A nyugdíjtőzsdét erősítik a tudatlan szlovákok

Szlovákiában újra kötelező lesz a magán-nyugdíjpénztári tagság a pályakezdőknek – írja a Napi Gazdaság. A közel 1,6 millió tagot számláló szlovákiai magánnyugdíjpénztárak mozgásterét újra kibővítik. Jozef Mihál munka-, szociális és családügyi miniszter szerint a változások 2011 tavaszától léphetnek életbe: ismételten kötelezővé tennék a pályakezdőknek a belépést a második nyugdíjpillérbe, továbbá részlegesen eltörölnék azt a korlátozást, hogy az alapoknak félévente mérleget kell vonniuk, s ha az adott hat hónapban veszteséget szenvedtek el, akkor a saját kasszájukból kell állniuk a hiányt.

Ennek következtében a szlovákiai nyugdíjpénztárak szélsőségesen konzervatív befektetési politikát kezdtek alkalmazni, ami viszont csupán minimális hozamot biztosított az ügyfeleknek. Mindegyik nyugdíjpénztár három nyugdíjalapot kezel: konzervatívat, kiegyensúlyozottat és progresszívet, ezek közül egynél megmaradna a szigorítás.

A konzervatív liberális kormány bátor reformjának köszönhetően tehát ismét elkezdenek a kockázatosabb, de nagyobb hozamot biztosító részvénybefeketetések felé nyitni a szlovák nyugdíjpénztárak. Azaz nem elég, hogy visszacsinálják Ficoék kommunisztikus ellenreformjait, amelyeket most nálunk éppen bevezetnek Orbánék, de ezen belül is a "nyugdíjtőzsde" irányába"terelik a második pillért.

A Magyar Köztársaság, gondolom, azonnal hazarendeli pozsonyi nagykövetét, a Fidesz naggyűlések dísztribünjére meghívják a haladó gondolkodású Fico-Slota tandemet, de nincs kizárva Kassa figyelmeztető jellegű bombázása sem.

Címkék: nyugdíj szlovák tőzsde

2010.11.09. 15:22 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr552436169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása