A 2011-es költségvetés már 530 milliárdot el is költ a nyugdíjunkból

Megismerhető, elolvasható a jövő évi költségvetés tervezete: ahogy várható volt, a nyugdíjpénztári befizetéseinket nem teszik félre, nem kezelik külön - másra költik.

Matolcsy György bemutatta a jövő évi büdzsé tervezetét, amelyet egy söralátétre helyezett, nemzeti színű szalaggal átkötött pendrive jelképezett. A költségvetési terv kidolgozásáért felelős miniszter azt reméli, hogy a magánnyugdíjpénztárakban kezelt csaknem 2800 milliárd forintos vagyon szinte teljes egésze átkerül az államhoz a tagok visszalépésével; tíz pénztártagból kilenc a visszalépés mellett dönt majd reményeik szerint. Így 2400-2500 milliárd forinttal gazdagodhat az állam egyszeri tételként. Ezen felül van még az a 360 milliárd forint, ami a 8 százalékos magán-nyugdíjpénztári járulékokból a novembertől 14 hónapon át a kasszák helyett az állami költségvetésbe kerül.

Alig egy hét alatt kiderült tehát, hogy nem igaz Selmeczi Gabriella indoklása, miszerint csak azért veszik el a pénzt tőlünk, illetve a pénztáraktól, hogy azt "megvédjék", hogy "vigyázzanak rá"... a jelek szerint épp a kormánytól kellene megvédeni a leendő nyugdíjunkat.


 

Címkék: politika kormány pénz nyugdíj költségvetés

2010.10.31. 08:29 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr202411066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.11.01. 23:16:07

ÁÁÁÁÁÁÁÁHHHHHHHH
ezt a mérhetetlenül cinikus, arrogáns és pofátlan bandát!
nem lehet valahogy az önkéntes pénztárba átvinni a pénzünket?
és mi van, ha tömeges elégedetlenség lesz úrrá a polgárok nagy tömegén?
aki teheti, ne utalja el ezeknek a mocskoknak a nyugdíjjárulékokat!

Backer 2010.11.02. 17:54:26

Most tapasztalja meg a Magyar!
Kígyót melengetett a keblén!
Nem adom át a nyugdíjamat!
A hozamról nem is beszélve!
Mert, hát annak azért volt hozama is! Nemde?

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása