Állampolgári demonstráció a nyugdíjcélú magán megtakarítások védelmére 2010.11.14-én 14 órától a Kossuth téren

A tőlünk független, de velünk azonos célokat képviselő blog (azennyugdijam.blog.hu ) tüntetést szervez a nyugdíjlopás ellen. Felhívásukat változtatás nélkül közöljük. Gyertek el minél többen, már csak azért is, mert úgy tűnik, hogy ebben a  botrányos történetben egyedül a blogszféra teszi azt, amit tennie kell.

 

Magyarország Kormánya kihasználva az elődjében csalódott állampolgárok feldúltságát, egy 1 milliárdos törvényt koncként vetve a népnek, suttyomban igyekszik elkövetni egy 2800 milliárdos lopást, amely minden idők legnagyobb lopása lenne - itt az orrunk előtt.

 

 

Tervük ördögien ravasz. A magánnyugdíjpénztárakban egyéni számlákon felhalmozott tagi vagyon és maguk a pénztárak is a tagok tulajdonát képezik. Jogi helyzetét tekintve ez a vagyon egyenértékű a bankszámlán lekötött pénzzel, életbiztosítással vagy ingatlan befektetésekkel. A tagok magántulajdonát képezi.

 

Mivel a magyar jogrendszer védi a magántulajdont, ezt  a vagyont a Kormány parlamenti felhatalmazással sem veheti el jogszerűen. Ezért nem államosították a pénztárakat. Egyetlen eszköze, ha  a tulajdonosokat megtévesztéssel vagy zsarolással veszi rá, hogy önként adják át megtakarításaikat az államnak. Ennek a zsaroló magatartásnak első lépéseként fogadták el a magánnyugdíjpénztári tagdíjak folyósítását 14 hónapra befagyasztó törvényt, amely a köztársasági elnök sietős aláírása nyomán mára életbe is lépett.

 

3 millió pénztártag egyéni számláján átlagosan 933 ezer forint felhalmozott vagyonnal rendelkezik jelenleg, amely 12 évi takarékosságának gyümölcse. Nem túlzás azt állítani, hogy sok tagnak ez hozzávetőlegesen 1 évi nettó munkabére.

 

A meghozott törvény nem tér ki sem az átvitt vagyon ellentételezésére, sem garanciákra. Csupán homályos szóbeli ígéretek hangzanak el. Magyarul: ellopják a törvény tekintélyével takarózva.

Sok becsületes magyar embernek feltűnik ez, azonban nem látjuk, hogy bárki is fellépne szervezetten ezen irdatlan bűncselekmény megakadályozására.

 

Pár barátommal eme sumákolás ellen szeretnénk felemelni állampolgári szavunkat a jogrendszer adta kereteken belül, ezért

 

2010 november 14-én 14 órai kezdettel békés, magánkezdeményezésű tüntetést szerveztünk a Kossuth térre.

 

 

A rendezvényt a BRFK hivatalosan engedélyezte, s annak rendőri biztosításáról gondoskodik.

 

A tüntetés szervezéséhez, támogatásához nem kértünk fel sem politikai pártokat, sem társadalmi szervezeteket, sem cégeket, mivel magán emberek üzenete ez magán emberekhez.

 

Adományt sem gyűjtünk, a rendezvény minimális költségeit saját zsebünkből álljuk, ezért sem koncert, sem tüzijáték nem lesz:) Magánemberként szeretnénk öntudatra ébreszteni honfitársainkat, és fellebbenteni a fátylat a hatalom hazugságairól, csúsztatásairól. Szeretnénk összefogásra buzdítani mindazokat, akiknek a magántulajdona épp úgy benne van a 2800 milliárdos vagyonban, akárcsak a miénk. 
Fogjunk össze, ne hagyjuk!

 

Várjuk minden, magát érintettnek és önmagáért tettre késznek érző honfitársunkat szeretettel!

 

A demonstráció céljával egyetértő, pártfüggetlen közéleti személyek bármilyen segítségének, felszólalási szándékának  külön örülnénk!

Elérhetőségünk: azennyugdijam@hotmail.com

 

Címkék: kormány nyugdíj lopás demonstráció

2010.11.12. 07:11 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr182443694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása