Letöltehető a 2-es számú Nyugdíjlopási Törvény tervezete

Letölthető a Parlament honlapjáról a Selmeczi-féle törvényjavaslat is: www.parlament.hu/irom39/01425/01425.pdf A javaslat egyfajta kiegészítése az Orbán által bejelentett eredeti törvénynek. Számomra a legérdekesebb része az állami nyugdíjpénztárba történő visszatrérés pénzügyi szabályozása:

"A visszalépés lehetőségével egyidejűleg a törvényjavaslat 7. §-a a zavartalan tőkepiaci működés biztosítása érdekében garantálja, hogy a visszalépéssel érintett tagok követelésének értékét kizárólag a tagok portfoliójában lévő eszközökben kell teljesíteni. Készpénzben történőátadás — így az eszközök visszalépést megelőző kényszerértékesítése — a tőkepiacok védelmében nem kerül előírásra. Mindezeken túl az Mpt. felhatalmazó rendelkezései is pontosításra, kiegészítésre kerülnek, illetve más kapcsolódó törvényi rendelkezéseket is hatályon kívül kell helyezni."

Jó lenne, ha ezt egy közgazdász megmagyarázná. Nekem az derül ki belőle, hogy a magánnyugdíjpénztár által megvásárolt részvények és kötvények vándorolnának át az állami kasszába, de innentől már nem a pénzártagé, hanem az államé lennének. Az állam így viszont gyorsan résztulajdonosa is lesz egy csomó cégnek, amelyek papírjait a nyugdíjalap megvette. Szóval nem csak a 14 havi megtakarításunk, hanem az összes korábban összegyűjtött nyugdíj az államhoz kerülne. A állam pedig tőzsdézhetne az értékpapírokkal.

2010.10.24. 09:15 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr312394580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása