Kedves nyugdíjtőzsdézők! Vasárnap 14.00-kor tüntetés

Kedvenc politikusom, Szíjjártó Péter szerint a múlt szombati szakszervezeti demonstráció szervezői a nyugdíjakat eltőzsdézőket képviselték. "Sajnáljuk, hogy ezzel a hiteltelen akcióval sikerült megvezetniük néhány száz magyar munkavállalót" - fogalmazott a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter leszögezte, a kormány elkötelezett az emberek nyugdíjának megvédése és a pofátlan végkielégítések megadóztatása mellett.

Kedves Péter, nem is azt találom sértőnek, hogy a képembe hazudtok, hanem azt, hogy ilyen bunkó, kültelki, suttyó módon teszitek. Ne nézzétek le ennyire azokat, akiket éppen át akartok verni. Ezt még a legutolsó ócskás is tudja az Ecserin. Én ott leszek jövő vasárnap a nyugdíjtőzsdézők tüntetésén, még arra is gondoltam, hogy szmokingot húzok: végülis akkorát nyertem nektek köszönhetően, hogy muszáj megünneplni.

A tüntetés szervezőinek felhívását változtatás nélkül közöljük:

"Ne hagyd magad zsarolni!" – felhívással tiltakozó demonstrációt tartunk 2010. december 12-én 14.00 órától a Hősök terén a nyugdíjcélú megtakarítások védelmében, az állami nyugdíjrendszerbe való visszakényszerítés, valamint a kormány demokratikus jogainkat sértő magatartása és felelőtlen intézkedései ellen!

A november 26-án benyújtott T/1817. számú törvényjavaslat (a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alapról, és a szabad pénztár-választás lebonyolításával összefüggő egyes törvénymódosításokról), amelynek elfogadása a Kormány szándékai szerint december 13-ig megtörténik, a magyar állampolgárokat megfosztja a szabad választás jogától!

  • Tiltakozunk az ellen, hogy a pénztártagok beleegyezése és előre meghatározott ellentételezés nélkül leállították a magán-nyugdíjpénztári tagdíjak átutalását a nyugdíjpénztárakba! Követeljük az át nem utalt tagdíjak átutalását és jóváírását a magán-nyugdíjpénztári tagok egyéni számláin!

  • Tiltakozunk az ellen, hogy zsarolással kényszerítik vissza az embereket az állami nyugdíjrendszerbe azáltal, hogy a sok évtizeden át befizetett 24%-os mértékű munkáltatói nyugdíjjárulék ellenére a magán-nyugdíjpénztári tagok nem részesülhetnek állami nyugellátásban (függetlenül attól, hogy ezt a 24%-ot járuléknak, adónak, vagy éppen minek nevezi a kormány)!

  • Tiltakozunk az ellen, hogy azon állampolgároknak kell nyilatkozatot tenniük, akik magán-nyugdíjpénztári tagok kívánnak maradni, nem pedig azoknak, akik a magán-nyugdíjpénztári szerződésüket fel kívánják bontani, és visszalépnek a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe!

  • Tiltakozunk az ellen, hogy a maradásról személyesen kell nyilatkozni a majdani jogszabály által kijelölt (egyelőre még teljes pontossággal meg nem nevezett) kormányzati szervnél!

  • Tiltakozunk az ellen, hogy a hatályba lépését követően a törvény mindösszesen 45 napot biztosít a nyilatkozattételre (mindezt a Karácsonyi Ünnepek alatt)!

  • Tiltakozunk az ellen, hogy a magán-nyugdíjpénztárak működési költségeit olyan alacsony szinten állapítja meg a törvényjavaslat, amely mellett a fenntartásuk nem biztosítható!

  • Tiltakozunk a magán-nyugdíjpénztárak és a pénztárakban felhalmozott vagyon nyílt államosítása ellen!

  • Tiltakozunk a kormánynak a demokratikus intézményrendszert romboló törvénymódosításai ellen!

Felszólítjuk az országgyűlési képviselőket, hogy ne szavazzák meg ezt a súlyosan antidemokratikus és alkotmányellenes törvényjavaslatot!

Kérjük, aki céljainkkal egyetért, tűzzön kabátjára kék színű szalagot!
A szalagot a magán-nyugdíjpénztári megtakarításaink védelmében, egyben a demokrácia és a jogállamiság lerombolása elleni tiltakozás kifejezésére viseljük!


Találkozunk december 12-én 14.00 órakor a Hősök terén!
A demonstráció pártoktól független. Kérjük, ezt mindenki tartsa tiszteletben, és ne hozzatok pártjelvényeket.

További információ: http://azennyugdijam.blog.hu/
Elérhetőségeink: azennyugdijam@hotmail.com, +36 30 555 7325
A rendezvény felelős szervezői: Balla Szabolcs, Kecskés György, Gergely Vera

Címkék: tüntetés nyugdíj szijjártó kék szalag

2010.12.10. 11:07 · 1 trackback 1 hozzászólás

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugdijkarosultak.blog.hu/api/trackback/id/tr792492648

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A szakszervezeti demonstráció margójára.. 2010.12.05. 21:54:19

Tegnap a Roosevelt téren tüntetett három szakszervezeti konföderáció (Autonómok,MSZOSZ,SZEF) illetve az ÉSZT egyes tagszervezeti, valamint néhány tucat külső szemlélődő. A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem pár száz fő gyűlt össze, hanem a tér...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazember 2010.12.08. 18:08:22

Néhány hirdetési portálra felrakom a rendezvényeteket, segítségként.

Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése

Segítség, kirabolt az állam! 3 millió embertől vesznek el átlagosan fejenként egymillió forintot a Nemzeti Együttműködés nevében. Szerintük mi tőzsdézünk és kaszinózunk, a pénzünk ezért jobb helyen van náluk. Megalakítom a Magánnyugdíj-károsultak Nemzeti Együttműködése mozgalmat. A civil mozgalom célja azon magánnyugdíj pénztári tagok érdekeinek képviselete, akiknek befizetéseit a kormány által bejelentett intézkedések során elvonják. Adjátok vissza a pénzünket most!

Csatlakozz!

Friss topikok

süti beállítások módosítása