Humoruk azért van: benyújtották a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényjavaslatot


A HírTV szerint a kormány a nemzeti ünnepen is dolgozik. "Önálló képviselői indítványként nyújtotta be a parlamentnek a miniszterelnöki megbízott a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló törvényjavaslatot. A Selmeczi Gabriella által jegyzett jogszabálytervezet eltörli a pályakezdők kötelező magán-nyugdíjpénztári tagságát.A törvényjavaslat 2011. december 31-ig megteremti az akár kötelezően, akár önkéntesként pénztártaggá vált embereknek a lehetőséget, hogy visszalépjenek az állami nyugdíjrendszerbe."

Elképesztő pofátlanság a Selemczi Svéd Modell Gabitól, hogy a törvényt a szabadságról nevezi el, miközben csak a kormánynak van itt szabadsága a zabrálásához. Tőlem senki sem kérdezte meg, hogy oda akarom-e adni a nyugdíj-megtakarításaimat, hogy legyen elég pénze a kormánynak Mol-részvényeket vennie az oroszoktól vagy légifotókat rendelni egy haveri cégtől a Google Maps helyett.

Az MSZP pedig népszavazást akar. Ez igazi pótcselekvés. Először is, az OVB valószínűleg elutálja, mert költségvetést érintő kérdés, ha mégsem, akkor biztos lesz egy független állampolgár, aki Alkotmánybírósághoz fordul emiatt, és az idő a kormánynak dolgozik. Ha lesz is népszavazás, az aláírásgyűjtések miatt leghamarabb jövő május-júniusban lehetne, és a köztársasági elnökön múlik, hogy a nyaralás idejét találja-e alkalamas időpontnak. Végül pedig az egész szoci ügynek fog tűnni, ami elriasztja jobboldali vagy nem pártos választókat. Szóval többet ártanak, mint használnak, szokás szerint.

Viszont kaptam egy e-mailt egy ügyvédtől, aki szívesen segít megfogalmazni a keresetet, jövő hét elején találkozom vele. Aztán elindulunk a Facebookon is.

2010.10.23. 13:18 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr302392926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása