Fizesse Ön is az államadósságot a nyugdíjából!

A Fidesz és a Jobbik tegnap megszavazták a nyugdíjpénztár-választás szabadságáról, azaz a szabadrablásról szóló törvényt, illetve - immár csak a Fidesz - elfogadták a nyugdíjjárulékok elvonásáról szóló törvényjavaslatot is, a következő 14 hónapban tehát minden nyugdíjjárulék az államé lesz. Ez utóbbi 14 hónap alatt 300 milliárd forint bevételhez juttatja a kormányt, míg az előző megteremti annak lehetőségét, hogy a járulékfizetők örökre visszaterelhetőek legyenek az állami nyugdíjkasszába.

Az így nyerhető pénzhez képest a 300 millió csak aprópénz. Ha a kormány várakozásai megalapozottak, a társadalombiztosítási rendszerbe visszalépők 1500-2000 milliárddal gazdagíthatják az államkasszát. S hogy mihez kezd a kormány a jövő nyugdíjasaitól elsikkaszott pénzzel? Az Index kormányzati forrásai szerint a legnagyobb része az államadósság visszafizetésére megy el. (index.hu/gazdasag/magyar/2010/10/25/zold_az_ut_a_nyugdijpenztari_visszalepesek_elott/)

Tehát a saját megtakarításaimaból kiindulva először adok 14 hónap alatt kb. 350 ezer forintot adócsökkentésre, majd ha kénytelen leszek átlépni az állami tébébe, mert csődbe viszik a biztosítómat, az eddig felhalmozott kb. 3 milliómból kifizethetem az elmúlt 10 év kormányai által csinált államadósságot. Hát tudjátok mit? Én a magam részéről felmondok. Innentől kezdve minimálbéren foglalkoztatom magam, a többit kiveszem okosba' és majd magam spórolok a nyugdíjas éveimre. 

2010.10.26. 09:52 3 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr632399764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.10.26. 12:30:56

Ez sima Einstand. Kölcsönveszi, majd az új aktívak (akik kevesebben lesznek) befizetéseiből kifizeti a mai gyarapodó nyugdíjasokat. Ez már egyszer nem működött. Sőt, a most beszüntetett rendszert a Fidesz is akarta. Selmeczi Kiflicsücsök Gabriella majd ezt is még egy párszor megmagyarázza. Sokan meg majd el is hiszik...

nagykobzos 2010.10.26. 19:33:37

szíve joga mindenkinek úgy csavarni a szavakat, ahogyan akarja, ahogyan nem kötelező számolni, és logikusan gondolkodni az államcsőd elől kivezető utakon sem. állampolgári jog pusztán a levegőbe rinyálni.
az index írása nevetséges, manipulatív. sajnálatos hogy a baloldali propagandán nem vagy képes átlátni, mégis úgy hiszed, te átlátsz a szitán. persze a butaság is állampolgári jog.

Backer 2010.10.27. 09:18:52

@nagykobzos:
Te szegény... Még hiszel a mesében?

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása