Best of Bullshit: hárommillió szoci pénzember, hisztérikus médiatámadás, konzervatív megszerzés, szelíd ösztönzés

A tegnapi parlamenti vitában ismét bebizonyosodott, hogy a miniszterelnök méltán emelkedik ki a kormánypárt talpasai közül. Cinikus sunyiságok, bornírt baromságok és ordas hazugságok gazdagon váltották egymást a T. Házban, nehéz is válogatni közülük, de a legtömörebb, legkimunkáltabb munkadarabot azért mégis Orbán Viktor tette le a nép asztalára.

  1. Orbán Viktor, miniszterelnök: "A kötelező MSZP-pénztár lényege, hogy az adófizetők pénzét privatizálták MSZP-holdudvarhoz tartozó pénzemberek és pénzügyi körök számára; vagyis a magyarok nyugdíjának fedezetét magánbefektetők kezére játszották át, s ezzel a trükkel az egész nyugdíjrendszert a szakadék szélére sodorták. A jó hír, hogy ezeknek a szocialista trükköknek most véget vetettünk".  Ez végre nem a szokásos  "megőrizzük az emberek nyugdíját" szöveg, hanem vadiúj, eredeti minőség. Ezek szerint hárommillió szocialista pénzember ürítette ki az államkasszát. Ha így folytatjátok, fiúk, jövő ilyenkor tényleg hárommilió szocialista lesz, azt pedig utálnám nagyon.
  2. Selmeczi Gabriella, nyugdíjvédelmi kormánybiztos: "A nyugdíjrendszer kérdésében a Stabilitás Pénztárszövetség agresszív, hisztérikus támadása miatt alakult ki hihetetlen médiaháború az elmúlt napokban." Ezt a gyönyörű, freudi mélységű állítást nincs is szívem kommentálni. Szerencsére készül az új médiatörvény, és akkor már nem is kell. Szép az, ami érdek nélkül tetszik.
  3. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter: "Az szabad döntés, hogy valaki lemond-e a jövőbeni nyugdíjáról, vagy sem. A magánnyugdíjpénztári vagyon megszerzése pedig nem államosítás, hiszen egy konzervatív kormány nem államosít." A legszebb az volt, hogy a beszéde közben felcsattanó nevetés hatására egész keskeny lett a szája szegénynek. Lehet persze, hogy attól fél, hogy megfenyítik hamarosan, mert kiderült hogy évekig hagyta magát megtéveszteni egy szocialista pénzembertől, aki ráadásul a felesége.
  4. Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár:  "Ahhoz, hogy a pénztártagok lábbal döntsenek, ösztönzők kellenek." Mondjuk egy irgalamatlan pofon is ösztönző lehet, ha a zsarolás nem lenne elég. Esetleg a lázadás büntetőjogi tételének kiterjesztése azokra, akik mégis maradnának a magánpénztárban.
  5. Rozgonyi Ernő országgyűlési képviselő, Jobbik:  "A magánnyugdíjrendszer káros, mert külföldi befektetéseket finanszíroznak belőle".  A nap legtömörebb baromsága címet ennek alapján egy ellenzéki nyerte. Ki mondta, hogy csak a kormánypártnak teremhet babér?

Címkék: orbán kormány jobbik bullshit selmeczi matolcsy rozgonyi cséfalvy

2010.11.30. 08:48 4 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr962482893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

K0vasz 2010.11.30. 20:46:11

:D Na, ez az igazi Való Világ (de akár Showder klub is lehetne):)

asola 2010.11.30. 21:26:12

Ennek a Rozgonyi Ernőnek sem szabad hülyeség-barométer mellé mennie, mert az azonnal szétrobban tőle.
+
Egy marok molylepke okosabb beszédeket tudna mondani a Matolcsynál.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása