Aki nyugdíjas, fizesse vissza, amit eddig kapott! Normálisak?

A következő részre bukkantam a Matolcsy-féle lopótörvényben:

"(3) Amennyiben a kérelmező már részesült magán-nyugdíjpénztári nyugdíjszolgáltatásban, az igénybe vett szolgáltatás összegét köteles a módosítási kérelem benyújtásától számított 60 napon belül a magánnyugdíjpénztár részére visszafizetni. A magánnyugdíjpénztár a visszafizetési kötelezettség teljesítését követően, legkésőbb a módosítási kérelem kézhezvételétől számított 90 napon belül köteles a magán-nyugdíjpénztári nyugdíjszolgáltatás megállapításának vagy biztosítóintézettől történt megvásárlásának időpontjában a pénztártag egyéni számláján nyilvántartott jogszerű követelésének megfelelő összeget a Nyugdíjbiztosítási Alapba átutalni és erről a nyugdíjbiztosítási igazgatási szervet – a módosítási kérelem másolatának megküldésével együtt – értesíteni.”

Letöltés innen: www.parlament.hu/irom39/01817/01817.pdf

Jól értem, hogy ez azt jelenti, hogy a pofának, aki már nyugdíjas, vissza kell fizetnie a magánpénztárból addig felvett nyugdíját, ha azt akarja, hogy ne bukja el az állami nyugdíjat? És ezt így most hogy? Főleg miből? TÉNYLEG ezt jelenti?! Van valaki a kommentelők között, aki jogászként is így érti?

Ha igen, akkor lehet, hogy még egy tankot is elkötök vasárnap  a tüntetésen, vagy kordont bontok, mint Orbán Viktor.

Címkék: tüntetés nyugdíj matolcsy

2010.12.03. 22:01 11 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr842491705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

captain morgan 2010.12.03. 22:24:33

Azér' az arcuk még mindig egészséges, a törvény címébe volt pofájuk a szabad nyugdíjválasztás szókapcsolatot elhelyezni.Naazanyátokpicsáját!

captain morgan 2010.12.03. 22:28:44

Nem vagyok jogász, de ez azt jelenti. Talált, süllyedt.

kisa 2010.12.03. 22:47:32

Nem értem? Miféle módosítási kérelemről beszél? Hiszen pont arról akarok nyilatkozni, hogy ne módosuljon semmi, maradjon úgy, ahogy van...
Ennyire szemetek nem lehetnek. Ha nem fizeti vissza, bukja az államit?

Goompah 2010.12.03. 23:25:00

@kisa: Szerintem ez a jövőre vonatkozik, nem mostanra, hiszen jelenleg még - tudtommal - senki nem kapot manyuptól nyugdíjat, itt pedig arról van szó.

Ez arra vonatkozhat, ha egy nyugdíjas később úgy dönt, hogy visszalép az államiba, pl. mert kevesli a manyuptól kapott pénzt. (Nem olvastam el a linkelt PDF-et, lehet, hogy másról van szó.)

alfredaurel 2010.12.04. 00:44:51

ez szerintem azt jelenti, hogy ha nyugdíjas vagy és szeretnél visszalépni az állami rendszerbe, mert mondjuk állami+magán kevesebb, mint tisztán állami akkor vissza kell fizetni a mnyp-ba az eddig felvett összeget( amit mnyp átutal államnak). Az állami nyugdíját nem bukja, ha nem lép vissza, hiszen neki már megvan a jogosultsága (csak kevesebb lesz mint a tisztán állami). Amit bukik, ha visszalép az az összeg amit nyugdíjba lépés időpontja és a visszalépésről való nyilatkozat között elköltött.

Uhh, remélem érthető, jogász nem vagyok, csak tippelek.

kodó tamás 2010.12.04. 09:20:45

nagyon remélem most is a fideszesek kapják az ütéseket. csak lépjenek vissza minél többen ők... akkor a többieket talán elengedik a farkasok.

aki a"hallgass a szivedre, szavazz a fideszre" módon ikszel azt gondolom ennyit megérdemel.

a 2006.okt.23-át is megérdemelték, amikor OV rendelt nekik egy "mórest"

egyedi 2010.12.04. 09:30:41

Vannak olyanok, akiknek már megállapították a nyugdíját, és nem léphettek vissza az állami rendszerbe, mert a jogszabály abban az időben épp nem tette ezt lehetővé. Felvették a mnyp-tól pl. egyösszegben ami járt nekik. Ők most megtehetik, hogy mégis visszalépnek, ha ezt a felvett összeget visszafizetik. Ennyi. Ezen semmi felháborító nincs, legfeljebb, ha már elköltötte, akkor nehezen tudja ezt megtenni, bármennyire is szeretné.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.12.04. 21:57:10

Nekem is az jutott eszembe, hogy aki egy összegben anno felvette, arra vonatkozik ez a móka. De az csak azokra vonatkozik, akik 120 hónapnál rövidebb ideig voltak benne és már elérték a nyugdíjkorhatárt. Nem tudom, volt-e, aki 52+ éves korában anno a belépés mellett döntött.

Batkaa 2010.12.05. 03:18:02

Illetve jópáran eddig is visszaléptek az állami rendszerbe, amikor erre lehetőség volt (például rendőrök és bizonyos idősebb korosztály). Vagyis ebben a formában ez a kitétel jelen pillanatban még aligha lesz érvényes, mert nincs alanya.

Kár lenne érted, ha vasárnap fejjel mennél a falnak... Akkor ki fog nekünk postokat irkálni?!

fityfiritty 2010.12.05. 22:24:54

És gondolom, ha a polgár visszafizeti a fenti hányadot, akkor az állam a kérdéses időszakra visszamenőleg megfizeti neki az állami nyugdíjból még neki járó pénzecskét.

Egyébiránt, aki már esetleg úgy nyugdíjas, hogy mnyp tag volt, az olyan idióta, hogy nem is érdemel többet. A dolog matekját, a túl rövid felhalmozási időt nem fejtegetem, érti ezt itt mindenki. Remélem

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása