg, akiről mindent lezabálnak a csaló, kibaszottul nem szolidáris piranhák.

Itt mindenki csak pofázik a szolidaritásról, de ha csak teheti adót csal, és jogosulatlanul vesz ki a közösből...

salamander 2010.12.12. 13:20:16

Most olvasom Barcza György - a Kereskedelmi és Hitelbank vezető közgazdászának - véleményét:
"A nyugdíjpénztárak létrehozásakor nem mérték fel, hogy ezzel 15-20 százalékponttal nőni fog az államdósság".

Mit törődtek ők akkor azzal, hogy a KÖZ-t károsítják meg olcsó képzelgéseikkel... Magyarul ez is tehát a bokrosi trükkök egyike, ami forráshoz juttatta az egyre éhesebb és "szegényebb" nómenklatúrát.

mandro 2010.12.12. 13:21:08

Ne gyere az anyáddal, mert ez övön aluli, hamis és hazug, viszont ha már megemlítetted, akkor válaszul annyit, hogy a kedves édesanyád ne az én befizetett pénzemből tartassa el magát! Arról ugyanis nem beszélsz, hogy a magánnyugdíjpénztárak által "termelt" hozam, az ugyan pozitiv, de a létrehozása ennek a hozamnak a hozam duplájába kerül. 500 milliárdos hozamnál, 1000 milliárdba. Na, azt a másik 500 millát veszi el anyád, meg a többi "sorstársa" tőlem tőlünk. Kérdem én, milyen jogon!? Erről is beszélhetnél anyuka gyönszeme!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 13:21:45

@ZéBé: Az orvosért Kínában fizetni kell.
Pedig ott kommunizmus van.

egyszerüen 2010.12.12. 13:23:36

Létminimum a többi ezentul zsebbe, és majd abbol mehet külföldi bankszámlára a pénz

Az állami lopás már 20 éve megy. Tökmindegy ki van hatalmon.

Ezt sikerült elérni ezzel a huzzással. Magad uram , mert az állam csak elveszi töled amid van

De még mindig nem hallom senkitől se.

Mikor ezt a pénzt seggrepacsizák 2011-be. UTÁNA MI LESZ??

MIT FOGNAK ELVENNI?? MERT EZ A PÉNZ NEM A KIADÁSCSÖKKENÉSRE MEGY

Tita nick 2010.12.12. 13:24:28

Az MSZP is küldözgetett anyámnak leveleket, amelyekkel rendszeresen kitöröltem a seggem, de tutira. És csak egyszer használtam őket persze. Még vécépapírnak sem voltak valók, mert vágott a papírjuk.

Escobar888 2010.12.12. 13:26:21

Ennyi ostobaságot összehordani.
Elvtársak...az elmúlt 8 év miért merül feledésbe?

egyszerüen 2010.12.12. 13:27:15

@Tita nick:

Szarban az ország erre a nyugdijasoknak 170 millkáért Viktor levelet küld

Kb ez már a 2. eset amiota hatalmon vannak azaz 2x170 millka (apropénz elhiszem), ja és a luvnya is küld levetet az már 3x170 ezer. Mennyi is az?? 500 millka. Mondom apropénz.

egyszerüen 2010.12.12. 13:28:17

@Escobar888:

Elvtársakat a fidesznek mond, mert ött több a komcsi, meg a párttitkár:DD

Ja és engem nem érdekel a tegnap, hanem inkább a holnap érdekel

Nem a multba élek

bájgúnár 2010.12.12. 13:28:19

Csodálom hogy akkor nem ágátatok amikor KÖTELEZŐVÉ tették!Aztán ha kötelező miért támogassalak mág az én adómból.Amúgy a pénzed nem vész el csak átalakúl.Eddig sem a tied voltcsak azthitted!

Ebzon 2010.12.12. 13:29:39

@kolbászoszsömle: És mert erre nemtudod a választ, ezért nem is megoldás. Úgy tudtam, hogy vmi ilyesmibe ütközöl(meg a legtöbben szoktak).Nem részletezném, mert az alapötlet sem az enyém, de az a szomorú hogy elképzelésed sincs, de a többieknek se, látod én nekem ez az 1etlen dolog a világban ami miatt szomorú vagyok. De pl onnan tudod, hogy a croissan-t megeszem és élek tovább 1 napot, míg az abroncsot rágcsálhatom amíg végkimerülök...Persze tudom, egy mai embernek nem egyértelmű, mert a hiradót nézik....

egyszerüen 2010.12.12. 13:32:14

@bájgúnár:

Önként léptem bele. Ergo lofaszt volt kötelező

És nem átalakul a pénz hanem elveszik. Oltári különbség

Mikor ezt a pénzt seggrepacsizák 2011-be. UTÁNA MI LESZ??

MIT FOGNAK ELVENNI?? MERT EZ A PÉNZ NEM A KIADÁSCSÖKKENÉSRE MEGY

kérem a választ a kérdésemre. gyerünk fiuk valaki irjon már választ erre

bájgúnár 2010.12.12. 13:32:53

No ha abból kellene megélnetek amit magánnyugeszba félretesztek talán két évig kaphatnál nyugeszt!De kérdem én miért támogassalak téged a magánnyugeszodba?Erről miértnem értekeztek?
Miértnem háborodtál fel amikor KÖTELEZŐVÉ tették?Tudod e hogy a legtöbb magánnyugeszpénztár MSZP nagyemberek kezében van.CSányi a kivétel.

huvosvadasz · http://huvosvadasz.blog.hu 2010.12.12. 13:34:04

Nem vág a témába, de mióta hívunk fentarthatónak egy nyugdíj rendszert, amivel el lehet lenni még kb. 30 évig? (Vagyis nem több, mint 30 évig.) Ez azt jelenti, hogy az átlag 40 évet dolgozó nyugdíjfizetők egynegyede már biztos lehet abban, hogy egy fenntarthatatlan rendszert támogat. Vagyis egy olyat, ami nem fog működni, mire ő odajut. Persze demográfiát figyelembe nem véve annyi, ami persze hiba, mert kb. 30 év múlva pont a hetvenes évek közepén született Ratkó unokák mennek nyugdíjba, és nyilván pont miattu(n)k is csak addig lett volna fenntartható a rendszer. Tehát lófasz. Öregek országa. Levél a nyuggereknek, mert azok sokan vannak, jó nagy szavazóbázis. Nyugtatgassuk a nyugdíj közelében lévőket, mert azok is azok. Válasszák ők a mindenkori kormányokat, aztán csodálkozzunk rajta, hogy senkinek nincs hosszútávú stratégiája. (A 30 évből azért az is kiszámolható, hogy nyugodt kb, az lehetett egy ilyen kijelentés után, aki 50 fölött van.)

Ebzon 2010.12.12. 13:34:38

De játszhatunk ilyet, te veszel 10 liter benzint, én meg ennek a fele értékében vízet, a te elméleted szerint fontosabb a benzin, akkor te igyad azt én meg a vízet és meglátjuk mennyire racionális a Te(mindenkié, mert uggye rávagyunk kényszerítve) "értékrended"

trocadero 2010.12.12. 13:34:40

Lassan elérik nyugdíjkorhatárt az ún. "Ratkó-gyerekek" - ebből lehet igazán a nyugdíjkatasztrófa. Ezzel a problémával 2008-ban még a Népszabadság is foglalkozott.
index.hu/gazdasag/magyar/nygd080221/

bájgúnár 2010.12.12. 13:39:03

@egyszerüen:
Biza kötelező volt!Ugyanis csak egy korosztálytól felfelé nemtették azzá!Nemérte meg!
A te nyugeszodat garantálja az állam mig akár tönkremehet akár csődöt jelenthet a pénztárad!Akkor rohansz az állambához hogy kárpótoljon?Amúgy tarthatod a pénzedet továbbra is a magánpénztáradba.Maradj ott!Senki nem kötelez hogy kivedd!Ja hogy akkor ugrik a biztonság meg az állami hozzájárulás?kinem ...le!

salamander 2010.12.12. 13:40:17

@Surko:

Nem akarlak okítani, de látom nem nagyon vagy tisztában az Államelmélettel...

1. Az állam által adók módjára behajtott tételek NEM KÉPEZIK AZ ÁLTALAD TULAJDONOLT DOLGOK RÉSZÉT. TEHÁT NEM A TIÉD! azaz nem rendelkezhetsz felette.

Országunkban képviseleti demokrácia van, tehát bizonyos jogaidról lemondasz, azt képviselők útján gyakorlod.

Ha tehát a képviselők úgy döntenek, hogy megbíznak egy Bokros Lajost, hasítson le egy nagy darabot a közös kasszából mert az nekik kell, akkor azt - elméleti szempontból - mindannyian támogatjuk. A végeredmény mégis az, hogy a megbízott képviselők jól járnak Te meg egyre többet fizetsz, mert a conto-t Te állod.

Amit a járulékfizetőkről írsz azzal tökéletesen egyetértek.
viszont akkor a duális gazdaságról is kellene beszélni:

Multik:
bevétel GDP 80%, foglalkoztatás 12%
Kis-és középvállalkozások:
bevétel GDP 20% foglalkoztatás 80%

Ide citálnám még a roma kisebbségek megoldatlan helyzetét, a kétkezi munka teljes kiirtását, és a népesedési problémákat.

Ma a roma lakosság körében a gyermekszületési átlag 3,6 a többségi társadalom átlaga 1,2.
Ebből az következik, hogy 30 éven belül, a roma lakosság adhatja a keresőképes polgárok 60%-át.
A roma lakosság 80%-a viszont immár két generáció óta munkanélküli és segélyekre szorul.

Nos tehát a mi nyugdíjainkat nekik kellene befizetni.

A probléma nem egyszerű, de annak megoldása biztosan nem arra vezet amerre Bokrosék anno gondolták.

A titok nyitja - szerintem - a népesedési és foglalkoztatási valamint az értékeink őrzése körül lappang.

egyszerüen 2010.12.12. 13:40:48

igy igaz lassan elérem a nyugdijat:DD én is akkor születtem. Emlékszem hogy 5 párhuzamos osztály volt általánosba:D
és a létszámunk is olyan 30 körül volt

Most meg a gyerekemnél 2 osztály van és 17-en vannak 1 osztályaba

ha már a számoknál tartunk

Escobar888 2010.12.12. 13:46:49

@egyszerüen: Értem. A múltat végképp eltörölni.
Mint az mszp sajátjának érzett indulójában.
Sose lesz itt igazán olyan a helyzet mint szeretnénk. Amiről álmodozunk, de ha az elmúlt 8 év kormánya vissza kerül akkor megnézhetjük magunkat.
Nagyon elkeserít, hogy az emberek milyen gyorsan felejtenek...

smartdrive 2010.12.12. 13:48:22

az ország egyetlen esélye, hogy a nyugdíjasokat diszkreditáljuk

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 13:49:36

@Ebzon: Nem értelek.

Én nem tudok autót gyártani.
Egyszerűen nincs hozzá se vasbányám, se gumiültetvényem, se vulkanizálóm, se kohóm, se öntödém, se műanyagüzemem, se se se.
Viszont szeretnék autózni.
Viszont nincs hozzá se olajkutam, se finomítóm.

Ellenben szoktam lifteket építeni, sőt több liftet építettem, mint amennyit egy ember életében használ.

Ezt, a liftépítési tudományomat és liftépítésbeli hatékonyságomat kell valamilyen úton-módon FELHALMOZNI, és KAJÁVÁ, KÉNYELEMMÉ konvertálni.

Ehhez szükség van egy köztes valamire, ami az általános értékmérő.
Ez a pénz.

Persze, ha nem akarom felhalmozni, mert azt hiszem, hogy holnap jön az állam/földrengés/háború, és szarba az egész, akkor nincs miről beszélni.

egyszerüen 2010.12.12. 13:50:19

@bájgúnár:

szabadon választott volt. Igen ott maradok, mivel van önkéntesem is, mig el nem veszik.

januártol mivel állami nyugdijam nem lesz (ami törvényellenes mivel a 24%-ot fizetem), minimálbéren fogok melozni, innentől a többit zsebbe, annak a felét pedig befektettem majd saját magam

Amit fenn is irtak csak nem akartam cigányozni, de ezek tények
megprobálom ovatosan leirni. Ezek tények

A fehér embernek általában max 2 gyereke van mert fel szeretné nevelni öket és támogatást kap. Nekünk Pl 1 van, mert csak ennyit mertünk bevállalni

A kissebségnél általában 3 feletti ez az arány. Ergo 20-25 év mulva lehet számolni

nekem van 1 gyerekem aki kimegy külföldre (okos fiu nem féltem)
és felnönnek a kisebbség gyerekei akik akkor lesznek 20-25 évesek
Mivel eddig se dolgoztak, és FÖLEG NEM TANULTAK (és ez a lényeg a tanulás), ergo akkor se fognak dolgozni.

Aki kitöl jön a bevétel??

fennt irtam hogy mikor én általánosba jártam kb mennyi gyerek volt
na ezek elmennek 20 év mulva nyugdijba legyen 25 év

Na akkor honnan is lesz állami nyugdij?? Most öszintén levezettem

Bár még mindig az a kérdésem hogy 2012-be mi lesz mikor seggrepacsizzák a megtakaritott pénzt??

Ki a szart érdekel mi lesz 20 év mulva a lényeg hogy mi lesz 2012-től, mert a kiadások ugyanugy megmaradnak. Elöször ezt éljük tul

Ebzon 2010.12.12. 13:51:19

@salamander: Itt már érzek vmi kapisgálást a jóirány felé, viszont a cigány kérdés rohadtul nehéz.2 garnitúra lement belőlük munkanélkülibe, ahogy mondtad, és sajnos a következő se az a generáció aki melózna.Még rosszabb, hogy sajnos a történelmi hátterük(őseik) is ezt a vonalat részesítette előnyben.Ez nem vicc: Álltalánosban egy cigánykiscsaj, vmi riporternek mondta ezt: "Isten megengedte a cigányoknak hogy lopjanak, mert amikor krisztust megfeszítették, akkor 1 cigány lopta ki a szögeket" Nememléxem már a forrásra, de tátva maradt a szám...

Cselo 2010.12.12. 13:53:18

Tetves liberálbolsevik bérblogíró banda, ha nem tetszik nektek a Polgári Magyarország, akkor a nagy Fletótok szavajárásával élve: el lehet takarodni innen.

Húsleves 2010.12.12. 13:55:07

Kedves Blogtársak!
Az Index újság és az ATV hírstúdiója közös pályázatot hirdet "A hónap Fidesz-Fikázó blogja" címért. A pályázat keretében minden hónapban kisorolásra kerül egy ingyenjegy a Vidám Vasárnap című műsorba (az első sorba, Hack Péter és Jancsó Miklós közé), ahol a Padre (Németh Sándor) személyesen fog elhúzni a nyertes ora előtt egy mézedmadzagot.
Pályázati feltételek: nem kell hozzá ész, ilyeneket kell kitalálni pl., hogy "Kedves Viktor! Anyámat hagyd ki a játékból!". Szkizofrénia, paranoia előny, ha a kommentelőkből sikerül kiváltani az "Észak-Korea" és a "cigány szaddam" reflexeket, azért különdíj jár.

egyszerüen 2010.12.12. 13:55:10

@Cselo:

csak egy kérdés
Mikor ezt a pénzt seggrepacsizák 2011-be. UTÁNA MI LESZ??

MIT FOGNAK ELVENNI?? MERT EZ A PÉNZ NEM A KIADÁSCSÖKKENÉSRE MEGY

Agymosotkám

A másik a Fideszbe van a legtöbb pártitkár és ügynök, ugyhogy ki a bolsevik??

indapass90210 2010.12.12. 13:56:04

Emberek! Nem kell félni, ha jön a teljes összeomlás, akkor összefogjuk, levágjuk és megesszük a cigányokat. A nyugdíjasokra még nincs ötletem, azokat sajnos túl sokáig kellene főzni.

egyszerüen 2010.12.12. 13:56:19

Mikor ezt a pénzt seggrepacsizák 2011-be. UTÁNA MI LESZ??

MIT FOGNAK ELVENNI?? MERT EZ A PÉNZ NEM A KIADÁSCSÖKKENÉSRE MEGY

kérek választ erre a kérdésre ha lehetséges. És akkor nem szidom a fideszt

Ez egy egyszerü kérdés. Nem igaz hogy nincs válasz rá

Vanek úr61 2010.12.12. 13:57:14

@Karmadealer: "Ugyan még nem derült fény a pontos érdekhálózatra ami az index teljesen nyilvánvalóan koncepciózus és propagandisztikus blogszerkesztési gyakorlata mögött áll (mert olvasottsági / reklámbevétel alapon egyébként semmi logika nincs egy nagy társadalmi támogatottságú kormány ilyen dühödt és elkeseredett ekézésére három és fél évvel a következő választások előtt) de a beszerkesztett bloggerekre tényleg ez jellemző, automata droidként böfögik vissza a félművelt de öntudatos belvárosi értelmiségi megmondóemberek és kockafejű nördök jól hangzó de megalapozatlan sületlenségeit."

Ne aggódj. Szalaiék már rajta vannak az ügyön. Rövidesen ki fog derülni. Tényleg elképesztő, hogy ezek az "automata droidok" pártunk és kormányunk akaratával szembeszegülve kapaszkodnak a nyamvadt magánvagyonukhoz. Mit képzelnek ezek?

De majd jobb belátással bírnak, ha megtudják, hogy Recsken már épül az új Fideszes átnevelőtábor.

bájgúnár 2010.12.12. 13:58:37

A nyugdijasok,öregek,elesettek, kiszolgáltatottak egyszer ti is lesztek!Majd megtudjátok hogy milyen aggódni azon vajon megkűldi e az állambácsi a nyugeszt.Mert akkor lehet gyógyszert venni,élelmet,rezsit fizetni és még az aktívan dolgozó gyerekeinknek is adni!Ha nemjön éhen döglünk mert mimár nemvagyunk jók semmire.Saját fiaink néznek le minket.Talán már kiis raknának a hegytetőre mint régen az öregeket a japánok!
Szembeforditani a nyugeszosokat a fiatalokkal szemétség.Ezért nemértem miért keverik sokan bele a nyugeszosokat a magánnyugdíjpénztárba.Őket ez már nemérdekli.Amugy igaz nagy szavazóbázis.De mint tapasztalható volt hamar segberugták az MSZP-t!Talán jobban kellett volna politizálnia és figyelni az emberek véleményére!Ez az egész felháborodásuk mostis azért van mert a zsebüket a jólfizető állásaikat érinti!Tojnak ezek a kisemberekre ahogy tojtak 8 éven át!
Tartsa mindenki ott a pénzét ahol jónak tartja de ne tegyék kötelezővé!Oszt jónapot!

Rókakígyó 2010.12.12. 13:58:48

Biztos sokan olvasták az 1984-et. Abban többoldalon keresztül ír arról Gyuri, hogy az abszolút komunizmusban minden jelző potn a fordítottját jelenti. Pl a békeminisztérium az örökös háborúkat intézi. Ha figyeltetek, akkor a mai Mo-on is átvették ezt a szokást. A manyup-ok törvény szavazása holnap lesz a szabad nyugdíjpénztár választásról. Selmeczi Úrhölgyet is nyugdíjvédelmi biztosnak hívják és rossz hír, hogy van terrorelhárító központ és így már érthető, hogy mit jelent a nemzeti együttműködés.

Nem erről jut eszembe, hogy a Selmeczi múlt heti bejelentését a manyup-ok bűnözésével kapcsolatban követte már feljelentés vagy ez sima rágalmazás volt?

csakmerazé 2010.12.12. 14:00:22

@Cselo:
Ha már idézed a Fletót, legalább utánaolvashatnál, hogy milyen kontextusban használta. A HírTV-ből ezt sosem fogod megtudni. Megsúgom, nem vagyok ballib, le is szavaztam őket. De a demagóg duma, mint a te kommented is, az mindig átlépi az ingerküszöböt.

Rókakígyó 2010.12.12. 14:01:13

Kifelejtettem még az AVH-t a listáról. Ami nem szimpatikus név, de a jelentése is elég morbid: Alkotmányvédelmi Hivatal. Szörnyű. Lehet, hogy egy utópiába kerültünk váratlanul?

Cselo 2010.12.12. 14:02:59

@csakmerazé: nagyon helyes, ez volt a szándékom, átlépni az ingerküszöböt, hátha a sok liberálbolsevik dumától elalélt lüke magához tér.

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2010.12.12. 14:03:26

Ma van/volt "Az én pénzem, az én nyugdíjam, az én jövőm! - Tüntetés"

Location Hősök tere - 14 óra a kezdés!

Ha nem csak írogatni akartok, hanem tenni is valamit.

egyittlakó (törölt) 2010.12.12. 14:05:18

Már többször kérdeztem, de eddig az itt bérkommentelő fidesz kommunisták közül senki nem tudott válaszolni:

miért a MNYP-tagokat vádoljátok azért, mert megnövekedett az államadósság?

A MNYP-tagok fizettek a legtöbbet az állami pillérbe is, nélkülük a nyugdíjrendszer már régen összeomlott volna, ugyanis rajtuk kívül alig van becsületes járulékbefizető.

Most pedig elvárom a fidesz kommunistáktól vagy az itt kommentelő droidjaiktól, hogy számolják ki:
- mennyibe kerül az évi 830 ezer rokkant nyugdíjas
- mennyibe kerül 1 millió dakota évi segílyezése
- mennyibe kerül az adófizetőknek a fentiek ingyenes orvosi ellátása
- mennyivel kevesebbet fizet be 1 millió minimálbéres a nyugdíjkasszába
- mennyi megy el mindenféle állami támogatásra és kiknek
- mennyivel kevesebb pénz folyik be a feketézők és kamuvállalkozások miatt
- mennyibe kerül a máv-nak naponta 3-4 ember utaztatása a szárnyvonalakon
- stb. és még sorolhatnám...

Fogadjunk, hogy nem akarjátok kiszámolni, mert sokkal több, mint amennyit most Orbán Viktor kedves vezető el akar lopni a becsületes adófizetőktől. Különben, ha nem volnátok kommunisták, akkor értenétek is, hogy miről beszélek.
Főleg az a stratez nevű fidesz-komcsi...

Iridium 2010.12.12. 14:06:34

@high up: "a mynaup pénzek nem magánmegtakarítások hanem az államtól 13 éven át magánszámlára elprivatizált bevételek. Ami után az államnál mintegy 3.500 md forint államadósság keletkezett. Ennek a törvénybe iktatott lopásnak vége, az államadósságot a végén be mindieg be kell tömni."

Várjá, Jani, várjá. Ha 13 éve hoztak egy, a nemzetre és a polgárokra veszélyes, az államot nyomorba döntő törvényt, ami kizárólag a kapitalista bolsevikballibák zsebeinek megtömésére szolgált, akkor:

- Az 1 évvel később megválasztott nemzeti kormányunk mi a retkes fenéért nem törölte el, még AKKOR? Nem értem, ennyire hülyék lettek volna, most meg a homlokukra csaptak, hogy '98-ban elkúrták? Vagy azt is kérdezhetném, hogy akkor az (akkori) Orbán kormány is legalább annyira felelős, mivel nem tett a béna, nyomorba döntő törvény ellen?
Úgy érzem, mindkét fél ugyanannyira hibás, bár én nem választom külön az összes eddigi pártot egymástól, mert ugyanazt csinálják, csak más van a szövegbuborékban.

csakmerazé 2010.12.12. 14:07:49

Miből kell magukhoz térniük? Hogy nem tetszik nekik (sem) a lopás, a zsarolás, a (vissza)államosítás? Képzeld el, jelenleg a ballib utálja ezt, a jobb és széle meg tapsol hozzá. Törit tanultál? Nem fals ez egy kicsit? Neked tetszik?

indapass90210 2010.12.12. 14:08:29

@Cselo: azért az nem feltétlenül liberálbosevizmus, ha valakinek nem tetszik a nyugdíjak körüli huzavona.

Szerintem az egy teljesen normális követelmény lenne, hogy az elesetteknek/mindenkinek járó alapnyugdíjon felül mindenki annyit kapjon, amennyit megkeresett. Tehát az erre való törekvés (magánnyugdíj) visszafordítása alapvető hiba.

Vanek úr61 2010.12.12. 14:08:32

@egyittlakó: ott a pont. Minden szavaddal egyetértek.

Ebzon 2010.12.12. 14:08:43

@kolbászoszsömle: Látod erre mondtam, hogy a Te "értékrended". Te kocsikázni akarsz, míg a másik egy falat kenyeret szeretne(sőt öl érte?)? Ja igazad van ez tök oké. Elárulod hogy miért 1900-as évek módjára gondolkozol? Végülis én egyedül legyártok egy egész autót(mit egy akár 1000db-ot), mert a gyár teljesen automatizált. Viszont cserébe van 3000 ember aki fölösleg, na velük mit csinálsz ? Vagy a 990 db fölös autóval amit nemtudnak megvenni? Mert erre haladunk, tudom mert gépész vagyok. Ma már minden lecserélhető gépekere, nemtudsz 1 olyan munkát mondani amit ne tudnának elvégezni(ja és ami külön poén hogy olcsóbb mint az ember).Képzeld én úgy dolgozom, hogy 4 cnc és 1 robot között futkározok és cserélgetem a mdb-ot (egyedül, 5 gépen...), és közben állítom, szerelem. Eközben 5 ember munkáját végzem pluszba, akkor szted 5 ember felesleg csá.. De persze visszakérdezhetsz, hogy:akkor mégis hogy? Első lépés szüntessük be a MNB-ot, FED-et minden ilyen szart....Innentől meg nemtom, még nem volt a történelemben "pénznélküliség" tehát ezért is gondolom hogy ez a megoldás, de nemtom minek kérdezed, ha szted jó ahogy van ? De úgyis nekem lesz igazam, nézd meg nekem 5 gépen kell dolgoznom mint állat(jó, a fizu jó,de az más kérdés), míg másik 4 meg éhezik kapja a segélyt(agónia)...

Ebzon 2010.12.12. 14:08:43

@kolbászoszsömle: Látod erre mondtam, hogy a Te "értékrended". Te kocsikázni akarsz, míg a másik egy falat kenyeret szeretne(sőt öl érte?)? Ja igazad van ez tök oké. Elárulod hogy miért 1900-as évek módjára gondolkozol? Végülis én egyedül legyártok egy egész autót(mit egy akár 1000db-ot), mert a gyár teljesen automatizált. Viszont cserébe van 3000 ember aki fölösleg, na velük mit csinálsz ? Vagy a 990 db fölös autóval amit nemtudnak megvenni? Mert erre haladunk, tudom mert gépész vagyok. Ma már minden lecserélhető gépekere, nemtudsz 1 olyan munkát mondani amit ne tudnának elvégezni(ja és ami külön poén hogy olcsóbb mint az ember).Képzeld én úgy dolgozom, hogy 4 cnc és 1 robot között futkározok és cserélgetem a mdb-ot (egyedül, 5 gépen...), és közben állítom, szerelem. Eközben 5 ember munkáját végzem pluszba, akkor szted 5 ember felesleg csá.. De persze visszakérdezhetsz, hogy:akkor mégis hogy? Első lépés szüntessük be a MNB-ot, FED-et minden ilyen szart....Innentől meg nemtom, még nem volt a történelemben "pénznélküliség" tehát ezért is gondolom hogy ez a megoldás, de nemtom minek kérdezed, ha szted jó ahogy van ? De úgyis nekem lesz igazam, nézd meg nekem 5 gépen kell dolgoznom mint állat(jó, a fizu jó,de az más kérdés), míg másik 4 meg éhezik kapja a segélyt(agónia)...

indapass90210 2010.12.12. 14:11:31

@high up: a te ostoba gondolatmeneteddel akkor a 100valahány milliárd dolláros államadósság meg amiatt keletkezett, mert nem terjedt ki minden jövedelemre 98%-os adó.

Idióta, a faszért nem lehet levadászni azt, aki ennyire hüje.

egyszerüen 2010.12.12. 14:11:40

@bájgúnár:

láttod ebbe egyetértünk. Mindenki tartsa ott a pénzét ahol akarja

Ha te lépni akarsz az államiba akkor irsz egy levelet és voilá már államiba is vagy.

De amit csináltak azzal a modszerrel nem lehet egyetérteni

- Én menjek és nyilatkozzak személyesen hogy maradni akarok, tetejébe ugye limitálva van hogy hol lehet tenni. Ergo állhatok sorba és ha szerencsém van rám kerül a sor ellenkező esetbe mehetek ujra. Ez nekem pénz és idő. Nem állami alkalmazott vagyok hanem termelő, ergo aktiv befizető vagyok. Ez pénzkiesés lesz az államnak

tetejébe rosz helyre teszik a pénzt ebből kiadáscsökkenés max egyszeri lesz, de 2012-től a problémák megint ua. lesznek

Arrol nem beszélve hogy max pénzzel számol mindenki, mintha mindenki átmenne az államiba. Én olyan 30-40%-ot várok aki maradni akar. Azaz kevés pénz fog befolyni.

A kormány tömeghisztériát okoz a nyilatkozataival, Szándékosan csusztat , hazudik.
Selmecyi azt mondta ellopták a pénzemet, eltözsdézték, és hogy feljelentés lesz belőle

Lett feljelentés??? NEM
Ellopták a pénzem?? NEM

Ez rágalmazás, és a tömegek szándékos átverése

Na ez szomorit el

Ha azt mondják ide a pénzeddel mert kiadáscsökkenésre, melohelyteremtésre illetve olyan dolgokra kell ami reform egy szot nem szolok

de amire költik az minden csak nem kiadáscsökkentés

Mikor ezt a pénzt seggrepacsizák 2011-be. UTÁNA MI LESZ??

MIT FOGNAK ELVENNI?? MERT EZ A PÉNZ NEM A KIADÁSCSÖKKENÉSRE MEGY

egyittlakó (törölt) 2010.12.12. 14:13:01

@Cselo: te egy szánalmas fidesz kommunista vagy, húzz el te innen, és vidd anyádat is

Micocicó 2010.12.12. 14:14:18

@Cselo: Hát ha valaki vak akkor az te vagy! Be kéne fejezni a komcsizást már végre! Az egész szoci frakcióban nincs annyi mint a fideszében. Sőt A Schmidt Paja bácsival az élen ugyebár!
Viktor meg ne írkáljon levelet a nyugdíjjasoknak bazdmeg. Nekem annak írjon meg akiktől most lenyúlják a lét. De mondjuk írkálás helyett le kéne ülnie és kitalálni valami előre vivőt! Bár én azért hittem benne hogy 3 év várakozás után pik-pak menni fog mert erre készültek a fiúúúk. Aztán most kiderül lővésük sincs. Megy a rögtönzés meg a te fajtád tovább etetése. Lassan tényleg rájuk kéne gyújtani az egész PARLAMENTET! A fletóékre az elmúlt 8 évért, Viktorkára meg azért a 1/2-ért!

Húsleves 2010.12.12. 14:15:18

@Rókakígyó:
Ez az "abszolút komunizmus"-os kifordított beszéd példa tényleg telitalálat! Az MSZMP utódpártja, az MSZP szótárában a "szabad piac" azt jelenti, hogy az ÁLLAM adók formájában elveszi az emberek pénzét, és az ÁLLAM privatizáció formájában odaadja az elvett pénzt "vállalkozóknak" (értsd: elvtársaknak).

Cselo 2010.12.12. 14:15:32

@Dövan: tévedsz, liberálbolsevik törekvés volt a nyugdíjakat magánpénztárakon keresztül magánzsebekbe szivattyúzni. Az ő zsebeikbe!

egyszerüen 2010.12.12. 14:16:03

@Micocicó:

nem rágyujtani hanem az ott lévő lámpavasra kellene felhuzni az összes megélhetési politikust. Párttol függetlenül.

Engem ilyenek ne képviseljenek. Nekem ég a pofám milyen hülyék vagyunk

Cselo 2010.12.12. 14:16:12

@Micocicó: te meg csak nyald a fasiszta Vona seggét!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 14:17:25

@Ebzon: A technológiánk hatékony.

Egy traktor nagyobb munkanélküliséget generál, mint a te CNC-id.

Ennek nem a pénz az oka, hanem a hatékonyság.

Meg az, hogy büdös dolgozni.
Amíg a falun megélhetési bűnözés van, de nincs felásva a kert, addig miről beszélsz?

Ha az állam azt mondaná, hogy hatvan év alatt nem segélyt ad, hanem fél hektárt, hogy termelj magadnak zabát, akkor a parasztok tizedének nem lenne munkája, és kénytelen lenne a földjéből megélni.

Persze az is kérdés, hogy miért magamra gondolok, és miért nem a közösségre.
Ennek egyetlen oka van, én nem vagyok kommunista.

egyszerüen 2010.12.12. 14:17:35

@Cselo:

És a Fidesz 1998-ba miért nem szüntette meg ha az egész szoci zsebbe megy??? Mert ugye ezt szajkozod.

Akkor a Fidesz miért nem szüntette meg??

szavazojogot IQ-hoz kötném

bájgúnár 2010.12.12. 14:18:17

@egyittlakó:
a 850 ezres rokkant nyugeszosokat mostfogják felűl vizsgálni mert ez sok!Ám ezek az emberek a rendszerváltás idején a jó komcsi kormány tudtával kerűltek rokiba.Ugyan ekkor tettek sokakat korkedvezményes nyugeszba is.Ez akkor úgymond humánus eljárás volt.Ennyivel kevesebb munkanélküli segilyes lett!
A cigók segélyezése szintén napirenden van!A sok ingyenkedvezményt valóban megkellene voni.Ingyenes utazás a nyugeszosoknak ezis a komcsik hagyatéka!Gyulánk még ingyen repülést is igért!Ráadásul aki idejön unióbol és nyugeszos azis ingyen utazgat,Sok a pazarlás és a bénzkiáramlás.Lassan ezeket a csapokat is bezárják.De miért a fideszen kéred számon.Alig fél éve kormányoznak.A felvetett problémákat az MSZP,hagyta ránk!Kérd számon a Fletótol!

tlantos 2010.12.12. 14:18:55

Aki ugymond "rendesen" dolgozott, az nem kap tobbszazezres nyugdijat. Ilyen nyugdijat a 40-50 evesen nyugdijba vonult katonak, hatarorok, rendorok, stb. kapnak. A zome egesz elteben ott doglott az iroasztal mogott, most meg felveszi a tobbszazezres nyugdijat, es utana elmegy melle dolgozni.
EZT kellene megszuntetni.
A dednagymamam 14 eves koratol dolgozott. 85 evesen meg rendszeresen viragot nevelt es arult. 5 szamjegyu volt a nyugdija. Tobbet dolgozott, mint a fent emlitettek, de az is tuti, hogy tobbet, mint amennyit en fogok. Pedig o azert kicsit fiatalabban mehetett nyugdijba mint en majd ki tudja, hany ev mulva.
Nezz korul videken. A minimalber egy igen realis dolog, es nincs mellekes zsebbefizetes vagy egyeb. Aki mostanaban igy megy nyugdijba, az jo, ha kab 50e-t. Hol van ez aranyban a tobbszazezres nyugdijakkal? Sehol.
Nem elvenni kell, csak huzni egy hatart, hogy ennyi, es nem tobb. Nyilvan aki annyit keresett, hogy ennyi nyugdija lehet, az kicsit tobbet tudott felretenni is. A nyugdijnak szerintem nem az lenne a celja, hogy luxuskorulmenyek kozott elhessen a nyugdijas.
Tudjon tisztesseges, nem nelkulozo eletet elni. ha ez keves, akkor ott az ongondoskodas, az onkentes penztar vagy egyeb befektetesek.
Te viszont legalabb hulye vagy, mint szodas a lovat. Mert a te olvasatodban pont a nyugdijas lenne a here tucsok, ez ezert kell kifosztani a dolgozo hangyat.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 14:24:14

@bájgúnár: El se kezdték ezeket.
Egyelőre ellopják a pénzünket.

Itt tartunk, és nem ott, hogy íme van nyolcszázezer az álrokkant, fejenként ötmillió tartozása+kamatok+büntetés, alsó hangon 7000 milliárd beszedés alatt lévő pénz.

Spanish VVax 2010.12.12. 14:24:19

@stratez: te vagy a 2010-es év FőGyökere nálam barátom. Egész évben annyi sületlenséget hordtál össze, hogy a ciklus végén téged kéne megtenni miniszterelnökjelöltnek. Legalább annyira demagóg, korlátolt, tájékozatlan és buta vagy mint imádott orsós führered. Csak ő még ráadásul rosszindulatú és hazug is, te meg egész évben hálás tekintettel beszopod a faszságait a neokommer, magát jobboldalinak beállitó kontároknak.

bájgúnár 2010.12.12. 14:25:40

@kolbászoszsömle:
Érvelésedbe ott látom a hibát, hogy,a parasztságnak tulajdonítod hogy nemakar dolgozni!Őket tönkretették amikor a szövetkezeteket eladták aloluk ahelyett hogy tulajdonukba adták volna!
Mamár a paraszt is a TESCO ba jár-Ahogy a városi vasárnap a plázákba!erre lettünk idomitva.Most hogy a vasárnapot visszaakarják adni már ezis felháborodást okoz.Aki rabszolgaként nő fel annak természetes a rabszolgasors!Szóval ezzel csak utaltam arra mindenre rálehet szoktatni,erőltetni a népet!

Micocicó 2010.12.12. 14:26:21

@Cselo: Én és a Vona fan!! Látod te okos gyerek ennyire elmentél BALRA viktorka után, hogy engem le jobbikozol! El sem merem mondani kire szavaztam:-) Kurvára meglepődnél. De az a baj VAKNAK NEM LEHET SZINT MEGMAGYARÁZNI!

Bergeroth 2010.12.12. 14:27:07

Tudjátok, azért valahol örülök annak, hogy ezt csinálják. Ebből is látszik, hogy ez a fidesz igazi énje. Csinálják csak, legalább nem nekünk kell megásni a sírjukat, megássák ők saját maguknak.

kabelnet 2010.12.12. 14:29:02

Én igazából azon vagyok megdöbbenve, hogy a Fidesz, aki nem kis mértékben profi kommunikációjával győzött, amióta kormányon van mintha mindent elfelejtett volna.
Azt nem tudom, hogy a manyup dolog hogy áll jogilag, nem vagyok érdekelt és jogász sem.
De gazdasági alapja az van, amit legalább meg lehetne próbálni elmagyarázni mindenkinek. Nem összevissza beszélni/hazudni, hanem felvázolni mire kell a pénz, miben reménykedik a Fidesz, s talán azt is megmondani, mi lesz akkor, ha mégse pörög fel a gazdaság, nem jön be a várt eredmény.
Esetleg vázolni, hogy mi az alternatíva, ha nincs új forrás.
A manyup-osoknak persze ettől még nem lenne jobb, de legalább nem lenne az az érzésük, hogy a Fidesz hülyének nézi az embereket.

Cselo 2010.12.12. 14:31:32

@egyszerüen: akkor te nem szavazhatnál!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 14:31:45

@bájgúnár: Az a saját dolga, hogy ki mit akar kezdeni a vasárnapjával.
Nem visszaadják, hiszen most mindenki azt csinál, amit akar, ha akar, dolgozik, ha nem akar nem dolgozik, hanem elveszik a választás lehetőségét.
Ha akar sem dolgozhat.

Amúgy az, hogy a teszkóba jár a kert helyett, az PONT a lustaság.
Falun tutulósautóval árulják a krumplit, zöldséget.
Olyan falukban is, ahol majd 100%-os a munkanélküliség.
És ahelyett, hogy birkákkal legeltetnék le a füvet, vagy összegyűjtenék a szénát, és odaadnák a teheneknek, motoros fűkaszával nyíratja az önkormányzat, miközben a fűkasza üzemanyagköltsége magasabb, mint az ember bére.

bájgúnár 2010.12.12. 14:31:49

@egyszerüen:
Az etnikai arányok eltolódására a Jobbik már több alkalommal figyelmeztette a kormányt!Sajna nembeszélnek róla nyiltan mert még mindíg attól félnek hogy rasszista alaon fogják támadni őket!Ha nem lép időben a kormány 20.25 év múlva többségbe lesznek a cigányok.Nos akkor megfordúl a helyzet.Vagy mi élünk segilykén vagy csicskáztatnak minket.Nemtudom a választ.Szerinte 2012 ugyan olyan év lesz mint az idei.Az ország nemfog beborúlni!A kényszerüség még ésszerű lépésekre is kényszeritheti a kormányt

egyittlakó (törölt) 2010.12.12. 14:32:16

@bájgúnár: ".De miért a fideszen kéred számon.Alig fél éve kormányoznak.A felvetett problémákat az MSZP,hagyta ránk"

Lószart, öregem... ez 20 év eredménye, közös szarkupac.
A dicső fidesz kommunista pártodon azt kérem számon, hogy noha csak fél éve vannak hatalmon (kormányozni ugyan nem tudnak), semmi mást nem tesznek, csak lopnak a dolgozóktól.
Meg tudnád magyarázni, hogy miért lopnak a nemzeti kommunisták?

sárkányfő 2010.12.12. 14:34:10

1997. évi LXXXII. törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról:
"A pénztártag követelése - a tulajdonlás elve szerint - a pénztártag tulajdona"

Kérdés van? Nincs? Helyes.

Magánvagyon elvétele állam által = államosítás.
Aki államosít = kommunista.

És aki a komcsikkal van, az maga is kommunista.

Rókakígyó 2010.12.12. 14:34:42

@kolbászoszsömle: A falvakat hagyjuk már. A vidék lecsúszása az rendszerváltás legnagyobb bűne. A fel nem ásott kertek sem feltétlen függnek össze a megélhetési bűnözéssel: sokszor nincs értelme felásni, mert olcsóbban meg lehet venni boltban a dolgokat. A rendezett porták, kertek témája teljesen más. De amíg sok helyen az utakon sem lehet balesetveszély nélkül végigmenni, mert mondjuk 2 éve a lyukakat sem foldozzák be, akkor azt mondom, hogy a kurva anyját a kormánynak és mindegyik kormánynak, amelyik csak a pofáját járatja.

indapass90210 2010.12.12. 14:35:38

@Cselo: lehet, de ezt törvénynek kellene megakadályozni, ha meg mégis megcsinálják, akkor tegyék a hatóságok a dolgukat. Nem az önfenntartó rendszert lebombázni.
Nagyjából úgyis ki lehet számolni, hogy ha nem fog a GDP drasztikusan emelkedni, akkor kb milyen nyugdíjat lehet majd egyszer leosztani az állami rendszerből, amikor megfordul a nyugdíjasok és dolgozók aránya. Ma Mo.-n kb 14000 USD az egy főre jutó össztermék. Ez lefordítva annyit jelent, hogy minden egyes személyre durván 3 milla jut. Ez az ország lakosságának kb. 40%-a hozza össze, a többi nyugger, gyerek, vagy munkanélküli. Ebből lehet kórházak működtetni, kaszáltatni az országút szélét, fizetni a hüjegyerekek 28. abortuszát is. A csökkenő munkaképes lakosságra fog egyre nagyobb teher hárulni, hogy fenntartsa legalább az eddigi életszínvonalat, miközben ők majd lényegesen kisebb kompenzációra számíthatnak, mivel nem biztos, hogy a termelékenységet ilyen iramban lehet emelni. Ennek eredménye meg az lesz, hogy aki a nyugdíj eléréséhez szükséges minimumot teljesítette csak, szinte ugyanolyan arányban fog részesülni, mint aki egész életében átlagon felül teljesített.

dr kíváncsivagyok 2010.12.12. 14:35:46

@bájgúnár: Az etnikai arányok eltolődása valós probléma, darázsfészek....de muszáj lépni, mert valóban, 10 - 20 év múlva a segélyen élő , 8 általánost sem végzettek lehetnek többségben...

igényes 2010.12.12. 14:37:51

1. Szíjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a közjogi méltóságok valamennyi háztartásba el kívánják juttatni levelüket, amelyben a magyar emberek csatlakozását kérik az Ajka mellett történt szerencsétlenség megsegítésére kialakult széles körű összefogáshoz.
Jól tudjuk, hogy a háztartások száma Magyarországon 3 millió 800 ezer (10 Ft a színes másolás, 2 Ft a boríték/db, postaköltség 80 Ft)

Háztartások száma 3 millió 800 ezer Levelezés értéke:3 800 000 háztartás x 2 Ft boríték költség = 7 600 000Ft x 10Ft színes másolat = 76 000 000Ft x (3 800 000 háztartáshoz a Magyar Posta 80 Ft-ért viszi el a levelet =304 000 000Ft
7 600 000Ft boríték
76 000 000Ft levél nyomtatása, papírral együtt, grafikai tervezést nem számolok.
304 000 000Ft Posta költség
Összesen: 387 600 000Ft-ba került az orbáni, schmitti levél.. Ezt ugye valaki fizette, de kicsoda?

2. A miniszterelnök levelet ír a nyugdíjasoknak a jövő héten. index.hu/belfold/2010/12/11/a_miniszterelnok_levelet_ir_a_nyugdijasoknak/
Nyugdíjasok száma 2010. augusztus: 2 millió 980 ezer Levelezés értéke: 2 980 000 nyugdíjas x 2 Ft boríték költség = 5 960 000Ft x 10Ft színes másolat = 59 600 000Ft x ( 2 980 000 nyugdíjashoz a Magyar Posta 80 Ft-ért viszi el a levelet = 238 400 000Ft
5 960 000 boríték
59 600 000 levél nyomtatása, papírral együtt, grafikai tervezést nem számolok.
238 400 000Ft Posta költség
Összesen: 303 960 000Ft-ba került az orbáni levél.. Ezt ugye valaki fizette, de kicsoda? Nem kis összeg!
691 560 000Ft. Ez egy úri huncutság eddig!

3. Nincs vége! Hamarosan levelet kapnak a kormánytól a magán-nyugdíjpénztári tagok is. Őket Selmeczi Gabriella nyugdíjvédelmi megbízott az év végén vagy a jövő év elején tájékoztatja arról, hogy "maradhatnak a kölcsönös felelősségvállalásra épülő rendszeren kívül, vagy visszajöhetnek a biztonságot nyújtó állami nyugdíjrendszerbe." Ma a nyugdíjak biztonságát csak az állami rendszerben lehet garantálni - tette hozzá Szíjártó.

Selmeczi Gabriella levele belekerül 3 090 000 MNYP tag x 10 Ft levél x 2 Ft boríték x 80 Ft Posta = 3 090 000 Mnyp tag x 2 Ft/boríték = 6 180 000Ft + 30 900 000 levél/10Ft + 247 200 000Ft postaköltség
6 180 000 boríték
30 900 000 levél nyomtatása, papírral együtt, grafikai tervezést nem számolok.
247 200 000Ft Posta költség. Ez összesen: 284 280 000Ft.

1+2+3 levél együttesen: 975 840 000Ft

stefan75 2010.12.12. 14:39:45

@salamander: Az MNYP számla magántulajdon. Mielőtt kioktatsz másokat, talán olvasd el a jelenleg hatályos törvényt a magánnyugdíjpénztárakról (1997/LXXXII):

"... A pénztártag követelése – a tulajdonlás elve szerint – a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető. A pénztártag követeléséért a pénztár, illetve az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap és a központi költségvetés tartozik helytállni."

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 14:39:53

@Rókakígyó: Olcsóbban megvenni annál, minthogy nincs egy kanyi vasad a szociális segélyen kívül, és kinő a kertben?

A falvakat hagyjuk?
A falvakat hagyjuk!
Lusta népek laknak bennük.

igényes 2010.12.12. 14:40:29

Sajnos nagyon megnyalatja Orbán, Selmeczi, Schmitt a az alkalmazottakat.

Egy borítékon a ragasztó felület, amit Orbánék nyalatnak az 15 cm.

9 000 000 milió boríték x 15 cm = 135 000 000 centiméter = 1 350 000 méter = 1350 kilométert kell nyalniuk. Szerintem nem szabadna megtenni ezt, mert sérti az emberi méltóságot, munkaköri leírásában egyetlen nyugdíjfolyósítós dolgozóknak sincs bent, hogy egészségre káros anyagot benyaljon. Maga a kilométer mennyisége megfelel a brüsszeli távolságnak.

Nagyon reméljük nem kerül sor családlátogatásra, bár elképzelhető. Zárhatjuk gyorsan az éléskamrát (Tesco-Selmeczi), meg a kosztpénzt (Orbán- MNYP)is.

Quadrille Lobster · http://oriblog.blog.hu/ 2010.12.12. 14:40:42

Én nem értelek benneteket. Hatalomtechinkailag JÓ, amit csinál.
Egy poszt erről itt:
oriblog.blog.hu/2010/12/12/torok_gabor_elemez_1938_hitler_jo_lepese

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2010.12.12. 14:40:58

A jelenlegi nyugdíjrendszernek nem a manyup volt a baja, hanem a kevés járulékfizető. Lássuk hogy is néztek ki a számok. Eddig 25,5%-ot vitt az állam, és 8%-ot a manyup. Ezért a 8%-ért fizette volna a jövőbeli nyugdíj 25%-át. A jelenlegi lopást pártolók hajlamosak a 25,5%-ról nagy kegyesen elfelejtkezni - azt a munkáltató fizeti a dolgozója bére után - és ezt ezután is a költségvetésbe fog érkezni. Olvasom, hogy egyes 'szakemberek' azt mondták, hogy a manyup annak idején mekkora lukat ütött a költségvetésbe - ezzel csak az a baj, hogy a nyugdíjjárulék így is elég tekintélyes része a megtermelt jövedelemnek. A 33% az ugye valaminek a harmadát szokta jelenteni. A problémát abban látom, ha egyszer valaki azt mondja, hogy igazából a dolgozók bérének 66%-ra lenne szüksége a költségvetésnek és tervez is vele, akkor ha nem fizetik ezt az összeget be, akkor az onnantól kezdve már hiány. Nem tudom látható-e ebből a probléma?

terszim 2010.12.12. 14:40:59

@NemzetköziKockázatközösség: Teljesen igazad van. A ma emberének azt kéne végre felfogni, hogy nem a nyugdíjrendszeren kell aggódni, hanem azon, hogy legyen családja: Neveljen fel - még ha vért izzad miatta is - két vagy három gyereket, mert azok fogják őt eltartani, ők fogják pörgetni a gazdaságot (ők fogják fenntartani az árakat, ők veszik majd a részvényeket, ők veszik igénybe a szolgáltatásokat, ők fognak fogyasztani). Az egész probléma abban rejlik, hogy a ma szülőképes korú emberei nem vállalják be a gyerekeket. Pedig most láthatóan ezt igen erősen támogatja az adórendszer.

Cselo 2010.12.12. 14:41:50

@Dövan: én olyan liberális nyomoronccal nem tárgyalok, nem vitatkozom, aki a nyugdíjasokat lenyuggerezi. Kb ennyire becsülöd az édesanyádat és édesapádat?

Rókakígyó 2010.12.12. 14:42:25

@kolbászoszsömle: Lusta népek? Ezt mi alapján jelented ki? Te nem ott laksz?

Szociális segély? Szerintem városokban sem kapnak kevesebb szoc segélyt, mint falvakban... Tényleg hagyjuk ezt a témát... Sajna sokan gondolják úgy, mint te, pedig nem ez a probléma lényege.

terszim 2010.12.12. 14:45:14

@igényes: Vicces... : ))) Persze manapság inkább borítékoló gépekkel megy ez, de lehet, hogy valamelyik ismerősnél most pont van szabad kapacitás a gépein. : )

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 14:46:11

@Rókakígyó: A probléma lényege az, hogy ahol 100 évig meg tudta termelni a kajáját, fűtését a családom, ott ma segélyt lesnek és gazos a kert, tőkén rohadt a szőlő.

És nem csak abban a házban, hanem az egész faluban.

Mert lusták dolgozni az emberek.

Érdekes módon a sváb, meg a tót falvak sokkal jobban néznek ki, mint a magyar, meg cigány falvak.

Ez azért van, mert a magyar közelebbi rokona a cigánynak, mint a svábnak, tótnak.

sárkányfő 2010.12.12. 14:46:56

@terszim: nyalni kell? szerintem erre s schmitt pál alkalmas. sőt, erre született...

egyszerüen 2010.12.12. 14:47:32

@Cselo:
te nem szavazhatsz, mert a multba játszol és gözöd sincs miről szavazzol. 20-30 év mulva nem lesz nyugdij, mert nincs aki kitermelje

ergo most kell félrerakni a pénzt aki szeretne megélni

te ezt nem láttod, sajnálom, de te nem szavazhatsz. Szegény családodat sajnálom, már ha van.

Én pl tudom jövöre mit csinálok, de te szarsz bele, mert felelötlen vagy:DD

Rókakígyó 2010.12.12. 14:48:52

@kolbászoszsömle: Mondtam már, hogy hagyjuk. Cigány, tót, sváb falvak... Te is lusta lennél, ha a kertedben csak a kajád tudnád megtermelni, minden egyéb kilátás nélkül.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 14:50:39

@Rókakígyó: A tót, meg a sváb akkor miért nem pukkant úgy le, mint a magyar, meg a cigány?

indapass90210 2010.12.12. 14:54:58

@Cselo: kösz, hogy megerősítetted, nem állsz olyan szellemi szinten, amivel érdemben és értelmében kritizálni tudnád a meglátásomat :)

Szerintem te egy kisfaszú, csóringer lúzer vagy, akinek sivár életébe az egyetlen értelmet a csoportba tartozás érzése hozza.

Melee 2010.12.12. 14:55:09

Utoljára Gyurcsány küldött levelet az embereknek, amikor az őszödi beszéd után hirtelen egy számottevő réteg elfordulását tapasztalta. Gyurcsány zseniálisan használta a kommunikációt a hatalomhoz vezető úton, de nem látta be időben azt a tényt, hogy másképp kell kommunikálni a hatalom felé vezető úton, mint hatalmi pozícióban.
Most Orbán került hasonló helyzetbe, ellenzékben rengeteg olyan dolgot meg tudott oldani kommunikációval, amit hatalmon már nem tud, vagy ha meg is tudná, de nem úgy kommunikálva, mint azt ellenzékben tette.

egyszerüen 2010.12.12. 14:56:27

@igényes:

Ez apropénz. A neves nagyjaink bezony tudnak bizniszelni. Kidobok 100 ft-ot mert hátha bejön 300 ft

Ha meg bejön 50 forint akkor meg nagyon boldogan nyilatkozák hogy van , volt értelme csinálni ezt a dolgot

Kb ez a lényege. lassan többe lesz a reklám mint ami befolyik . nem baj az adofizetők majd kifizetik. ha meg nem veszünk fel hitelt

2012-be nem lesz ugyanaz mint most. vagy ha igen akkor elég szégyen lesz, mivel nem lesz több manyup pénz amit ellophatnak, a kiadás marad, ergo azt valakinek megint finanszirozni kell

Ha leminösitik az országot a kutya se fogja finanszirozni az államot

Kiadást kellene már végre csökkenteni. A nemzeti kormányunk 2 éve hangoztatja hogy van programjuk, fél éve arra várok én és sok társam hogy lássuk már azt a programot

döncike1 2010.12.12. 14:57:37

@bigthereal: olvastam pár beírásod, az , hogy adózásról fogalmad sincs az látszik de még nyelvtanba is belekötsz, a pénz egekbe megy és ha oda ér akkor egekben van. A máik az elmúlt öt év egyetlen hónapját kikerested amikor éppen rosszabbul állt a forint( ráadásul válság kellős közepén)és ezt hozod fel, nézd meg idén áprilisban hol állt kormányváltáskor és most hol áll.

terszim 2010.12.12. 14:58:54

@ó jaj: :))) Hát igen, lehet, hogy tényleg ő a mi emberünk... : ) Nála most van is szabad kapacitás, hiszen a célját már elérte. :)

SzaGyu 2010.12.12. 14:59:58

Orbán Viktor akkorát hazudott a választásokon, hogy azt betartani nem lehetett.
Megválasztása után is folyamatosan hazudik és kimondott diktaturára törekszik és kimondottan olyan diktatúrára, amit ő ural majd.

Az a levél csak a nyugdíjasoknak van címezve, de valójában nem nekik szól, inkább rajtuk keresztül szólít meg korosztályokat. -Van Ő olyan rafinált!

Ez a levél éppen olyan átvágáson alapszik mint a 16%-os ADÓKULCS, VAGY A MUNKANÉLKÜLISÉG CSÖKKENTÉSE!

Orbán azt mondta: csökkentjük a munkanélküliséget...!
No, ebben igaza lesz! Miért? Ezért:
2011-től elveszik, illetve olyan feltételekhez kötik a munkanélküliek szociális segélyét, ami nem teljesíthető.

2011- majd valóban csökkenni fog (orbáni módra) a munkanélküliek száma, mert az lesz a munkájuk, hogy éhen haljanak.

Javaslom:
AKI ILYEN ORBÁN FÉLE LEVELET KAP, AZ POSTA FORDULTÁVAL KÜLDJE NEKI VISSZA !

igényes 2010.12.12. 15:09:40

@egyszerüen: Az a baj, hogy nem az új munkahelyek megteremtésével foglalkoznak. Az önbizalom teljes hiányával küzdenek, a hatalom birtokában nagy gallérral alázzák a magyart. Orbánt elzavarják mindenhonnan.

Nagyon fontos lenne beszedni a megteremtett új munkahelyektől a dolgozók utáni befizetéseket. Ez a járható út. Házat sem lehet alap és építőanyag nélkül építeni.

50 000Ft járulék az új munkahelyektől mennyit is jelent egy évben, egy dolgozótól? 600 000Ft állami bevétel, de a dolgozó, ha kap fizetést akkor ugy elkölti az pedig 25%ÁFA Egy dolgozó után az állam beszedhetne 900 000Ft-ot.

900 000Ft/év/egy dolgozó

1 000 000 új munkahelyet igértek 10 év alatt, Matolcsy az uniónak 400 000-et legutóbb.

Mondjuk teremtettek volna havonta 8333,3 munkahelyet = 100 000 új munkahely. Bevétel = 900 000Ft/éves dolgozói befizetés x 100 000 munkahely = 900 000 000 000 Ft. Így kellene csinálni, nem 1 milliár a levelezésre, 13 miliárd stadionra, 8 milliár pálinkára, 13 milliárd TeK, stb.

Cselo 2010.12.12. 15:15:24

@egyszerüen: jaj de jó neked, hogy ilyen okos vagy!

hurrican 2010.12.12. 15:15:36

@King Size Lobster:

Én inkább azt mondanám, hogy nem az egyedüli baja a jelenlegi nyugdíjrendszernek a mnyp, de vitathatatlanul költséges része az államra nézve.
Nektek abba kellenen belegondolni, hogy jelenleg többe kerül az államnak attól, mint ami befolyik havonta a nyugdíjak kifizetése, amire egyszerüen nincsen fedezet.

2 lehetőség van, pontosabban 3. Hitelt veszek fel, hogy biztosítsam a nyugdíjakat, de ezzel megterhelem az ország lakosságát, adót emelek, ami szintén ua eredményezi, vagy a jelenleg kialakulóban lévő út, hogy visszaveszem a mnyp-től a befizetett lét. Ilyen egyszerű. A választott út egyedül politika filozófiai kérdés. A szocik a nyúzdmeget favorizálták és a hitelt, a fityesz meg húzott egy harmadik lehetőséget.
Az meg egyszerűen hülyeség, hogy egy állami garanciától erősebb garancia a mnyp által annak idején összehazudozott hozamokról szóló tiráda. Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy a tízévente előforduló gazdasági válságok mennyire amortizálják le a befizetett összegeinket.
Lehet itt tüzet okádni, de azt tudomásul kell venni, hogy a jelenlegi rendszer fenntarthatatlan. Lépni kell valamit. Hogy ez lenne a legjobb azt nem tudom, minden esetre kevésbé fájdalmas, mintha direkt adókból szedné be állambácsi, vagy hitelek felvételével tömködné be.

Szetike 2010.12.12. 15:17:08

Szerintem ezt az állam pénze vs saját pénzem témát nem kellene ennyire ragozni. Ez a Saját pénzem volt amit most elloptak:
1997 ben az állam azt mondta, nem akar (nem fog tudni) nekem nyugdíjat fizetni, mert látja a felosztó-kirovó rendszert nem fogja tudni fenntartani. Ezért arra kötelezett, lépjek a 2. pillérbe és kötelezett, h járulékom egy részét oda fizessem. Viszont azt is kimondta, h ezért én tőle, azaz az államtól csak a nyugdíjam 75%-át fogom megkapni, 25% az MNYP-ből jön, lesz, amennyi lesz.
Rám bízta a döntést, melyik pénztárat választom, ergo ha bukom, akkor az saját döntésem következménye - jelzem 1998-óta vagyok tag és REÁL hozamom van!!!

Most pedig jön valaki, aki azt mondja, h lépjek vissza az államiba, de nem azért, mert kitalálta, h mitől fog működni 25 év múlva is a rendszer, hanem azt nyomja, ahogy a csövön kifér, h a pénztáram eltapsolta (ez ugye mint fent írtam HAZUGSÁG), vagy el fogja tapsolni (mert ugye látja a jövőt) a befektetésemet, amit a nyugdíjamra tettem félre.

Na, akkor ugye ő is elismeri, h ez az enyém, csak azt mondja, h bízzak meg inkább benne, mint egy profitorientált vállalkozásban.

Ez meg hit kérdése, szerintem hagyja meg nekem a jogot, h eldöntsem, ki fog tudni nekem nagyobb valószínűséggel nyugdíjat fizetni...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 15:18:20

@hurrican: Mindezt úgy, hogy a saját jövedelmi sávjának adókulcsát annyira mérsékelte, hogy a havi különbözetből egy hétig részeg lenne egy borsodi zsákfalu.

Parajpuding 2010.12.12. 15:19:01

Ez a sz@rházi és bandája többet hazudott, röhögött és köpött az arcunkba félév alatt, mint Kúrcsány mindvégig. Ha akkor volt tvszékházgyújtogatás, hídfoglalás ésatöbbi, fel lehet tenni a kérdést: most miért nincs? Nem kell nagy ész hozzá, hogy rájöjjünk: mert azok mögött is a sz@rházi és bandája keze és támogatása volt. A fityiszbirkák országa vagyunk. Minimum a 2/3-ad az.

Cselo 2010.12.12. 15:19:18

@hurrican: végre egy okos vélemény, teljesen egyetértek.

igényes 2010.12.12. 15:19:19

@kolbászoszsömle: új + munkahely, amiből még nincs egy db sem pedig tartoznak a választoknak 8333,333 új munkahellyel havonta = 8 hónap x 8333,333 = 66 666 új, munkanélkülieket felszívó munkalehetőséggel. 10 év alatt 1 000 000 új munkahely, évente 100 000 új munkahely, de jobb lenne 5 év alatt teljesíteni. Az már igen. Sajnos nincs ennyi rokonuk, de jó lenne!

Cselo 2010.12.12. 15:22:58

@Szetike: nem hagyja meg neked! Mert a nyugdíj nem megtakarítás, hanem adó. Adó, amit a liberálbolsevik banda ezüst tálcán átnyújtott a karvalytőkének. Akik szépen meggazdagodtak belőle, finanszírozták a luxusirodákat, luxusautókat, luxusbéreket és a maradékot eltőzsdézték. A nyugdíjat meg fizetni kell az államnak. Na ennek vetett véget - nagyon helyesen - az Orbán Kormány! Örülök neki, ezért választottuk meg.

Szetike 2010.12.12. 15:27:17

@Cselo: már bocsi, de miért lenne a nyugdíj adó?

Csak annak jár, aki adót fizet???

Ismétlem: az én MNYP számlámon REÁLHOZAM van! lehet h emellett még luxusautót is vett belőle valaki, de én is jól jártam, jobban, mint az állam részére fizetett járulékom, mert azt meg eddig a szocik talicskázták ki, most meg a fityisz!

high up 2010.12.12. 15:28:19

A Világbank is rájött 10 év gyakorlat után, hogy hasznavehetetlen modellt gyártott a manyuppal és már nem is ajánlja bevezetésre sehol. Söt, éppenséggel kivezetésre ajánlotta, már gyúrtcsányiéknak is. Azok akkor viszont még kozmetikázhattak azzal, hogy a manyup befizetéseket levonhatták az állami deficitböl, így nem volt semmi érdekük ennek a hazug rendszernek a felszámolására. Oszkóéknak meg már az IMF-et kellett kiszolgálni, önálló gondolatuk nem lehetett (igaz nem is volt).
Orbánékra maradt tehát a 3.500 md forintos manyup által okozott államadósság rendezése. Konyec lopás, amíg az államnak van adóssága, addig kell szednie a hiány ellenértékét. S abban meg pláne igaza van, hogy azoktól veszi vissza, akik azt kivitték a rendszerböl.

A Fidesz meg már 1998-ban is elmondta, hogy ez a rendseur csak plusz deficitet hoz az államnak, azonkívül semmit. Akkor be is fagyasztották az átutalást 6%-on, jellemzö, hogy a bolsi-libsik akkor meg amiatt ugattak, hogy hogy meri Orbán kordában tartani a deficitet? Szóval ezek a baloldali propagandisták súlyos kórházi eset.

igényes 2010.12.12. 15:31:49

@Cselo: Ez a Csányi nekem is a bögyömben van, tényleg karvalytőkés. Megnéznéd kié is valójában az OTP, aki a FIDESZ legnagyobb támogatója? A keresőbe csak gépelni kell: OTP, tulajdonosi kör, USA, New York. Lécci írd meg.

dibbler 2010.12.12. 15:32:03

@salamander: most már tényleg érdekelne, hogy járulékfizető vagy potyázó vagy.

Én sok-sok éve multiszerű cégeknél dolgozok, ha el tudtam volna csalni az adómat már igencsak jól állnék. A cehhet az én munkámból és a felvett hitelekből fizették.

Most a majdani nyugdíjam viszonylag védettebb részét rekvirálták el.

Az állami résznél ugyanis komoly korlátozások lesznek.

Engem nem érdekel ki az uralkodó párt, ki a miniszterelnök.

Ezek a tettek viszont nekem komoly kárt okoznak!

igényes 2010.12.12. 15:36:13

Ma mondta!

www.origo.hu/uzletinegyed/20101212-orban-nem-lesz-nyugdijado.html

A miniszterelnök szerint a gazdaság érdekében kell átalakítani a nyugdíjrendszert. Orbán Viktor vasárnapi, a Facebookon megjelent videoüzenetében azt is elmondta, hogy nem lesz semmilyen nyugdíjadó, és nem a nyugdíjbefizetésekből fizetik majd a folyó kiadásokat a jövőben.

red shield rapresentative 2010.12.12. 15:42:40

@igényes: A miniszterelnök szerint a gazdaság érdekében kell átalakítani a nyugdíjrendszert. Orbán Viktor vasárnapi, a Facebookon megjelent videoüzenetében azt is elmondta, hogy nem lesz semmilyen nyugdíjadó, és nem a nyugdíjbefizetésekből fizetik majd a folyó kiadásokat a jövőben.

www.origo.hu/uzletinegyed/20101212-orban-nem-lesz-nyugdijado.html

Ez azért érdekes! Tehát eddig a nyugdíjbefizetésből fizették a folyó kiadásokat. Most elszólta magát, de csúnyán!

_ef_ 2010.12.12. 15:53:18

@bájgúnár: a pontosság kedvéért: a választható portfóliós rendszer bevezetésének ötletgazdája egy MNB-s ügyvezető igazgató volt, név szerint Hamecz István, a fidesz alapító tagja.
érdemes lenne még a listádra felvenni az Aranykor nyugdíjbiztosítót is. alapítói Auth Henrik, Járai Zsigmond, Martonyi János, Dr. Chikán Attila, Dr. Hardy Ilona, Terták Elemér és Ádám, Dr. Faluvégi Lajos, Sárközy Tamás vagy Vértes András.
csupa maszopos, mi?

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2010.12.12. 15:55:30

@Vanek úr61: Szeretnél kicsit mártírkodni, igaz-e? Elintézem hogy Debrecenben téli olimpia legyen, és te építed majd az óriáslesikláshoz a hegyet. Megbeszéltük? ;-)

Nem értetted meg hogy eddig is államadósságot adtak el neked...

hurrican 2010.12.12. 16:06:00

@high up:
Így igaz ahogy mondod. Akkor amikor belekényszerítette az IMF a csatlakozni kívánó országokat a mnyp rendszerbe, mert nyugat-európába a régi tagok sehol sem alkalmazták, akkor kellett volna sipítozni a tisztelt baloldalnak. Akkor mennyire nyavalyogtak, hogy mi lesz a pénzükkel, mikor tőzsdére vitték? Vagy úgy megnéztem volna az arcokat, hogy a hozamok elvesztése után miként néztek az elszámolásra és mennyire féltették a "magánmegtakarításukat"?

Robis 2010.12.12. 16:06:23

Ezt a magánnyugdíj-rendszert véletlenül nem az Orbán kormány találta ki 12 évvel ezelőtt? Nem Ők voltak akkor éppen hatalmon?

asola 2010.12.12. 16:06:52

@Cselo: Te egy bérkommentelő fidesz-kommunista vagy.
Akkora baromságokat írsz ide, hogy valószínűleg az Orbán seggének nyalogatása közben tanulod be őket. Utána idejössz és leírod a sok agyatlan mocskot.

Undorodom az ilyen szarosnyelvűektől mint te.

hurrican 2010.12.12. 16:16:04

@Robis:
Nem! 98 januártól lépett életbe. csak, hogy emlékeztesselek, akkor a Horn Gyula és csapata kormányzott még. Igaz nem sokáig.

hurrican 2010.12.12. 16:17:23

@asola:
Néha csak a segg változik a természet meg nem. Ahogy olvaslak rád is vár egy:-))

rakaz 2010.12.12. 16:18:55

Aki még ezek után is elhiszi ezt a sok zagyvaságot,az vagy Vtyenka hivő, vagy vakbuzgó. Boscánat Ómagyarul: zelóta.

bájgúnár 2010.12.12. 16:23:28

@kíváncsivagyok:
Mindenki tudja mégis a homokbadugják a fejüket.MSZP,Fidesz,LMP beszari banda.Arra gondolnak ez a probléma nem őket fogja érinteni pedig dehogynem.Öregen szétverik a fejüket,szétlopják az értékeiket!Akkor majd megengedik hogy alanyi jogon legyen önvédelmi fegyvered!Mert a bűnözőknek már van és használják is!

bájgúnár 2010.12.12. 16:27:00

@_ef_:
ezért nem volt és nincs itt rendszerváltás!Népvakítás folyik!
Aki igazából akar rendszerváltást az meg fasiszta,soviniszta,hungarista,Hitlerista,Szálasista,Horthysta mocskos hazaáruló!
Kivan ez találva!Már 1989ben kitalálták!

bájgúnár 2010.12.12. 16:28:32

@egyittlakó:
Mert ezt látták az apjuktól!Ezek még azok!!!!

Micocicó 2010.12.12. 16:28:35

Meghallgattam ezt az idióta Orbánt!
Azt bírta mondani azért ilyen magas az államadósság mert hiányzik a lé. CSak azt nem értem hogy az évi 300 milliárd hiányzásból hogy a a faszba lett 20.000 milliárd???? Ha jól számolok az több mint 60 év hiánya. Vagy lehet hogy hazudik?
Á nem mert azt csak a kommunisták szoktak!

Jonas-R 2010.12.12. 16:29:48

Salamander, felmuvelt vagy.

45-50% a GDP-bol KKV. Elobb nezz utana picit.

hurrican 2010.12.12. 16:39:43

@Micocicó:
Hozzászólásodból nem az jön le, hogy a zorbán az idióta.
Az összes államadósság 20 ezer milliárd. Na ugye, van egy kis különbség?

hurrican 2010.12.12. 16:41:12

@Micocicó:

A hozzászólásodból nem az jön le, hogy a zorbán az idióta. Értelmezni kellene a hallottakat és a szemellenződet levenni.

bájgúnár 2010.12.12. 16:43:26

@kolbászoszsömle:
Ezt kérdezd meg a plázák,Tescok eladóitól,pénztárosaitól.Van e választásuk?Van! Vagy bemegy a sok unatkozó városlakó miatt vagy kirugják!A videket meg szerintem Te úgy ismered hogy áthajtasz a falvakon.Mert baromság amit róluk gondolsz!Lócsecset sem tudsz te a birkatenyésztésről!nemcsak legel a jószág,nyirni kell,körmölni,szaporodik.Oszt micsinálsz a felesleges birkával?Felvásárolod a gazdáktól?lósz..t!Egy évbe veszel talán pár kilót.Ha veszel! Mert drágának tartod!Fiatalok elmennek a városokba mert ott találnak munkát!Ha hazajön egyálltalán akkor leűl számitógépezni,netezni.Többe kerűl a szántás,boronálás,vetőmag,műtrágya mint amennyi a haszon!A főleg öregek lakta falvakban kinek,minek kapáljon az öreg?Szépen rászoktatták a vidéketis ahogy a városiakat a szar élelmiszerutánzatokra.Ezért van ennyi allergiás,beteg ember.
Gyere adok földet!Munkáld meg semmit nemkell fizetned!Oszt ha nekiálltál majd beszélgetünk a vidéki gazdálkodásról!Azért nincs már sok helyen házikert,szárnyasjószág mert nem a gazda élvezi a hasznát!ELLOPJÁK!Mert nincs cigánybűnözés csak megélhetési bűnözők vannak!Azért verik agyon az öregeket hogy nehaljanak éhen.No megyek mert felhúzom magam a sok szakértőn!

Micocicó 2010.12.12. 16:51:19

@hurrican: Én nem azt mondtam hogy ez kevés. Hanem azt hogy erre fogni és lenyúlni a lét több mint nem igaz. Ha olyan kurva szar miért kell 500 milliárdot ott hagyni a felsőbb rétegeknél? Majd ők beindítják a fogyasztásukkal a gazdaságot?Pont most amikor csoróság van. Mindenki ül majd a pénzén. El kéne fogadni hogy egy kicsi ország vagyunk, a nagy EU-ban. Itt rajtunk nem múlik semmi sajnos. Ha a világban jó lesz akkor majd itt a gyarmaton is jobb lesz valamenyivel. De ezekkel a lépésekkel még rosszabb lesz mintha nem csinálna semmit!

hurrican 2010.12.12. 16:51:46

Na megvolt a nagy demonstráció. Voltak vagy ezren. Szép volt fiuk, csak nektek sem kellene a 3 millió nevében beszélnetek, ha már ezt kikéritek úton útfélen a zorbántól.

hurrican 2010.12.12. 16:57:38

@Micocicó:
De Te azt nem érted, hogy ez a teljes államadósság, ami nem 1 év alatt gyűlt össze. Ezért hibás a számolgatásod.

A "felsőbb réteg" több adót fizet, mert többet keres. Ezt Te sem vitathatod. Az azért eléggé cinikus hozzáállás, hogy ha 300 ezret keresel, akkor fizess kétszeres szorzójú adót. Miért? Számold csak ki, hogy mennyi adót fizet aki 100 ezret keres és mennyit aki 300-at ugyan avval az adószorzóval. Ugye nem nehéz látni, hogy jelentősen többet.

dr kíváncsivagyok 2010.12.12. 16:58:45

@hurrican: Gondolod, hogy csak ennyien ellenzik a pénzük államosítását ? Gondolod , hogy mindenki el tudott (akart) menni ? Gondolod, nem félnek már eléggé az emberek ?

dr kíváncsivagyok 2010.12.12. 17:02:26

Vajon Matolcsyné fejében nem fordult meg , hogy ugyan miből lesz a férjének nyugdíja , vagy azt gondolja hogy még 10 - 20 év múlva is miniszter lesz ?! (Egy évet sem adok neki, mert az áldozati bárányokat levágják , úgy-e !?)

hurrican 2010.12.12. 17:03:33

@kíváncsivagyok:
Igen, azt gondolom, hogy nem féltik az emberek a pénzüket az államtól. Miért is kellene, ha állami garanciát adnak rá?
Nem értem mi a bajotok, azon kívül, hogy utáljátok a zorbánt. Ezt én megértem, mert nem szimpi, na de ezt ketté kellene választani.

Micocicó 2010.12.12. 17:03:34

@hurrican: Azt mivel magyarázod hogy aki eddig mondjuk 350 nettót keresett az most majd 420 nettót fog! És aki 80 nettót az meg 75 nettót fog! Erre mi szükség van?
Itt megint a Népszopatás megy! De majd januárban, februárban megjön a zembereknek a fizú és mellé a gáz számla aztán majd megnézzük milyen boldogok lesznek.

Micocicó 2010.12.12. 17:07:01

@hurrican: Itt az állam mit garantál?? Épp most veszik el a mnyp-t. pedig tizen pár éve azt mondták a tied! és hogy 30 évre itt az állam nem garantál semmit az meg 100%-k Addigra a VITYÁD is a föld alatt lesz! Majd kimennek hozzá a zemberek "kedves Viktor nem ezt igérted"

gentry 2010.12.12. 17:08:43

Attól függetlenül, hogy egyetértek az írással és nagyon nem értek egyet a kormánnyal, nem tudom elképzelni azt, hogy elmenjek tüntetni. Főleg télen nem! És nem tudok elképzelni olyan ügyet, amiért én hajandó lennék tüntetni menni. Mert az utca soha nem lehet megoldás!

hurrican 2010.12.12. 17:16:54

@Micocicó:

Ez megint, mint már feljebb utaltam rá, politikai filozófia kérdése. Ki miben látja a jövedelmek növekedésének esélyét. A Fityesz azt mondja legyen gyereked, ez nem árt, te sem vitathatod, és akkor jobban jársz anyagilag. Egy gyermeknél már jelentősen emelkedik a fizu.
Egyébként a számolás hibás, mert nincsen ennyi a különbség. Egy bruttó 90 ezres fizetésnél nincsen 2 ezer forint a negatívum egy gyermektelen felnőttnél. Vitathatatlan, hogy kevesebbet fog keresni.

kis csibe 2010.12.12. 17:17:07

Sok helyen leirtam mar, most itt is leirom.
Barmilyen - ismetlem BARMILYEN - es barmekkora arat meger az, hogy az szdsz eltakarodott a kormanybol!

Lehet hogy igy is tonkremegyunk, de legalabb nem adjuk at aranytalcan az orszagot a zsidoknak!

Húsleves 2010.12.12. 17:19:30

@bájgúnár: Ne húzd fel magad, nem éri meg.
Amit nem értek az MSZP-ben és a megmaradt híveiben az, hogy meg sem próbálják értelmezni a választási eredményeket. Az más kérdés, hogy nem tetszik nekik, de hogy nem is értik, az már nagy baj. Mert ha nem értik, akkor nem is tudnak megújulni, hiába beszélnek. Nem csak a gazdaság helyzetét kell látni, hanem azt is, amit a maszop-szadesz koalíció a vidékkel művelt. Miért nőtte ki magát jobbik? Mert elegük lett az embereknek abból, hogy a cigánykérdést úgy "oldják meg", hogy betelepítik őket a falvakba, városokba, de munkát nem adnak nekik, viszont alaposan körbebástyázzák őket jogi védelemmel, hogy semmit se tehessenek a maguk védelmében azok, akiket rendszeresen meglopnak. A rendőrséget leépítették, és abban tették érdekeltté, hogy ne nyomozzanak, így képmutatóan azt kommunikálhatták a Szólás Szabadságában, hogy "nem is lett nagyobb a bűnözés, csak az emberek úgy érzik, mert irígyek". És akinek nem tetszett, azt lerasszistázták. A TGM meg Paul Lendvay féle szarházik a TASZ-szal karöltve fossák a nagyvilágba az olyan cikkeket, amiben pocskondiázzák a magyarokat. Mert egy TGM-féle filozófus nagyágyú ugye érti a bűnözők lelkivilágát, érti a cigányok lelkivilágát, csak azokat nem érti, akiknek nem tetszik, hogy amit a szar kormány meghagyott az embereknek, még azt is ellopják tőlük az álszent pozitív diszkrimináció nevében. Aztán ott vannak az iskolák, ahova szintén "beintegráltak" olyanokat, akik már nem csak az osztálytársaikat, hanem a tanáraikat is terrorizálták. Megtehették, mert gondosan körülbástyázták a tanárok lehetőségeit is, hogy ne tehessenek ez ellen semmit, rendőri védelmet pedig nem adtak, sőt, mindig a tanárt hibáztatták. És ez sem csak a tanárok ügye, rengeteg érintettje van, hiszen melyik szülőnek tetszik, hogy egy 18 éves, ötödször hetedik osztályos állat terrorizálja a gyerekét az iskolában és nem tesznek ellene semmit? És ha ehhez még azt látták a tévében, hogy Gyurcsány frankón megmondja, hogy elkúrtuk, de azért nem mond le, akkor csodálkoznak, hogy az emberek korlátlan felhatalmazást adnak a FIDESZ-nek, csak hogy ezek vissza ne jöjjenek? És nem igazuk van?

Vanek úr61 2010.12.12. 17:21:02

@Karmadealer: "Szeretnél kicsit mártírkodni, igaz-e? Elintézem hogy Debrecenben téli olimpia legyen, és te építed majd az óriáslesikláshoz a hegyet. Megbeszéltük? ;-)

Nem értetted meg hogy eddig is államadósságot adtak el neked..."

Ok, előre is köszönöm. De ha már ilyen nagy ember vagy, légyszi próbáld meg azt is elintézni, hogy lehetőleg júliusban tartsák meg, mert úgy adtam le a szabadság-ütemtervedet.

Egy ilyen nagy embernek úgy gondolom az semmiség. Felnézek RÁD és csodállak. A nagyságodért, a semmit figyelembe nem vevő elvhűségedért, és ezért a szellemes riposztért.

hurrican 2010.12.12. 17:21:18

@Micocicó:
Mint ahogyan annak idején meg belekényszerített. Egy állam által adott garancia, függetlenül, hogy milyen, mindig nagyobb garancia, mint a tőzsdei ármozgásoktól függő magánpénztárak garanciái. Gondolom ezt nem kell jobban elmagyarázni. Kérdezz meg egy közgazdászt bármelyik oldalról. Egyébként a baloldalhoz közelálló közgazdászoknak sem az a baja, hogy államosítják, hanem az hogy mire fogják költeni. Erre nem látnak garanciát.

hollario 2010.12.12. 17:29:09

Látom, beruháztak Oviék, egész kis bérkommentelő magánhadserege lett mára. Futja a 3000 milliárdból erre is.

moophlander 2010.12.12. 17:29:11

Senki nem vesz el senkitől semmit! Agyilag vagy kisemmizve! A technikának köszönhetően pedig, az olyan agyhalottak mint te, világgá tudják szórni a gyökérségüket! Általában az olyan emberek verik a nyálukat most ezen, akik soha, semmit nem raktak le a nemzet asztalára, mindig csak mutyiból, protekcióból és csencselésből éltek! Beszálltak egy olyan bizniszbe, ami a nemzetnek nagyon rossz, de talán maguknak tudnak egy kis szart kaparni! Ha csődbe menne a magánnyugdíjpénztáratok (volt már a világban példa rá) Ti lennétek az elsők, akik mennétek sírni az államhoz kármentesítésért! Szar alakok vagytok!

brumeszkosz 2010.12.12. 17:30:23

Azt kérdezném költöien miért nem jelentik fel ezt a tolvaj fideszes kormányt a magánnyugdíjpénztárak rágalmazásért, hitelrontásért??

Nekik mindentlehet mondani??? Hol a bizonyíték???

Ők anno mindenkit feljelentettek aki rosszat mondott roluk,
Ilyen balfaszok a magánnyugdij pénztár vezetöi???

hurrican 2010.12.12. 17:31:56

@brumeszkosz:
Ez egy jó kérdés! Miért nem jelentik fel? Lehet, hogy nem is akarják?

Id. Lencsés István 2010.12.12. 17:32:03

@Húsleves: A Gyurcsány elmondta az öszödi beszédet. Amennyiben ez egy szűk családi körben történik, már egy családi belső hazugságra gondolok, akkor a család össszefog és megpróbálja jóvátenni a hazudós családfő tettét. Volt ott még egy alattomos ember, az aki felvette a hazugságok bevallását. Mindenki elítélte, erköcsi alappal, de anélkül is. Főleg az áruló volt gerinctelen, hogy a karja törjön le. Nem MSZP-ként írom csak az árulást vetem meg. Amikor gyurcsány bevalotta, akkor ellenfele ugyanabban azidőpontban még nagyobbat hazudott, majd később csak sexulis téren tevékenykedett a hazáért. Munka nélkül vette fel bérezését.

A másik ember, hogy miben hazudott azt te is, és mindenki jól tudja. Az öszödi beszédnél még öszödibb beszédet mond el nap, mint nap, csak ő nem hazudik. Tény senki nem fogadja, megalázzák, kirugják mindenhonnan. Azt hiszi jót csinál, pedig tudja, hogy nem. Csak a mérhetetlen hatalomvágy és a pénzsóvárság uralja a lelkét. Ettől az embertől rettegnek hit és párttársai. Miért rettegnek, mert nem tudják mit hoz a jövő, mit gondol ma és mit tesz a holnap?

Nagy baj

Android 2010.12.12. 17:32:45

Tudom mi a baj. 1milla új munkahelyet ígért Rákosi Viktor, és nem volt elég munkavállaló szabadon, csak 980.000! Ma a MNYP-kben nagyjából 20.000-en dolgoznak, ha ezek utcára kerültek, akkor neki is lehet állni munkahelyet teremteni!

Anyámat megkérdeztem hogy mit szól hozzá, hogy Viktor levelet fog írni neki személyesen. Azt mondta hogy nagyon örül, mert kezd elfogyni a begyújtós papír, és a kályhában nehezen tudna begyújtani a krumpli leves alá...

Kalmár 2010.12.12. 17:34:52

Örülők, hogy csak 1-2 ezer embert lehetett rávenni erre a baromságra.
Anyádat, pedig nem Viktor vonja bele, hanem te.
Hiába nem szeretbél a szemébe nézni vele, nem úszod meg.
A mnyp azt jelenti, hogy anya dögölj meg, mert én már magamról gondoskodok.
Ez nem vitatható, hiszen az ő pénzéből gyűjtögettél.
Ez féregség.
Aki nem szeretné az anyjától elvenni a nyugdíjat az gyűjtsön ÖNKÉNTES pénztárba.
Vili??
Ráadásul rövidlátó ostoba is aki örül a mnyp-ban lévő pénznek.
Irdatlan ára volt.A mnyp ba jutó pénz minden fillérjét újra legombolták rólunk más néven.
80% adósság szembe a szomszédok 35%-ával szemben.
25% Áfa
és a legnagyobb jövedelmet érintő elvonás Európában(sőt)

Van kétség affelől, hogy jobb lett volna alacsonyabb adó, versenyképesebb gazdaság, és aki AKAR annak önkéntes pénztár?
Csak hisztikeltés van, a bukott, börtön felé tartó szocik és a sleppjük előadásában.
Bűnözők.

hurrican 2010.12.12. 17:35:31

@hollario:
Ez egy jó szocitrükk. Ismerjük már. Azzal vádolni a másikat, amit mi teszünk. Nos kedves Hollario, a börtönökben van még hely, hogy a szeretett pártod prominensei megismerhessék, milyen is a sitten a zuhany.

moophlander 2010.12.12. 17:36:32

@hollario: Már bocsánat, de annak idején pont az "ifjú baloldal" volt az, aki a ballibsi kormánytól megbízásából, az adófizetőktől lenyúlt lóvéból irogatott, terjesztgetett agitálgatott! Ez a legnagyobb alja dolog, mikor a a saját rohadtságotokat másra akarjátok tolni! Azért mert apád seggéből a sarló-kalapácsot láttad kilógni, még gondolkodhatnál is néha! Add el a gépedet, aztán Lenin összes helyett olvass valami mást! Mondjuk Blikk-et, az kb. megfelel a szintednek!

Android 2010.12.12. 17:37:29

@hurrican: Ennél egyszerübb a dolog, mivel általánosan beszélnek. Ezenkívül csak beszélnek semmit nem tesznek, nem rágalmazzák meg egyik céget sem hanem csak általánosságban oltják a népet.

Nehéz is lenne rágalmazni olyan helyzetben mikor a számvevőszék megállapította hogy 240 mrd hozama volt az MNYP-knek idén....

Id. Lencsés István 2010.12.12. 17:39:38

@Android: Nem tudom, de én azért bízom az Alkotmánybíróságban, bízom külföldben. Lassan visszakozni fog orbán, és kegyet gyakorol. Érdemes megtekinteni: Se nyakkendő, se karóra, gyűrű a bal kezén. Herendi kávé, összefügéstelen beszéd, jegyzetelt, ennek ellentmond, hogy megkapta a kérdéseket.

Ez pedig teljesen ellentmond:illetve folyó költségvetési kiadásokat a nyugdíjbefizetésekből ezután sem fizet majd a kormány.

index.hu/gazdasag/2010/12/12/orban_facebook-videoban_magyarazza_a_nyugdijallamositast/

hurrican 2010.12.12. 17:43:36

@Android:

A gond ezzel az, hogy korábban meg vesztesége volt. Azt amit buktam 2008-ban azt már a kutya nem fogja visszahozni.
Arra is kíváncsi lennék, hogy hirtelen mitől lett ennyire nyereséges a mnyp.

Micocicó 2010.12.12. 17:47:26

@Kalmár: Te az megvan még, hogy amikor a Szlovákoknál elkezdték a REFORMOKAT éhséglázadások voltak Szlovákia keleti részén mert megszűnt a segély!
Itt is ilyen szabályokat kéne csinálni ám.De nem mi osztogatunk és ami van azt is elbasszuk. Majd figyeld meg mi lesz az alacsonyabb adótól. Semmi! Pláne nem 1 milla új munkavállaló! Szeretném figyelmedbe ajánlani a Mercedes gyárat mint multit. akik majd 1 milliárd euróval teremtenek 2500 munkahelyet közvetlen és másik (nagylelkű leszek) 20.000 közvetve! Csak normális törvények kellenének kicsi növekedéshez is, de ennek nyoma nincs!

Micocicó 2010.12.12. 17:49:57

@hurrican: Pár tőzsdei grafikont nézzél már végig és meg fogod érteni:-) Persze a 4-5% működési költséget én is sokallom, de erre kéne törvény hozni!

Húsleves 2010.12.12. 17:50:36

@hunocska:
Igen, ahogy Amerikával sem az a baj, hogy helikopterről szórakozásból irtottak embereket, meg tárgyalás nélkül kínoztak embereket Irakban és Guantanamon, hanem a mocskos WikiLeaks-szel, hogy kiszivárogtatta.
Igen, igazad van, Gyurcsány csak elmondta az igazat, az árulókkal van a baj. Persze ha egy jobb oldali akár csak ki merne ejteni a száján párthűséget vagy hasonlót, akkor lenne aztán nagy Viktor vezírezés, Észak-Koreázás, meg FIDESZ droidozás.

xboxer 2010.12.12. 17:50:39

nyugtasson meg mindenkit a tény, hogy Orbábánék most utoljára vannak kormányon. Mert ez a suttyó nép most, hogy elveszik a pénzét végre megérti, hogy rossz helyre ikszelt.

Id. Lencsés István 2010.12.12. 17:55:30

A kormánynak értelmesen kellene elosztani a pénzeket.

A Terrorelhárító központ kapott indulásnál 10 milliárdot, majd még 3 milliárdot. 4 főt bevetettek Papp ezredes kiszabadítására sikertelenűl.

Magyarországon még a szoc rendszerben volt két hősi halottunk a gyorsforgalmi úton, mindkettő rendőr.

Nem kell arrogánsan viselkedni, irritálni másokat és nincs terrorizmus.

Megkérdezem, hány rendőr halt meg szolgálatteljesítés közben nem terror cselekmények áldozataként. A TeK egy orbán testőr jutalmazása miatt lett létrehozva, hatékonysági mutatójuk = 0

Egy Budapesten elszállásolt 400 fős Tek, alkalmas-e az ország lefedésére. Válasz nem! Siófokon, ha robbantanak, akkor mi van. A Tek, odaér 1,5 óra múlva, na és akkor mi van. 10 Audi, BMW, Subaru odaszáguld, majd esznek és visszatérnek.

brumeszkosz 2010.12.12. 18:03:41

Olyan ez a nép mint a birka, majd más kikaparja a gesztenyét majd más elintézi,.... ez a mentalitás és észre sem veszik hogy megszívatják az egész népet.

brumeszkosz 2010.12.12. 18:08:22

@hurrican:
Olyanok az emberek mint a birkák, senki nem tesz semmit a lopás ellen , arra várnak,hogy majd valaki más tegye meg helyettük is.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 18:18:26

@bájgúnár: van földem. :o
Tudom, miről beszélek.
Tudom, hogy mennyiért akar dolgozni (hehe, kicsit ugyan más fogalmai vannak a munkáról, mint egy embernek) a napszámos.

Te arról, hogy macerás a birkákkal foglalkozni, ezért jó, hogy inkább fűkaszával nyírják a legelőt, aztán felgyújtják a kiszáradt kaszálékot, és ez így jó, mert a birkát amúgy sem lehetne eladni.

Én meg arról, hogy kajából, fűtésből, alkoholból a falu lehetne önellátó, ha hajlandó lenne dolgozni aki ott él, csak az állambácsi rászoktatta az embereket arra, hogy enni ad, inni ad, fűtést ad, mindent ad, és dolgozni sem kell érte.

Az igényszint ugyan kicsit leesett, de a digitévén jön a 120 csatorna.

Ha megtiltod a vasárnapi munkavégzést, azzal a dolgozók kb hetedét munkanélkülivé teszed.

Mylady 2010.12.12. 18:44:29

Érdekes, hogy eddig az ment, hogy eltőzsdézték a pénzt, ma meg már azt nyilatkozta OV, hogy bedöntötték VOLNA a gazdaságot a pénztárak, ha ők nem lépnek. Feltételes módot meg ugye nem lehet bizonyítani.

Kalmár 2010.12.12. 19:23:31

@Micocicó: Na ennek mi köze a vállalhatatlan mnyp-hoz??
Nem lehet kivenni a nyugdíj kasszából ekkora összeget, mert nem bírjuk pótolni.
PONT
Egyébként a KKV foglalkoztatja az alkalmazottak 75%-át. Nem a multik fogják kihúzni az országot a bajból. Persze örülök a Mercinek.
Az adócsökkenés munkahelyteremtő voltáról viszont nem akarok vitázni.
Nekem evidens.

Kalmár 2010.12.12. 19:30:34

@Mylady: Neked feltűnt, hogy 8 éven keresztül folyamatosan
- nőtt a munkanélküliség?
- Csökkent a gazdasági növekedés, majd recesszióba fordult?
- 54%-ról 80% nőtt az adósság?
- semmi sem működött tisztességesen?
- Minden szomszédtól leszakadtunk?

Vajon milyen bizonyíték kell neked??? Beszarok a hülyeség ilyen fokán.
Ha egy kocsival rohannál a fal felé Fletóval a kormánynál akkor is azt motyognád, hogy nincs bizonyíték az Orbán állítására, miszerint ebből baj lesz?
NYOMJAD FLETÓÓÓ !!

Micocicó 2010.12.12. 19:33:55

Te pèldllozál a szomszédokkal! És értelmes törvényekkel kellene foglalkozno. A mnyp. meg a jövöben venne le terheket az államról aki egyre nagyobb bajban lesz( a népesség alakulásáról ne nyissunk vitát)

Mylady 2010.12.12. 19:52:37

@Kalmár: Te biztos az én kommentemre akartál reagálni??? Akkor talán olvasd el mégegyszer, vagy menj vissza az iskolába szövegértést tanulni.

(Zárójelben jegyzem meg: többek között jópár makroelemzést volt szerencsém írni az elmúlt 8 évben (meg előtte is) a magyar gazdaság helyzetéről. Kösz a kérdést, képben vagyok. Jobban, mint sok észosztó errefelé.)

bájgúnár 2010.12.12. 19:53:30

@Húsleves:
Jó a látlelet,egyetértek!Remélem egyre többen fognak tiltakozni és a T.G.M félék eltünnek oda ahonnan jöttek!És eltünnek a komcsik is eszméjükkel együtt!

Neménvoltam! 2010.12.12. 19:58:59

Nohát nohát! Kedves Vezetőnk ma már egyátalán nem azt hozta fel indokként a manyupok államosítása mellett, hogy a csúnya rossz manyupok eltőzsdézték a nyugdíjat, hanem hogy jajjdenagyon kell a pénz, mert tönkremegy a gazdaság.

Vajon holnap mit fog kitalálni?

Neménvoltam! 2010.12.12. 20:00:59

Jajjjajjjajjjjj nágy á báj!!!

Mi lesz, ha csúnya EU mégiscsak elismeri a költségvetési hiány számításakor a manyupoknak utalt pénzt?

index.hu/gazdasag/vilag/2010/12/12/megis_megmaradhatna_a_magannyugdij/

Megint új hazugságot kell kitalálni, hogy elvehessük a zemberek megtakarításait.

Hjaaaj, nehéz biza a kormánypárti tolvajok élete...

bájgúnár 2010.12.12. 20:05:34

@kolbászoszsömle:
Ha valakit a semmitevésre szoktattak és úgyis nött fel nehézlesz munkára bírni.A falusi iskolák eddig nemvehettek konyhájukra termelőktől árut!Sokszor nemtudtak normális ebédet adni mert nemvolt rá keret!De a falusi ember nemadhatta oda a gyümölcsét,tejét még ingyen sem!
Vasárnapi munka.Kényszerből dolgoztatnak kihasználva csóriságunkat és birka természetünket.Nincs már ünnepünk!Szenteste napján még délelőtt dolgoztatják a népet.Szétesnek a családok mert nincs együtt az apa,anya,gyerek még hétvégén sem.Nincsenek közös programok.Nemlehet elmenni barátokhoz mert nincsenek otthon vagy csak az egyik szülő!Gyerekeinkre időt sem szánunk.Levannak űltetve a TV és a számitógép elé!Vasárnap valamikor ünnep volt.Családi ünnepe.Amikor délben együtt volt a család délután séta,rokonlátogatás.Elvettek mindent és ez mamár természetes a mostani fiataloknak.Nincs is igény rá.Mert a vasárnapi plázázáson kívűl is lenne sok program.Közös mozi,szinház,kirándulás.Vagycsak simán együttlátja a gyerek a szüleit egésznap.Szerintem már komunikálni sem tudnak sokan a gyerekeikkel.Mert magányosan nöttek fel hiába volt mellettük a szülő.Csak épp közös élményük,programjuk nemvolt!

Mylady 2010.12.12. 20:08:43

@Neménvoltam!: juj, ezzel vigyázz! ezt már én is észrevételeztem, kaptam is a fejemre OV első számú seggnyalójától...

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 20:47:29

@bájgúnár: A probléma azon része, ami régen volt, úgy tűnik meg lett oldva.
Ugyan záros határidőn belül visszajön a TBC a termelői tejtől, de ez a kisebbik gond, most már lehet adni (nagyon helyesen) helyben termelt tökből készült főzeléket a gyereknek.

A vasárnapi munka kapcsán nem értünk egyet.
Nekem nem az állam szervezi az ünnepeimet, és ha nem mehetek plázázni, vagy teszkózni vasárnap, hogy ezzel óvja a dolgozókat és az én családomat a kormány, hát, ettől nem fogok bemenni a templomba, max ha szarni akarok.

A vasárnapi ebédek, rokonlátogatások sem biztos, hogy kormányhatáskörbe tartozó dolgok.

Senkinek nem kötelező vasárnap dolgozni, most viszont lehetőség sem lesz rá.

Komolyan remélem, hogy nem rúgják majd ki a létszám kb. hetedét ez miatt, de nem értem, hogy miért ne tennék?

Mellesleg VAN az a pénz, amiért akár a fiam szülinapi partiját is kihagyom.
Gondolom lenne az a pénz, amiért a vasárnapi munkásokat sem kellene szegény, kizsákmányolt embereknek tartani.
Csak egyszerűbb megtiltani, hogy dolgozzon, mint szabályt hozni arra, hogy mennyit kell fizetni neki.
Hiszen.

Kalmár 2010.12.12. 21:19:24

@Micocicó: A jövőben??
Milyen jövő?
Tényleg nem látod, hogy ezzel a rendszerel NINCS jövő?
Gyűjts önkéntest.
A demográfia is engem erősít.
Nem elég, hogy kevesebb pénzt használunk a járulékokból a nyugdíjakra, még azt a keveset is egyre kevesebb embertől vonjuk.
Tényleg elhiszed, hogy van ennek jövője?

Kalmár 2010.12.12. 21:23:08

@Neménvoltam!: Tök jó lenne, ha úgy olvasnál cikket, hogyha minden sorát elolvasod. Nem?
Azoknak engedik akiknek a hiány NEM éri el a 60%-ot.
Minket úgy eladósított ez a rabló horda, hogy esély sincs.
80%-on állunk.

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.12.12. 21:32:00

@Kalmár: Akkor lenne igazad a demográfia kapcsán, ha 100% közeli lenne a foglalkoztatottság.

A helyzet viszont az, hogy kurvára nincs szükség ennyi emberre, mert nem lehet nekik munkát adni.

Nincs mit csinálniuk.

Egy ember termelése kb 100 ember szükségletét elégíti ki, legyen bármi is a termelés tárgya.

Kalmár 2010.12.12. 21:33:31

@Mylady:
"ma meg már azt nyilatkozta OV, hogy bedöntötték VOLNA a gazdaságot a pénztárak, ha ők nem lépnek. Feltételes módot meg ugye nem lehet bizonyítani."

Ez olyan egyszerű kis ostobaság, hogy nem kell továbbképzés hozzá.
Az okos elemzéseidből az derült ki, hogy a régi rendszer mellett nem omlana a fejünkre az egész nyugdíj kérdés??
Akkor inkább ne elemezz, mert ehhez nem értesz.
A sok okoskodó ellenére sem.
Megírnád, hol jelentek meg az elemzéseid?
Érdekelne, hogy a fenébe hámoztad, ki hogy beavatkozás nélkül, ez nem omlott volna össze.
Pár száz hülyét tudtatok összeterelni, azok közt is egy csomó Fletóbuzi vén munkásőrkomcsi volt akiknek semmi köze sincs az egészhez.
Balfasz.

Neménvoltam! 2010.12.12. 21:52:54

@Kalmár: Hát igen. Valóban, miután leköptünk mindenkit európában, nem igen van lehetőség egyezkedésre, mint pl máshol: " Lengyelország esetében a deficitkorlát 4,5 százalékra való emeléséről tárgyalnak"

A lerablásról meg annyit, hogy Orbán bandája ugyanúgy ott ült a parlamentben 12 éven keresztül, mint a Fletó bandája (márha persze amikor őnagysága befáradt dolgozni a fizetésért). Ez az egész bagázs ugyanolyan bűnös.

Amikor arról volt szó, hogy index.hu/gazdasag/magyar/2010/12/09/igy_mutyiztunk_el_2000_milliard_forintot/ akkor Orbán is merített a húsosfazékból ne aggódjál. Valamiből a Fidesz pártkasszáját is meg kellett tömni.

Tudod mennyi pénz 2000 milliárd? 10 millió havi bruttó átlagfizetés. Ennyi vándorolt az Orbán&Fletó Co. és Tsa. kasszájába.

Neménvoltam! 2010.12.12. 21:59:29

@Neménvoltam!: 12 év összes parlamenti képviselőjét Orbánostul, Fletóstul, államtitkárostul, miniszterestül láncra kellene verni, és addig építenék az autópályákat, amíg le nem dolgozzák a 2000 milliárdot. És ha már a klozetba is autópálya vezet, akkor jó pénzért, esetleg államadósság törlesztésért mehetnek mondjuk alagutat fúrni az Alpokba. A svájciak biztosan örülnének az óccsó munkának...

ampierre 2010.12.12. 22:22:38

@igényes: Igényes...

A Posta állami tulajdonban van, állami nyomdában nyomják a leveleket, és a boríték sem 2 forint, ha 2-3 milliót rendelsz belőle.. (+nem hiszem, hogy színes fénymásolóval készül. Inkább nyomdában)
Anyagárat számolj csak..
Így is sokba kerül (számításom szerint kb negyede az általad számítottnak), de ne úgy számolj, mintha te lemennél az ápiszba, kinyomtatnád a copy general-ban, és elballagnál vele a postára..(ha már igényes vagy..)

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2010.12.12. 22:46:39

@moophlander: "Általában az olyan emberek verik a nyálukat most ezen, akik soha, semmit nem raktak le a nemzet asztalára, mindig csak mutyiból, protekcióból és csencselésből éltek" Azt hiszem ezek után nem neked kéne beszólogatni, hogy ki az agyhalott. Gondolkozzál már mielőtt ész nélkül elkezdesz általánosítani és sértegetni embereket, akiknek életéről fogalmad sincs. Képzeld el, a környezetemben nem 10 embert ismerek, aki hosszú évek óta bejelntve dolgozik, kurva sokat adózik, mindent próbál becsületesen csinálni - és kurvára nem tetszik neki az, ami most történik. Mert azért IS csinált mindent tisztességesen, hogy a közösbe is tegyen, meg pl mnyp-ben is gyűljön a pénze. Én is így csináltam, és nekem is bassza a csőrömet, hogy viszik a pénzemet. Ezek után ne szónókolj itt arról, hogy szar ember vagyok és nem tettem semmit ezért az országért, csak mert nem tapsolok a főnököd hülyeségéhez.
Kár is a szót rád pazarolni, komolyan. Keress egy pszichológust és beszélgess vele a frusztrációidról. Jót fog tenni.

Bal 2010.12.13. 02:00:49

@Karmadealer: Azzal egyetértek, hogy jelen formájában a mnyp se biztosított volna tisztes nyugdíjat a jelzett okok miatt (a magyar állampapír éppúgy össze fog esni, mint a járulékbefizetések).

De ennek az az egyetlen oka, hogy az állam kötelezően előírta, hogy mibe fektessen az mnyp, mert az mnyp-seket fel akarja használni hitelezőként. Így az egész rendszernek semmi értelme sincs, az egyik zsebéből a másikba teszi ugyanazt a pénzt, papíron eladósodik, miközben a saját polgárainak tartozik.

Ha viszont például tisztán kínai részvényeket vehetne az mnyp, akkor tényleg függetlenedne a jövőbeli kifizetés reálértéke az akkor magyar társadalom működőképességétől.

A másik meg, azt írod, hogy fideszék rájöttek, hogy "ez a kisebbik rossz". He? A svéd modell az szerinted nem fogja pontosan ugyanezen vagy még rosszabb problémákat produkálni úgy, hogy még a fenti lehetőség sem adott? Ha az állam pontosan annyi pénzt oszt szét, amennyi járulékként befolyik (EZ a svéd modell), szerinted mi lesz harminc év múlva? Nem lesz korhatáremelés, befagyasztás? Nemhogy befagyasztás lesz, egyáltalán semmilyen nyugdíj nem lesz, vagy mindenki megkapja majd a maga tízezer forintját, aztán éljen meg belőle. Ha meg kipótolják az adóból, vajon mikor omlik össze a külföldi hitelezésre alapozott növekedés végleg? Röhej.

Tehát:

1. az mnyp működhetne, de a politikusok azok, akik nem hagyják. Reformálni kéne, nem megszüntetni, engedni a külföldi befektetést, úgy lenne valami remény, hogy a nyugdíjak valamennyire függetlenednek a magyar állam képességeiől harminc év múlva (ami borítékolhatóan nem lesz túl rózsás).

2. szánalmas majomkodás úgy pózolni, mintha ezzel a fidesz megoldana valami problémát. Épp ellenkezőleg, visszacsinálja még azokat a béna, tétova és elégtelen lépéseket is, amelyeket az előző kormányok a probléma valódi megoldása irányába tettek. Nyíltan deklarálja, hogy őt az ilyen hosszú távú gondok nem érdeklik, és megvásárolja a jelen nyugdíjasok szavazatát a jövő generációk rovására.

Cinikus, aljas és felelőtlen lépés. Annyi biztos, hogy harminc év múlva Orbán csontjaival fog majd valaki focizni Kádáré után. Majd emlékezz te is akkor, mit beszéltél most, és ne siránkozz, hogy nincs nyugdíjad, mert ott voltál, és felállva tapsoltál hozzá.

szerénységem 2010.12.13. 20:44:52

Olvassuk el figyelmesen, hogy a bolgárok mit csinálnak. Nyugdíjreform (!!) címszó alatt egészen mást, és "csak" kevesebb mint egyharmincadát akarják lenyúlni a JÖVŐBELI manyup-pénzeknek. Ráadásul ott a jobboldal van ellenzékben, és természetesen, ahogy azt illik, az Ab-hez fordul. Nézzük meg a többi pontot, mi épp az ellenkező irányba menetelünk. Államosítás, korhatárcsökkentés, stb.

index.hu/kulfold/2010/12/11/bulgariaban_elfogadtak_a_nyugdijreformot/

valaki76 (törölt) 2010.12.13. 23:07:24

@Surko:

„A társadalom - amit a baloldali mozgalmak 'jóléti' társadalomnak neveznek - oda vezetett az elmúlt száz évben, hogy a társadalom selejtjeinek eltartása miatt egyre többet és többet vesznek el a dolgozó aktív, sikeres és jogszabálykövető emberektől.”

Pl. a monopolisztikus bankkartell is elsősorban burkolt adókivetésből él. Inflációs adóból. Állami monopólium után (bankjegy-kibocsátási monopólium) monopoljövedelemből.

És a hitelközvetítés helyett a vagyon és jövedelem-újraelosztásban játszik döntő szerepet.

Az állami expanziót is a korporatív, monopolisztikus bankrendszer tette lehetővé

Tehát pl. aki ebben a rendszerben dolgozik az nem adófizető, hanem de facto „adófogyasztó”, akár egy állami hivatalnok. Csak többet fogyaszt.

Ami a „társadalom selejtjeit” illeti:

Meglepően kevés pénz landol náluk közvetlenül.

Statiszták ebben a történetben.

valaki76 (törölt) 2010.12.13. 23:20:46

@Surko:

„A jövedelmem az enyém, mert én munkám termeli meg. Ennek ma 50%-át elveszi tőlem a TÁRSADALOM, azért, hogy a selejtnek, a társadalom söpredékének adják oda.

Ez a lopás legális formája.”

Én a „legal theft” kitételt elsősorban a részleges tartalékolású bankok kapcsán hallottam eddig.

Ugyanez történik ott is, amikor a részleges tartalékolású bank számlapénzt teremt…

De nem tartom szerencsésnek az efféle megbélyegzést.

Ez a mi rendszerünk, legyünk rá büszkék…

Máskülönben:

Aki valóban érti a rendszer működlését az eddig is remekül keresett ezen…

Ez a rendszer sohasem az általad selejtnek titulált emberekről szólt.

Ők csak könnyen manipulálható statiszták ebben a történetben. A többségük inkább áldozat.

Surko 2010.12.14. 18:02:54

@valaki76:
" Ami a „társadalom selejtjeit” illeti:

Meglepően kevés pénz landol náluk közvetlenül.

Statiszták ebben a történetben. "

Igazán?

A nyugdíjbiztosítási alap 2009-es kiadásai meghaladták a 2800 mrd forintot.
Ez a magyar GDP 12%-ával egyenlő.

Ebből 632 mrd rokkantellátásra ment el. Magyarországon közel 1 millióan részesülnek rokkantnyugdíjból. Ebből csak 300 ezren töltötték be az öregségi korhatárt.

A magyar rokkantsági átlag a kétszerese az OECD átlagának. Vagyis 300 mrd forintot nyugdíjcsalók vesznek fel.

Ez neked aprópénz? "Meglepően kevés"? Vajon mi lenne az az összeg, amin nem lepődnél meg?

Surko 2010.12.14. 18:11:13

@valaki76:
" Ez a rendszer sohasem az általad selejtnek titulált emberekről szólt.

Ők csak könnyen manipulálható statiszták ebben a történetben. A többségük inkább áldozat. "

Nem figyeltél eléggé: a mondanivalóm lényege, hogy a magyar 'jóléti' társadalom olyan, mint egy piranhákkal teli folyó.

Ahol 4,3 millió járulékfizetőből 1,8 millióan (34%) minimálbér után fizetnek adót és járulékot. A szomszédos Szlovákiában ugyanez az arány 14%!
Azaz nálunk legalább 800-900 ezer ember effektív adócsaló!

nyugdij.magyarorszagholnap.hu/images/Nyugd%C3%ADj_k%C3%B6rk%C3%A9p_0215_barabas_gy_-_nyugdij2.pdf

De ez még a dolog jobbik oldala, hiszen ők csak nem tesznek be a közösbe.

A nyugdícsalók - ál-rokkantak rosszabbak, mert ők ki is vesznek a közösből - ők számszerűen további 500 ezren vannak.

Értékelhető járulékot így mindössze 2,5 millióan fizetnek (az 1,8 millió minimálbéres mellett), és ebből tart el a gáláns magyar állam 3 millió nyugdíjast. (amelyből 1 millió rokkant, amelyből 700 ezer nem korbetöltött)

Nem a tőkés kapitalista termelés a kizsákmányolás, hanem ez.
A hiéna magyar társadalom szipolyozza és zsákmányolja ki ezt a 2,5 milliós szabálykövető, legálisan foglalkoztatott kisebbséget.

A 10 milliós társadalmat 2,5 millió jogkövető rendes ember tartja el.
Ezen felül 800 ezren adót csalnak, további 500 ezren meg még nyugdíjt is csalnak.

Ezt nevezed te jóléti államnak, meg közteherviselésnek?

Ez a kizsákmányolás barátom!

Surko 2010.12.14. 18:14:52

Na persze amikor szavazni kell, akkor mindenki egyenlő, mindenkinek ugyanannyit ér a voksa.

És miről is szól egy választás? Ki mit szeretne az állambácsi nagy puttonyából. Kinek mit ígérjünk?

Így az adót ugyan nem fizető többség dönt arról, hogy mi mindent szeretne 'karácsonyra' ajándék gyanánt. Az állam meg persze fizet, majd behajtja a számlát a 2,5 millió adófizetőn.

A választás nem más igazából, mint az, hogy a közösség dönt arról, hogy mire költi a közös kalapba adott pénzt. Csak az a gond, hogy ez egy olyan buli, ahol csak kevesen fizetnek, de mindenki rendeli a köröket...

Milyen alapon szavazhat akkor az, aki nem fizet adót?

Én a cenzusos választás híve vagyok. Annyit érjen a szavazat, amennyit bedobsz a közösbe.

Mindjárt kevésbbé akarnának a tisztelt politikusok a társadalom söpredékének kedvében járni.

Van egy régi magyar mondás: "az rendeli a nótát, aki fizeti a zenészt"

A jóléti társadalomban sajnos ez nem teljesül...

Surko 2010.12.14. 18:17:59

@Surko: A nyugdíjkifizetési számokhoz forrás:
www.parlament.hu/irom39/01062/adatok/fejezetek/71.pdf

15. oldal lap teteje

Surko 2010.12.14. 18:23:42

@valaki76: " Ők csak könnyen manipulálható statiszták ebben a történetben. A többségük inkább áldozat. "

Mindjárt megkönnyezem őket. Azt az összesen 1,3 millió embert, tehát a társadalom 13%-át, aki csal és élősködik a társadalmon.

Leginkább az az 500 ezer nyugdíjcsaló hoz ki a béketűrésemből, aki effektíve a többi járulékfizetőn élősködik.

Ők ugyanis abból élnek, amit mások munkájukkal megteremtenek és befizetnek a közösbe. Ők meg jogosulatlanul kiveszik azt.

Ez nálam kimeríti a LOPÁS kategóriáját. Csak nem egy személyt lopnak meg, hanem az egész társadalmat. De attól még ez lopás.

Azért dolgozzak, hogy ők egészségesként felvegyék a rokkantnyugdíjukat, majd még feketén munkát is vállaljanak?

Ezek után miért csodálkozunk, hogy nem akar senki legálisan dolgozni? Az adómenets feketemunka, meg a rokkantnyugdíj együttesen sokkal jobb életszínvonalat biztosít, mint a legális, de képzetlen munka.

Morálisan a 'jóléti' társadalom magyar "modellje" megbukott!

A magyar társadalomból a szolidaritás szikrája is hiányzik.

Surko 2010.12.14. 18:38:52

Ja, csak, hogy mennyire aprópénz ez: a 600 mrd rokkantynugdíj a magyar GDP 2,7%-a.

Ha ennek a felel jogosulatlanul megy el, akkor az a GDP 1,3%-a.
Ez kevés pénz???

A magyar költségvetés a GDP 48%-a. Ha ebből 1,3%-nyi GDP-nek megfelelő összeget ellopnak, akkor a költségvetés 2,7%-át lopják el.

De azt is igazságtalannak tartom, hogy a költségvetésből minden 4. forintot nyugdíjcélra fizetünk ki. Csakhogy amíg az aktív korúak agregált jövedelme csökkent a válságban, addig a nyugdíjasok járandóságai nem csökkennek. Azaz a nyugdíjasok nem veszik ki a részüket a recesszió terheinek elviseléséből.

Ők, mintha mi sem történne, tartják a markukat a fix nyugdíjukért, miközben az elbocsátások miatt kevesebb a járulékfizető, kevesebb a nyugdíjkassza bevétele.

Akkor miért ne csökkenhetne a nyugdíjkassza kimeneti teljesítménye is?

NDC = a magyar közbeszédben svéd modellként elterjedt megoldés. Nem a kimeneti teljesítmény fix, hanem a bemeneti. Annyit osztanak ki a nyugdíjasok között, amennyit adott évben a járulékfizetők befizettek.
Ez igazságos. Ha sokan veszítik el az állásukat (és emiatt értelemszerűen csökken a jövedelmük), akkor a nyugdíjasok is kevesebb járandóságra számíthatnak. Itt tényleg van együtt sírunk-együtt nevetünk...

Jön a demográfiai cunami. A mostani állami nyugdíjrendszer amúgy sem fenntartható. Az elöregedő társadalmat nem tudja eltartani egy fogyatkozó aktív kör, pláne, ha a közteherviselés is ennyire virtuális...

Épp ezért örülök a 16%-os adókulcsnak, mert az legalább a legálisan dolgozó réteget kedvezményezi.

Igazember 2010.12.24. 02:45:06

@Cselo: Hú de sötét valaki. Ha külföldi tőke nem tetszik az még oké, legyenek állami kezelésbe az nyugdjalapok, de az államosításhoz gyáva Orbán Viktor csapata, és nem is tudták volna megoldani, ezért inkább kilopják onnan a pénzt és szétosztják a politikai támogatóik között. Kádár elvtárs is szétosztott a nép között a nyugati kölcsönöket és mai napig nyögjük ezt a hülyeséget, igaz volt egy boldog 70-es évek.

Igazember 2010.12.24. 03:01:41

@Kalmár: hú de hülye vagy!Igazi fidesz kommunista Rákosi Viktor támogatója. A gazdaság fellendüliséhez és a nyugdíj fizetéséhez is demográfiai problémák megoldása kell 10-15 éven belül, hogy hosszabb távon. Ez egyszerű közgazdaságtan, persze ha valaki primitív és nem ért hozzá az hallgason. Sajnos a gyerekvállalási helyzet javítása nélkül legkésőbb 20 éven belül a f/k rendszer összeomlik, Görögországban is gazdasági rendszer összeomlását okozta ugyan ez a rendszer (nálunk GDP 8-9% viszi el,Görögöknél az összeomlás előtt 15-16%-nál jártak), de az idóták gyülekezete ezt nem fogja fel, hogy úgyanazt az utat járjuk és a végeredmény is ugyan az lesz, egy hasonlóan öregedő társadalomnál.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása