Következetes politika: már az első Orbán-kormány is megdézsmálta a magánnyugdíjakat

Érdekes interjút közöl a HVG.hu Simonovits Andrással, a Magyar Tudományos Akadémia nyugdíjszakértőjével. A szakértő felidézi, hogy már az első Orbán-kormány is lopott a magánnyugdíjpénztári tagoktól, igaz, akkor még csak tanulgatták a szakmát. Még tanulságosabb, hogy akkor is kártalanítást ígértek, és akkor sem kapta vissza a törvény szerint járó pénzét senki.

 

hvg.hu: Mire alapozza  azt a korábbi nyilatkozatát, hogy a kormány a most 14 hónapra elvont magánbefizetéseket nem fogja visszaadni a magánnyugdíj-pénztárban maradóknak, ugyanis a költségvetés – ön szerint – soha nem lesz olyan helyzetben, hogy ezt megtegye?

 

Simonovits András: Arra gondolok, hogy 1999 és 2002 között sem a tervezett ütemben haladtak a nyugdíjkasszáknak utalt tagdíjak. Az első Orbán-kormány 6 százalékon tartotta a magánkasszáknak átutalásra kerülő járulékot a törvényben 1999-ben jóváhagyott 7 illetve 2000-re előírt 8 százalék helyett, és akkor sem kártalanították a pénztártagokat.

hvg.hu/velemeny/20101117_nyugdij_penztar_siminovits#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_11_17

Ennyit a múltról. De lássuk, mit hoz a jövő! A szakember emlékeztet rá, hogy semmit sem tudunk arról, miként akarja a kormány rávenni a magánpénztári tagokat az átlépésre, csak annyit, hogy több mint 500 milliárd forintot már el is költene a vagyonukból a jövő évi költségvetésben. A legvalószínűbb, hogy a vegyes rendszerben maradóknak a társadalom-biztosítás a teljes nyugdíj beígért 75 százaléka helyett csak hatvan, vagy akár 50 százalékot fizet. Ez „visszautasíthatatlan” ajánlat lenne, és a tagok hanyatt-homlok menekülnének vissza a tiszta tb-be, csakhogy elkerüljék az előnytelen megkülönböztetést. 

Ez így elmondva reális, de kissé hosszú levezetés. Röviden egyszerűen zsarolásnak hívják.

Címkék: kormány nyugdíj zsarolás

2010.11.17. 08:19 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr182454138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása