Rogán átvette az etetőgépet

"Magasabb járandóságra számíthatnak jövőre az állami nyugdíjrendszerből nyugdíjba vonulók, mint azok, akik korábban magánnyugdíj-pénztári tagok voltak - mondta Rogán Antal, a Fidesz vezérszónoka hétfőn, a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról szóló összevont általános és részletes parlamenti vitában. A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, hogy a magánnyugdíjpénztárak megítélésénél elsősorban a leendő nyugdíj nagyságát kell szem előtt tartani és nem azt a "virtuális" összeget, amely a pénztártagok számláján felhalmozódott."(www.nepszava.hu/articles/article.php)

Hogy mi van?  Ez akkora ordas hazugság, hogy Selmeczi helyett Rogánt kellett bevetni hozzá. A magánnyugdíjpénztárak számlája pont annyira konkrét, amennyire egy banké az. Pontosan lehet tudni, hogy mekkora értékben, milyen értékpapírok vannak a számládon. (Én pl. innen tudom, hogy kevesebb, mint ha rám lett volna bízva a portfólió összeállítása.) Az állami nyugdíj-számla pedig olyannyira virtuális, hogy nincs is. Ráadásul van egy alapigazság (vagy ahogy Orbán Viktor mondaná: őstény), amit egyetlen párt sem emleget. Az állami nyugdíjkasszábban pontosan annyi pénz van, amit az adott évben a munkavállalók oda befizetnek. Függetlenül attól, hogy éppen hány nyugdíjas van. Ha tehát a mai magán-nyugdíjpénztári ügyfelek is mind odakerülnek, akkor ugyananyni pénzt kell több felé elosztani. Tehát csak akkor kaphat bárki többet, ha ezzel párhuzamosan valaki kevesebbet kap.

2010.10.25. 20:14 3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr452398406

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.10.25. 22:03:22

Mi lesz a nyugdíjjal 2025-re? kiürül...

Én belevágtam ebbe: Hibrid bináris üzlet, az első ilyen Magyarországon, és keresed a két első, komoly vezetődet, akikkel kihozzátok a maximumot ebből a lehetőségből...

Lelkes legyél, ne "okos"!

Hivatalos információk:
gondoldmeg.mybionx.net/

P12_dCi 2010.10.27. 17:26:20

Akkora logikai bukfenc van a bejegyzés végén, hogy öröm olvasni. :)))))

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása