Óvatosan passzolnák el a lopott holmit

K. Géza orgazda megígérte, hogy a lakásán felhalmozott lopott ékszereket  és órákat nem fogja egyszerre elpasszolni, mivel a hirtelen támadt nagyobb kínálat zavart okozna a piacon. Az Óra- és Ékszerkereskedők Szövetsége köszönetét fejezte ki a józan és megfontolt üzletpolitika miatt K. Gézának.
Hasonló dícséretre számít derék kormányunk is. Naszvadi György, a Gazdasági Minisztérium államtitkára Reutersnek azt nyilatkozta, hogy a kormány a magánnyugdíjpénztárakból - az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők révén - érkező portfoliót fokozatosan, óvatosan és folyamatosan értékesíti, hogy ne okozzon zavart a piacokon.
A Dow Jones ugyanerről a sajtótájékoztatóról tudósítva azt emelte ki, hogy a magyar kormány azt tervezi, hogy a magánnyugdíjpénztárakból az állami nyugdíjrendszerbe átlépők utáni bevétel egy részét hiánycsökkentésre fordítja. A hírügynökségek tudósítása szerint az államtitkár megerősítette a költségvetési törvényjavaslatba foglaltakat: a kormánynak 530 milliárd forintra van szüksége az állami nyugdíjrendszerbe visszatérők befizetéséből ahhoz, hogy teljesíteni tudja a GDP 2,94 százalékának megfelelő jövő évre vállalt államháztartási hiányt. Az e feletti befizetéseket az államadósság csökkentésére fordítaná az állam.

Ha annyira aggódnak azért, nehogy zavar keletkezzen a piacokon, akkor talán hagyják ott a nyugdíj-megtakarításomat, ahol eddig is volt!

Címkék: nyugdíj lopás államháztartás

2010.11.10. 08:45 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr72437752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása