Elkezdjük

Az ING Investment Management magyarországi és romániai vezérigazgatója szerint a magán-nyugdíjpénztári átutalások felfüggesztése elvárható áldozat". Neked, kedves ING! Te még akarsz üzletelni ezzel a kormánnyal akár bankként, akár biztosítóként. Nekem viszont lenyúlták a pénzem, és ezek szerint a nyugdíjpénztáram sem fog megvédeni. Magamra vagyok utalva, de nem adom fel.

Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. A mozgalom pert indít a Magyar Állam ellen és visszaköveteli az elvont pénzt.

Egyelőre ennyi. A folytatásról később tudósítunk.  

Címkék: vélemény politika közélet pénz nyugdíj befektetés öngondoskodás

2010.10.21. 20:08 12 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr982389386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Backer 2010.10.21. 20:33:21

Teljes mértékben egyet értek!
Veled vagyok!

Backer 2010.10.23. 12:26:37

Idézet, egy biztosítótól:
"Hangsúlyozzuk, hogy a jelenlegi válságintézkedés az önkéntes pénztári befizetéseket nem érinti! A jelenlegi helyzet is jelzi, hogy egyre fontosabb az öngondoskodás, hiszen a nyugdíjas éveink anyagi biztonságának megteremtésében leginkább magunkra számíthatunk."

Igazember 2010.12.07. 23:18:49

Kedjük el összegyűjteni a képviselők adatait akik résztvesznek a kifosztásunkban!!

Guga 2010.12.10. 07:58:49

Háhá, ez a dalocska ide is passzol:
(nem ezt ígérték a fijúk ugye)

www.youtube.com/watch?v=21xQ9tufKos

Nemarudi 2010.12.16. 18:01:39

Hello!
Hogy lehet a bloggazdának írni? Elég spéci helyzetben vagyok, jó lenne egy kis szitu-értelmezés... :) Ti eléggé körbejártátok már ezt a nyugdíjtémát, szerintem többet tudtok nálam, szeretnék kérdezni. Lehet?

Ha igen, holnap fogok! :) Üdv!

Nyugdíjkárosultak · http://nyugdijkarosultak.blog.hu/ 2010.12.16. 18:19:37

@srit: kérdezz bátran, hátha tudok segíteni. Hozzá kell tennem, hogy bár majdnem mindent elolvastam a témában, nem vagyok én sem szakértő, csak egy károsult.

Nemarudi 2010.12.17. 09:35:13

Próbálok tömören fogalmazni. Ti mit tennétek a helyemben?
26 éves vagyok, otthon 3 évet dolgoztam, 14 hónapja külföldön dolgozom, itt fizetnek utánam állami nyugdíjjárulékot. Ha most "kiírom magam" (mert a 3 évi befizetés kb 900k huf), akkor szerintetek ez egy kiskapus megoldás? Úgy értem, most nem tervezek hazatérni (ezért akarok inkább maradni és az önkéntesbe átforgatni a 900ezret - ha jól értettem, ez is egy megoldás), de mi van, ha egyszer mégis hazamegyek? Ha maradok a mnyp-ban, elásom magam az állam előtt, viszont a külföldi munkaviszonyom alatt mindvégig volt egy másik eu-s országban állami nyugdíjjárulék fizetve utánam. Akkor ha hazamegyek, a magyar állam ezt köteles állami nyj-ként elismerni, nem? És ha hazamegyek, és akkor olyan lesz a szitu, akkor mondhatom vajon, h oké, hazajöttem, most már az államiba fizetnék? Vagy akkor már vajon örökké a mnyp-ban kell maradnom? Már ha nem mennek csődbe záros határidőn belül....

Kb ennyi. Ha vmi részletet nem értesz, kérdezz nyugodtan, próbáltam tömör lenni, szóval lehet, h kimaradt vmi :) És a választ/véleményt előre is köszi :)

Igazember 2010.12.19. 03:40:08

Sajnos Srit! Ha külföldön dolgozol legálisan akkor a NYUFIG nemzetközi kapcsolatok részlegét keresd meg, mert minden országgal más és más megállapodás szerint történik a nyugdíjak honosítása és van olyan is, hogy nem is lehet, mert onnan kapsz tört nyugdíjat.
Nem egyszerű :(. Itthon ne nagyon számíts semmire a dwmográfiaia okok miatt, jobb ha gyűjtögetsz magadnak külön Önkéntes számlára.
Most 4,4 millió ember tart el 2,5 millió nyugdíjast 30-35 év múlva 3,5 millió ember 3 millió nyugdíjast, most 65%-os körül van a nettó bérre való kifizetés, 30-35 év múlva úgyanannyi járulék fizetés mellett már csak 40-42%-ra jön ki ha ezt végigszámolod.Ez alapján tényleg semmi értelemi nincs az államit választani, egyszerűen a kötelező magán 25%-a is hoz majd annyit mint a 100%-os állami 30-35 év után, és ez elég nevettségessé teszi az állami nyugdíjak értékállóságának reklámozását.
Gratulálok Orbán Viktor Úr népbutitó újabb hülyeségéhez, csak ne jogász politikus irányítssa ezt az országot, mert semmi gyakorlati képessége nincs hozzá.

Igazember 2010.12.22. 03:02:10

@olli: sajnos nincs jó választásod :(. A mostani feladó-kiróvó rendszer 10-15 évig tartható még fent, tehát pont akkor mész nyugdíjba amikor kezd bekrepálni a rendszer. Ha maradsz a magánban, akkor meg nem jön össze annyi nyugdíjjárulék ami elegendő lenne a nyugdíjad fedezetére.

Lehetek öszinte,morbid csak akkor jösz ki jól a helyzetből ha jan 31-ig meghalasz, mert akkor az örökösöd örökli a pénz, az özvegyed megkapja az állami özvegyi nyugdíjat, csak te fáztál rá ebben a helyzetben.

3 rossz közül választhatsz, ha tilitakozni akarsz ez ellen maradj a magánba, hátha 3 év múlva nem ez a kormány lesz, mert akkor csak 3,5 évi járulékod veszik el, ez lenne a legjobb.

Igazember 2010.12.24. 01:32:36

@olli: Jól montad :). Dolgozik a demográfiai folyamat, csak magadra számthatsz!! Az állami nyugdíj 30-35 év alatt akár 35-40% veszithet reálértékéből csak a demográfiai helyzet romlása miatt, vagy 1,5-1,7-szeresére emelik a nyugdíjjárulékokat, de akkor dolgozói réteg hal éhen.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása