Már most fejenként havi 45.000 forint a nyugdíjhiány

"Csalódni fogunk, ha egyedül az államtól várjuk a nyugdíjat" - nyilatkozta Bartók János, az Aviva Életbiztosító Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Részlet az interjúból:

"A 45 ezer forint átlagérték, az alacsonyabb jövedelmű rétegeknél lényegesen kisebb a megtakarítási szükséglet, hiszen akinek alacsonyabb a jövedelme, annak valószínűleg a hiánya is alacsonyabb lesz, így nem szembesül az életszínvonal drámai csökkenésével. Az alacsony jövedelmű rétegek esetében azt is figyelembe kell venni, hogy a társadalmi ellátórendszer lényegesen többet tud fedezni az igényeiből, mint a magasabb jövedelmű csoportoknál. A magasabb jövedelmű rétegnél a 45 ezer forintnál viszont sokkal magasabb a hiány, ami pozitív irányba azért torzít, mert például az egyéni megtakarításokat (vagyont, ingatlant, meglévő befektetéseket) nem tudtuk figyelembe venni a tanulmány készítésekor. Biztosak lehetünk abban, hogy a magas jövedelmű rétegnél megvannak ezek a megtakarítások, de a hiány így is lényegesen magasabb."

"A felosztó-kirovó rendszer alapvető problémája, hogy minden egyes forint, ami megérkezik ezekre a számlákra, azt néhány nap múlva ki is fizetik a nyugdíjasoknak, és mivel a bevételek nem fedezik a kiadásokat, a hiányt az államnak például adókból kell pótolnia. Ez a valódi problémája a mostani nyugdíjrendszernek."

A teljes interjú a portfolio.hu oldalán olvasható

Címkék: pénz nyugdíj biztosító öngondoskodás

2010.11.04. 15:38 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr102423322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igényes 2010.12.04. 11:04:45

Matolcsy is tagja lesz a bíróságokat igazgató tanácsnak
MTI
2010. december 4., szombat 10:07
A bíróságok szükséges létszámának évenkénti meghatározásától, a bírák folyamatos képzésétől és szabályok egyszerűsítésétől várja a kormány a bírósági eljárások gyorsítását. Az elsőfokú büntetőügyeket a többi között úgy rövidítenék, hogy a bíróság a vádlott távollétében is lefolytathatná az eljárást. A kabinet változtatna az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT) összetételén, ezentúl tagja lenne a nemzetgazdasági miniszter is

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása