Feketeöves hazudozókkal erősít a kormány: beindult Rogán, felkészül Orbán

A konok tagadás a jogban az a vádlotti magatartás, amikor egy bűncselekmény elkövetője az ellene felsorakoztatott bizonyítékokról nem vesz tudomást, hanem továbbra is ragaszkodik a bizonyítékok által megcáfolt korábbi vallomásához. A konok tagadás akár jó stratégia is lehet egy enyhébb büntetés eléréséhez, ha egy komolyabb bűncselekmény bizonyításához legalább részleges beismerő vallomásra lenne szükség. Az intellektuális bűnözők általában megtörnek az ellenük felhozott egyértelmű bizonyítékok terhe alatt, és a bűncselekmény egy részét beismerik, ám a durvább személyiségű, rendszerint erőszakos bűnözők sok esetben sikerrel alkalmazzák a konok tagadás stratégiáját.

Mindez nemcsak arról jut eszembe, hogy tegnap Selmeczi Gabriella nem tört meg a PSZÁF által nyilvánosságra hozott bizonyítékok hatására, és a magánpénztárak nyereségének nyilvánosságra hozatala után is veszteségről beszélt, mert ezt még a királyi tévé sem tudná úgy bemutatni, hogy ne a szórakoztató főszerkesztőség legyen érte a felelős. Ez csak álkezdő próbálkozás a konok tagadás olyan feketeöves versenyzőihez képest, mint Rogán Antal, aki egyenesen egy leírt törvényről mondta ki, hogy az nem létezik. A kerületében nyugdíjasokat simogató, mérsékelt polgármester és médiaceleb tegnap hozta legjobb egykori pártszóvivői harci formáját, amit  még Szíjártó Péternek sem sikerült lemásolnia soha. Tónink közölte: "még ma is sokan azt gondolják Magyarországon, hogy ez az ő saját megtakarításuk, de ez nem így van." Az 1997. évi LXXXII. törvény a magánnyugdíjról és a magánnyugdíjpénztárakról viszont elég világosan fogalmaz: "A pénztártag követelése – a tulajdonlás elve szerint – a pénztártag tulajdona, amelyre az e törvényben foglaltak szerint kedvezményezett jelölhető.... A pénztártag követeléséért a pénztár, illetve az e törvényben meghatározott feltételek szerint az Alap és a központi költségvetés tartozik helytállni."

A nyilvánvaló hazugság ellenére eddig ez az állítás  eddig a kormány legügyesebb kommunikációs trükkje. Matolcsy dadogása a rosszul döntő feleségéről, Selmeczi jobboldalon is kínos, egy mondaton belüli önellentmondásai vagy Martonyi könnyes szemű "belive me"-je a BBC-ben: mind tehetségtelen amatőrök próbálkozásai. Ha azonban sikerülne a pénztártagokat meggyőzni arról, hogy a szocialisták, a média és a nemzetközi finánctőke csak hazudta nekik, hogy a tőlük elszipkázott pénz az övék, valójában viszont mindig is az államé volt, a felháborodás hamar elülne.  Rogán bebizonyította, hogy nem hiába tart ott, ahol tart. Félkézzel lenyomja Selmeczit, Matolcsyt és Martonyit: igazi profi  nehézsúlyú hazudozó.

De ő is csak szorgos kis padavan a nagymesterhez képest. A ma reggeli Mokkában Selmeczi Gabriella bejelentette a csodafegyvert: maga Orbán Viktor miniszterelnök fog levelet fog írni a pénztártagoknak, hogy a "valós helyzetről részletesen és érdemben tájékozódhassanak," és egyúttal tájékoztatják majd őket az előttük álló döntésekről és a határidőkről.

Biztos, hogy profi módon megít levél lesz. Azt ajánlom, válaszoljunk rá!

Címkék: orbán kormány nyugdíj rogán selmeczi konok tagadás

2010.12.10. 09:18 10 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr192506036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

infuriated 2010.12.10. 09:57:45

Valahogy meg kell próbálni megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.12.10. 09:59:58

Amúgy talán az lenne a legjobb, ha a politikusok megnyilatkozásait úgy lehetne kezelni jogilag, mint az eskü alatti tanúskodást. Szándékosan hazudik? Bilincs, elvezetni!

egyszerüen 2010.12.10. 10:09:45

Persze az adofizetők pénzéböl irja a barom, nekem hogy amit a papiron láttok és láttom hogy szép a pénzem és szép a hozam az nem igaz, mert ezt meg kell védeni tölem

Esküszöm már a nyugdijaséveimre gondolnak hogy meg kell védeni a nyugdijamat nehogymár megéljek belőle

Fel kell jelenteni öket szándékos csusztatáésért és pánikhangulatkeltésért és ezt komolyan mondom

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.12.10. 10:13:22

@egyszerüen: Van valami ilyen jogszabály, ami a rémhír terjesztést és a pánikkeltést szankcionálná. Persze feljelenteni fölösleges, mert ügye a mentelmi jog már nagyobb pácból is húzott ki képviselőt...

ZX 2010.12.10. 10:27:33

@newtehen: Igen, pedig zsarolásért is 2-5 évet ki lehetne szabni rájuk, de amíg mentelmi jog mögé bújnak... :(

subtotal 2010.12.10. 10:50:45

Szeretném kérni a Metallica-tól a Free speech for the dumb-ot, ha az nincs meg akkor a Kill'em all-t.

killercsiga 2010.12.10. 17:22:01

@egyszerüen:
"fel kell jelenteni"
persze, és akkor mi lesz?
lecsukatja őket a legfőbb ügyész?

Táskás Tóni 2010.12.10. 21:09:37

@ZX: Most már nemcsak a mentelmi jog ,hanem Polt Péter mögé is bújnak.
A cikk írójának pedig csak annyit ,hogy az V kerület nyugdíjasokat simogató mérsékelt polgármestere 4 év alatt 16 milliárd ft adósságot hozott össze a kerületnek.II. Hunvaldként és a druszámként is szokták emlegetni.

SzaGyu 2010.12.12. 16:05:53

A FIDESZ már eddig is olyan erős bástyát épített ki, hogy azt igen nehéz lesz lerombolni.

A Fidesz eddig is mindent látott a Hackerien keresztül és soha nem tudtak ellene tenni.
Minden pártba bevannak építve a Fideszes aktivisták.
Nem véletlenül. 16 év ellenzékiségben volt idejük mindent megszervezni, kieszelni.

Most a 16 év alatt kidolgozott stratégiájukat hajtják végre.

Össze kell fogni a pártoknak és erőteljesen, erélyesen fel kell lépni, mert ha nem, akkor "holnap" arra ébrednek a pártok, hogy már nem is "élnek"!

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása