Az ellenzék sem olvasta a kormányhatározatot?

Tegnap este elfogadta az Országgyűlés a Fidesz által kezdeményezett, a kötelező magán-nyugdíjpénztári tagok védelméről szóló nyilatkozatot. Orbán Viktor, Kósa Lajos, Lázár János és Selmeczi Gabriella indítványát a parlament 261 igen, 51 nem szavazattal és 43 tartózkodás mellett fogadta el. A nyilatkozat értelmében  garantálni kell az állami rendszerbe átlépők esetleges hozamának adómentességét, ha 2011. január 31-ig átléptek, és hozamukat kivették.

Senki, egyetlen ellenzéki képviselő nem kérdezte meg, hogy miért van akkor ezzel ellentétes szabályozás a múlt héten elfogadott kormányhatározatban? Miért született kormányszintű szabályozás a politikai nyilatkozat benyújtása után arról, hogy a hozamok után adót (SZJA-t) kell fizetni?

Lehet, hogy nem olvasta senki?

Címkék: nyugdíj ellenzék nyilatkozat kormányhatározat

2010.12.21. 08:06 6 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr32529502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazember 2010.12.22. 03:12:19

Sajnos tényleg el kell kezdeni a képviselő úrak csesztetését, mert pártkatonákként szavaznak és leszarják, hogy kiket képviselnek.
Egyszerűen senki nem érti mekkora itt a tét???.30-35 év múlva a jelenlegi 1.8-ról 1,2-re csökken az 1 nyugdíjast eltartók száma röviden, ebből adódóan 30-35%-al biztosan csökken a nyugdíjak reálértéke.

Kabar 2010.12.23. 12:26:58

Az első lépés, hogy tudasd mindenkivel, ha a Magánnyugdíjpénztárban maradsz.

A második egy kollektív per lenne állam bácsi ellen.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.12.27. 11:32:59

@Kabar: Az a baj, hogy az államot perelni olyan, mint amikor leversz magadnak egy tockost, ha hülye vagy. Személyesen a felelősöket kellene, de mint tudjuk...

Kabar 2010.12.31. 17:19:01

Miért lenne olyan, mintha magamnak kevernék le egy tockost? Az állam ebben az esetben egy tőlem független szervezet, amely megsérti azon jogaimat, amely felett egyébként őrködnie kellene.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása