Stabilitás kampány: finom, de nem elég durva

Megkezdte kampányát az átlépések ellen a Stabilitás Pénztárszövetség. A pénztárakat tömörítő szövetség új vezetése végre határozottabban lép fel a pénztártagok érdekében, mint az OTP-ből jött előző elnök idején. Az elindított kampány azonban kicsit olyan, mint ha egy kultúrállam fehérkesztyűs diplomatákat küldene a tengeri rablók megfékezésére.

 

A Facebookon elérhető kisfilmek (http://www.facebook.com/maradok#!/video/video.php?v=482008775512&oid=175319689149722&comments ) korrektek, érthetőek, igazak, és végtelenül udvariasak. Ez kevés lesz. A kormány sokkal durvább eszközökkel, erőt és hazugságot nem kímélve fogja elindítani a maga kampányát, különösen azok után, hogy bevallottan 3,5 milliárdot fog kommunikációra költeni jövőre. Persze egy bankok és más pénzintézetek által szponzorált kampány nem nagyon lehet másmilyen: nekik továbbra is ezzel a kormánnyal kell együttműködni a következő években. Abban bízhatunk, hogy ha agresszivitásban nem is, erőforrásban (magyarul pénzben) fel tudják venni a versenyt a kormányzati propagandával. Mindenesetre is a kampány készítőinek a Sziámi együttes örökbecsű életvezetési tanácsát ajánlom figyelmébe: "Jó. De nem elég, nem elég jó. / Finom. De nem elég, nem elég durva."

 

A Stabilitás új vezetői, Bába Julianna elnök és Orosz Dániel stratégiai elemző ma interjút adtak a Napi Gazdaságnak. Ebből két fontos információ derül ki a nyugdíjkárosultak számára. Az egyik, hogy a kormányintézkedés egyik nem várt hatása az, hogy az önkéntes pénztárakból is elkezdték kivenni az emberek a befektetéseiket, mondván: nem lehet tudni, mikor teszi rá az állam arra is a kezét. Akadt, aki még a korai szerződésbontással járó extra adófizetés terhét is vállalta, hiszen ha csekélyebb összeg is kerül vissza hozzá, de az már biztosan az övé. Nos, ez lenne az a harmadik pillér, amelyet a kormány a második pillér (azaz a magánnyugdíj-pénztárak) ellenében erősíteni akart.

 

A másik fontos információ, hogy ma még aki akar sem tud átlépni a tisztán állami rendszerbe. A kormány ugyanis még nem hozta létre azt a szervezetet, amelyik fogadná ezeket a befektetéseket. Feltehetően azért, mert nem találtak megoldást arra a problémára, hogy mit csináljanak azokkal a befektetésekkel, amelyek több évre vannak lekötve egy nyugdíjszámlán. Ezek feltörése nemcsak többletköltséget jelent, hanem kifejezetten nagy értékvesztést okoz az érintett vagyonelemeknek. Ezt értelemszerűen az államnak kéne kompenzálnia. Selmeczi Gabriella agytrösztje valószínűleg még csak dolgozik a megoldáson. Gondolom, a megoldás Szíjjártó Péter ráolvasása lesz, amelyből kiderül, hogy az emberek pont ezt kérték, amikor a fülkében a forradalomért imádkoztak.

 

 

Címkék: kampány nyugdíj stabilitás

2010.11.22. 17:46 2 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr12465981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

I_Isti 2010.11.24. 08:28:24

"Selmeczi Gabriella agytrösztje valószínűleg még csak dolgozik a megoldáson."

SG agyi képességeivel sok-sok évig kellene dolgoznia ezen... :)

Batkaa 2010.11.27. 23:29:35

Ez álomszép:
"A pénztárakat tömörítő szövetség új vezetése végre határozottabban lép fel a pénztártagok érdekében"

Még véletlenül sem a pénztárak üzemeltetői érdekében, ugye?
Annyira szép ez, hogy most hirtelen ilyen fontosak lettek a pénztártagok. Hol voltak, amikor a világválság kellős közepén tömegével soroltak át pénztártagokat "növekedési" portfólióba?!

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása