Van zsákjában minden jó: újabb garancia a Fidesztől

Könyörgésünk meghallgatásra talált! Maga Igazságos Orbán Viktor állt ki a nyugdíjtőzsde által 12 éven át átvert, megalázott, megnyomorított magán-nyugdíjpénztári tagokért. Mostantól meg lesznek védve, de tényleg. 

Egy Mikulás napján kelt politikai nyilatkozatban Orbán Viktor, Kósa Lajos és Lázár János többek közt személyesen garantálnák az egyéni számlavezetés intézményét az állami nyugdíjrendszerbe átkényszerítetteknek önkéntesen átlépőknek. (Letölthető innen: www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat) Sőt, a nyugdíjak értékállóságát is. Ezt úgy kell érteni, hogy törvény vagy hivatalos állami garancia ugyan nem született erről, de adott szó az van. Tehát 20-30 év múlva, ha netán mégsem lenne értékálló az állami nyugdíj, el lehet menni a három kedves vezetőhöz, és ők majd kifizetik a különbözetet.

Ráadásul a nyilatkozattevők megoldották, amire Selmeczi Gabriella nem volt képes. Ő ugyanis csak szerette volna, de jogilag sajnos nem bírta megoldani, hogy ne kellejen adózni a magánnyugdíj-pénztári hozamok után. Úgy tűnik, most mégis sikerül megoldani, igaz, törvény itt sincs, csak ráolvasás. Tehát "garantálni kell az állami rendszerbe átlépők esetleges hozamának adómentességét, ha 2011. január 31-ig átléptek és hozamukat kivették". Tudtam, hogy a Télapó jóságos, és noha kicsit brutális volt idén a virgács, de azért jutott szaloncukor is.

Igaz, hogy a Fidesz idén már vállalt írásos garanciát arra is, hogy megvédi a magán-nyugdíjpénztárakat, de az az ellenség megtévesztésére szolgált. Ez most mindennél igazibb garanciának tűnik. Főleg, hogy garantáltan ki fogják vizsgálni "a magán-nyugdíjpénztári tagok befizetéseivel való gazdálkodás körülményeit" is. Onnan kéne kezdeni, hogy Matolcsy György október végén bejelentette, hogy kölcsönvesznek 14 havi befizetést, de csak erős gyomrú vizsgáló tiszteknek javasoljuk ezt a munkát, mert utána kifejezetten gusztustalan dolgok történtek.

Címkék: orbán garancia kósa télapó pofátlanság lázár

2010.12.07. 11:18 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr732499091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazember 2010.12.07. 23:14:11

Öszintén javaslom, hogy azokat embereket, akik a mi pofátlan kifosztásukban részvesznek (akik megszavazták a parlamentbe), vegyük blokád alá. E-mail címeikre küldjünk el tiltakozó e-maileket, munkahelyei e-mailek is legyenek a tiltakozás célpontjai. Telefonszámaikat, gépkocsijuk rendszámát, lakcímüket stb. osszuk meg nyilvánosan egymással, hogy mindenki tudja, hol tudja elérni ezeket az embereket. De keressük fel öket képviselői fogadó óraikon tömegével, tehát először dobjuk össze mit tudunk a tolvajokról és a cinkosaikról.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása